• Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [94.254.194.*]
    Sam dostałęm ofertę objęcia akcji NE. Smutne, ale obecny kurs jest w tej chwili abstrakcją.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~homend [77.253.121.*]
    Nie ściemniaj stary, jakbyś miał możliwość kupna akcji NE Hotbloka po 1,3 to brak wykorzystania takiej okazji nazwałbym frajerstwem. Nawet gdy akcje miałyby być zablokowana na rachunku na rok lub dwa - tak często się dzieje przy obejmowaniu akcji na nazwijmy to "preferencyjnych" warunkach. Na akcjach Hotblok będzie można dużo zarobić - nie będę się powtarzał, na tym forum pisałem już o tym w kilku miejscach.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [109.243.131.*]
    Szanowni Państwo,
    M&M Doradztwo Gospodarcze sp. z o.o., pełniąc rolę Autoryzowanego Doradcy dla notowanej na rynku NewConnect spółki Hotblok S.A., pragnie poinformować o prowadzonym przez ten podmiot procesie nowej emisji akcji. W związku z powyższym, zwracamy się z uprzejmą prośbą o zapoznanie się z załączonym materiałem, który zawiera podstawowe informacje dotyczące tego projektu.
    W przypadku zainteresowania wzięciem udziału w proponowanej inwestycji, zapraszamy do kontaktowania się z osobą wskazaną w treści przesyłanego dokumentu.

Z poważaniem,
    Tomasz Bryński
    tbrynski@mm-dg.pl
    Menadżer Projektu
    M&M Doradztwo Gospodarcze sp. z o.o.
    Ul. Grzybowska 80/82
    00-844 Warszawa
    Tel. 22 661 54 03/ Fax. 22 661 54 02
    Mobile 608 023 108
    www.mm-dg.pl

Oto wiadomośc jaką otrzymałem. Czy to frajerstwo,że nie chciałem kupić akcji? To się okaże. Przy tej płynności nie chciało mi się zamrażać gotówki. 1.3pln to cena spora wbrew pozorom.Na razie bardzo mi przykro, ale frajerami są ci, którzy trzymają akcje.
    Sprawdziłem inwestycje w Markach: nic się nie dzieje
    Sprawdziłem opnie w branży nt. produktu: słabe, produkt dobry, ale zdecydowanie za drogi, bez szans na szerszą komercjalizację
    To tyle.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~homend [87.205.173.*]
    A gdzie w tym zaproszeniu jest cena 1,3 za 1 nową akcję? Ja nie widzę.
    Każdy ma prawdo do swojego zdania, czas pokaże kto ma rację. Produkt może i drogi dla klienta krajowego, spółka pracuje nad obniżką kosztów, zagranicą pójdzie jak świeże bułeczki po uzyskaniu odpowiednich certyfikatów. W Markach nic się nie działo bo na wszystkich budowach w kraju z powodu ciężkiej zimy prace się opóźniły - sprawdź za 2-3 miesiące. Pozdrawiam.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [83.5.200.*]
    W Markach prace miały zostać rozpoczęte w grudniu-opóźnienie jest bardzo podejrzane. To już pół roku Naprawdę zalecam rozwagę.
    To było zaproszenie do wzięcia udziału w emisji, cena została ustalona w trakcie. Nie byłem zainteresowany po tej cenie. Zgłosiłem chęć objęcia po 85 groszy i na tyle wyceniam 1 akcję hotbloka biorąc pod uwagę ryzyko.
    p.s. Twój optymizm to nic innego jak myślenie życzeniowe. W ciągu miesiąca zobaczysz cenę poniżej 2pln.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~twat [87.205.136.*]
    Data sporządzenia: 2010-06-18
    Skrócona nazwa emitenta
    HOTBLOK S.A.
    Temat
    HOTBLOK S.A. – informacja Akcjonariusza o przekroczeniu progu 10% akcji Spółki
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd HOTBLOK S.A. informuje, że w dniu 18 czerwca 2010r. otrzymał od Akcjonariusza Spółki tj. Pana Daniela Kowalskiego, zawiadomienie o następującej treści :
    "W związku z powzięciem w dniu 10 czerwca 2010r. informacji o zarejestrowaniu przez Sąd Rejonowy Katowice – Wschód w Katowicach, podwyższenia kapitału zakładowego Spółki HOTBLOK S.A. do kwoty 4 800 000 złotych w drodze emisji 927 500 akcji serii J ( postanowienie Sądu z dnia 31 maja 2010r.), niniejszym informuję, że w drodze emisji akcji serii J nabyłem 436 000 akcji Spółki HOTBLOK S.A.
    Obecnie posiadam 511 000 akcji Spółki HOTBLOK S.A., co stanowi 10,64 % udział w kapitale zakładowym Spółki oraz 10,64% udział w głosach na Walnym Zgromadzeniu.
    Przed rejestracją podwyższenia kapitału zakładowego posiadałem 75 000 akcji Spółki HOTBLOK S.A. co stanowiło 1,93% udział w kapitale zakładowym Spółki oraz 1,93% udział w głosach na Walnym Zgromadzeniu."
    Powyższe zawiadomienie Emitent otrzymał w dniu 18 czerwca 2010r. listem poleconym wysłanym w dniu 14 czerwca 2
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~andrzej [80.94.100.*]
    Facet kupil po 1.30, wiec chyba zrobi interes?

