na dostanie do ręki zmaterializowanych akcji. trzeba się zorganizować aby była większa grupa osób. trzeba działać szybko, bo zarząd działa tylko do końca maja. spółka jest sprzedana tak więc nic nie odzyskacie. formalnie upadłość może trwać długo, tak więc aby rozliczyć straty wcześniej tzn za 2010r. trzeba by mieć te akcje.
koszt zmaterializowania wszystkich akcji ok 75 tys zł. na jedna akcję daje to ok 0,0075 zł.
piszczie kto chce dostać akcje: melasa15@poczta.fm.
nie ma żartów, potrzebne szybkie i konkretne działanie.
będę jeszcze dzwonił. nie wiem co jest potrzebne. na pewno deklaracje, najlepiej przez email. jeżeli macie zaufanie do mnie to najlepiej z danymi osobowymi i z okresleniem ilości akcji. muszę wiedzieć ile osób i akcji, bo wtedy zarząd może nam pomóc. po prostu musi to być warte zachodu. dla jednej osoby nikt nie będzie zawracał sobie głowy.
szukajcie między sobą na forum, wśród znajomych akcjonariuszy elx. im więcej tym lepiej.
podawajcie swoje email. jeżeli nie chcecie rozmawiać na forum. jestem pod "klawiaturą"
być może więcej będę wiedział w Poniedziałek. do tego czasu chciałbym żeby więcej było deklaracji. wiem że na to forum mało kto zagląda a jak zagląda to rzadko i to jest problem. dlatego z tąd upatruje (z braku wiadomości) brak odezwu. ktokolwiek jednak przeczyta to niech poda dalej. bo czas płynie. za ten rok większość inwestorów będzie miała zysk, tak wię aby nie płacić podatku lepiej zrealizować stratę na elx. do tego jednak potrzebne są zmaterializowane akcje.
z elx na pewno już koniec. syndyk sprzedał główną część przedsiębiorstwa. jednak inne składniki może sprzedawać latami. w dobrym układzie przez rok.
dlatego lepiej nie czakać na całkowitą likwidację aby zrealizować stratę na elx.