• MOJ S.A. Autor: ~pawel-s [94.75.121.*]
    Ktoś ma jakieś świeższe info odnośnie budowy biogazowi którą ma budować Fasing przy udziale MÓJ?
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~pawel-s [94.75.121.*]
    Konsorcjum firm z Fasing na czele zawarło umowę na budowę biogazowi w miejscowości Wojnowo. Wartość kontraktu to ponad 11,3 mln zł.
    Wartość umowy to 11.350,5 tys. zł.
    Termin wykonania biogazowi to 31 stycznia 2011 roku.

http://energiaodnawialna.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1058:biogaz-fasing-zbuduje-biogazowni-za-113-mln-z&catid=36:news&Itemid=81
    Konsorcjum firm z Fasing na czele zawarło umowę na budowę biogazowi w miejscowości Wojnowo. Wartość kontraktu to ponad 11,3 mln zł.
    Wartość umowy to 11.350,5 tys. zł.
    Termin wykonania biogazowi to 31 stycznia 2011 roku.
    Fasing to raczej cieniutko z gotówką, więc MOJ pewnie będzie głównym sponsorem, bo gotówki pod dostatkiem po sprzedaży Kuźni Osowiec.

Z racji że termin budowy za pół roku to powinno być coś słychać?

Budowa podobno w miejscowości Wojnowo?

Ciekawe czy już jakieś fundamenty może postawili?
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~jacenty [95.49.68.*]
    W czerwcu startują z budową. A od sytcznia 2011 pierwsza kasa z inwestycji się pojawi.
    Jak odostaną dofinansowanie do inwestycji z UE nawet do 70% to będzie malinowo
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~jacenty [95.49.68.*]
    linki do fajnych artykułów odnośnie tematu

http://energetyka.wnp.pl/komu-oplaca-sie-budowac-biogazownie,109150_1_0_0.html
    http://www.wnp.pl/artykuly/lukratywny-ekointeres-biogazownie,5713_0_0_1_0.html
    http://www.gazetagornik.pl/gornik/Gornik%207_2010_12.pdf

Ja uważam że pakiecik MOJa nie zaszkodzi
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~nowy1 [87.205.204.*]
    Nawet całe wory nie zaszkodzą,tylko gdzie to kupić?Takie ilości w obrocie,że głowa boli.Mój i nie mój to potęga.Że się ktoś jeszcze tym badziewiem interesuje.
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~kkkk [82.139.59.*]
    Kto sie dzisiaj tak bawi tym mojem,cos sie szykuje???
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~dygly [89.76.99.*]
    nic się nie szykuje, ciągła wyprzedaż
    Jedziemy na polnoc gniocie..........
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~52 kobi [83.28.183.*]
    Mój prof. na seminarium mówił ,że to wielka przyszłosc i KASA.
    Kurs się osuwa, albo będą słabe wyniki za I kw. Ogłaszają je 17.05
    albo ktoś chce sztucznie obniżyć i nazbierać przed dobrymi info – bo potencjalnie mają być.
    Nie wiem co robić nakupiłem trochę po 3zł i albo czekać albo wywalam
    Mysle ze czekac,od dlugiego czasu kurs jest znizany.To nie jest przypadkowe.Miejmy nadzieje ze wyniki beda ok.Ja tez mam tego paciarajstwa troche....
  • Re: MOJ S.A. Autor: pharman [77.253.219.*]
    Chłopaki, czemu w górę Fasing a w dół Mój, przecież to jeden h...j ???
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~mm [79.185.171.*]
    na Fasingu prawdopodobnie animator już się zesrał :::))),a na Moj jeszcze trzyma-tu ma więcej akcji do dyspozycji. Na Fasingu mocno jemu podbierają.
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~jacenty [95.49.19.*]
    Wydaje mi się że ktoś zbiera bo codziennie 10-15K papiera się przewija. Poza tym ja trochę sprzedałem, ostatnio jak tak było to kurs poleciał z 3 na 4,90 :)
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~mm [79.185.193.*]
    Akcji jeszcze nie mam,ale jestem zaiteresowany kupnem i kupię.Cena jest bardzo atrakcyjna i ryzyko poniesienia strat prawie zerowe.W żadnym wypadku nie sprzedawajcie. To sypie wg mnie animator,niech topi akcje zostaje nam tylko podbierać. Zauważcie, że on zawsze ustawia się na kupno i przerzuca sam sobie w dół żeby zmusić nas też do sprzedaży. Jeżeli ktoś ustawi się na kupno to po drodze wrzuci taka u nich praktyka,ale dalej rzuca już sobie.Te licencjowane gnojki z biur makleskich po 2008 rroku opanowały wiele fundamentalnie dobrych małych spółek,najpierw zdołowali,tracąc dużo akcji,a teraz chcą odkupić,ale nie dają rady.Grają rowmież na czas i chcą zmęczyć drobnicę. Nie dajcie nabrać na ich teorie ktoś kupuje,ktoś sprzedaje,bo oni próbują sterować wami rórnięż na forum.Jeżeli chodzi o czas to w ci erpliwość należy uzbroić się(nawet na dwa lata)
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~kris b [83.9.116.*]
    mi sie wydaje.ze czesc z nas czeka na konkretne info w sprawie biogazowni.dobrze ze zrozumieli ze nie utrzymaja sie z kopaln maja 20mln do wydania z emisji.spolka b.ciekwa z fundamntami.caly czas do niej wracam.cena ciekawa.ale nibezpiecznje sie przechyla w dol.pozdro
  • Re: MOJ S.A. Autor: ~jastrząb20 [11.1.0.*]
    ona się nie przechyla ona już tam jest jedynie bardzo dobre infa są w stanie ją ruszyć.
[x]
MOJ 1,41% 1,44 2025-11-06 09:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.