Tylko kiedy to nastapi? Niewiadomo. Moze za 5, ... 10 lat?
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [109.243.4.*]
    No i co "homend"? Akcje po 1.3pln jeszcze nie zadebiutowały, a tu nowa emisja z kapelusza - 9mln akcji. Pewnie po 1pln. Nie więcej.
    W końcu może coś uruchomią na poziomie produkcji. Zobaczymy czy coś poza akcjami sprzedadzą. Współczuję tym, którzy mają akcję powyżej 1pln. Firma może i z 15mln będzie warta za 2 lata, ale to wychodzi po 1pln na akcje.
    Naprawdę szczerze współczuję, bo zostaliście po prostu oszukani.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~homend [77.253.95.*]
    Emisja akcji serii K to szansa rozwoju dla Hotbloka. Ruszy masowa produkcja w zakadzie pod zachodnią granicą i eksport do Niemiec. Hotblokiem zainteresowali się inwestorzy instytucjonalni - Carlson Capital Partners to dopiero początek. Jestem optymistą co do kursu - poczekamy, zobaczymy czyje prognozy się spełnią. A Twoje gadanie to jak się domyślam próba wpłynięcia na obniżkę kursu i kupna akcji bo sam dobrze wiesz że przyszłość należy do Hotbloka.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: oilman [83.11.102.*]
    Kisze sie tutaj juz ponad rok i dalej stoje w tym samym miejscu.

Cierpliwosci starczy mi moze do konca roku.

A potem niech lepiej rusza, bo inaczej .....
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~homend [87.205.33.*]
    No i co, sprzedałeś dzisiaj ? Jeśli tak to prawdopodobnie będziesz żałował, ja widzę potencjał do dalszych, długotrwałych wzrostów kursu akcji Hotbloka. Aby uniknąć zarzutów że lansuję te akcje nie napiszę do jakiej granicy, niech każdy sobie sam wyliczy ale warto, warto, warto i jeszcze raz warto zainwestować w akcje Hotbloka.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: oilman [83.11.111.*]
    Nie sprzedalem, bo widze, ze cos sie zaczyna dziac, skoro firma przejela duzy zaklad produkcyjny.

W zwiazku z tym dalem sobie jeszcze pol roku:)

Powodzenia w Nowym Roku:)
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~homend [87.205.33.*]
    Gratulacje, myślisz bardzo rozsądnie. Hotblok właśnie stoi na starcie przed pokaźnymi wzrostami. Już dziś widać, że ilościowo popyt przewyższa podaż. Tylko jeszcze kupujący będą musieli zaakceptować wyższą cenę, ale to tylko kwestia czasu, moim zdaniem oczywiście.
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [46.112.4.*]
    Tak, jak się obawiałem.Cena 1.3pln to nie była żadna okazja. Akcje dopiero wprowadzone po ponad pół roku oczekiwania. Jak bym chciał sprzedać sensowny pakiet, to niestety bariera 1pln zostałaby złamana....
    Kwestia czasu...
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~wrobiony [78.133.171.*]
    ciekawy, co robic ? akcje juz dołuja?, czy jeszcze spadna?
  • Re: Nie dość,że po 1.3pln to jeszcze nie wszystko kupili :( Autor: ~ciekawy [188.33.103.*]
    Moim zdaniem należy wykonać prywatne "śledztwo" nt. tego co dzieje się w spółce. Wpierw mail i/lub telefon do Hotbloka z pytaniem jak wygląda działalność operacyjna, potem zapytanie o ich produkty u czołowych dystrybutorów materiałów budowlanych: czy są w ofercie, opinie, jak się sprzedają. Jeśli test wypadnie pomyślnie to można liczyć na fundamentalną wartość. Jeśli nie, to trzeba się bez sentymentów rozstać z akcjami. Nawet przy aktualnej cenie...
    p.s. Nie będę gnębił tych, którzy uważali,że jestem frajerem nie biorąc akcji po 1.3pln. Miałbym niezłą stratę, ale większą mają oni, dlatego życzę im wytrwałości, nie załamywania się i wyciągnięcia konstruktywnych wniosków z tej lekcji.
[x]
CARLSON -0,85% 3,51 2025-11-07 11:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.