chyba cie bog opuscil.kto tego smiecia od ciebie wezmie.
mam troche tych praw poboru,bo scierwo wywalilem wczesniej
i teraz czekam kiedy pozbede sie reszty tego szajsu.
jesli cos w miesiac spada o 40% to aby wyszlo na zero musi pujsc 80% up.
zapomnij ze tak bedzie a i kapitalizacja tak drastycznie spadla ze ten szajs nie da rady
wejsc na rynek glowny.bo i z czym?
Elo. Mam tu takie pytanie. Czy mam ograniczenie jakies w ilościzakupu dodatkowych praw poboru? W dokumencie wystosowym od spółki stosunek prawa do podstawowych praw poboru wynosił 4:1. Napiszcie coś więcej o dodatkowych PP.
mam tego troche. Moze ktos mi wyjasnic? czyli majac teraz akcje moge dokupic akcje za jedyne 0,15gr poprzez dodatkowe PP bez limitu?Czyli co ? akcje mam za 15gr? A co ze stosunkiem 4:1? To jest zbyt piekne....
Normalnie dokupisz 4:1 , ale zawsze cos mozesz dokupic dodatkowo.
A tak w ogole, to uwazajcie, bo LUG bedzie za pare miesiecy po minimum 0,50zl.
Pozdro
Można nawet zapisać się na WSZYSTKIE akcje (mając jedynie cztery prawa poboru). Mam na myśli zapis dodatkowy (o ile dysponuje się odpowiednią kwotą). Oczywiście redukcja będzie duża (ale niezależna od posiadanych praw)... Ciężkie pieniądze można było zarobić na niektórych akcjach NFI (kupując w zapisach dodatkowych po 10 lub 20 groszy, a później sprzedając, nawet powyżej dziesięciu złotych). Redukcja była mniej dotkliwa, niż się spodziewałem (tylko na magiczny moment trzeba było zaangażować znaczny kapitał). Ech, ale to se ne vrati!!!
aby zakupić akcje w ramach zapisów dodatkowych należy wypełniając formularz zapisu na akcje serii C wypełnić odpowiednie pole wpisując ilość akcji, która chce się nabyć. Należy pamiętać, iż wskazana ilość akcji nie może przekraczać całkowitej wielkości emisji. Formularz zapisu przesyłam w załączniku, może go Pan wypełnić samodzielnie, a następnie zgłosić się do swojego domu maklerskiego bądź też wiele domów maklerskich posiada niniejszym formularz w formie elektronicznej co pozwala na złożenie zapisów przez Internet. Proszę zatem skontaktować się z Pańskim domem maklerskim i wybrać najwygodniejszą dla Pana formę.
W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu.
Z poważaniem,
--
Dagmara Hojna
Monika Bartoszak
Kierownik ds. Relacji Inwestorskich
tel.: +48 68 45 33 221 fax: +48 68 45 33 201
GSM: +48 510 183 993
e-mail: Monika.Bartoszak@lug.com.
23 gr na rynku emisja po 15 gr bedzie spora redukcja jeśli ktoś ma dużo wolnej kasy do zamrozenia to mozna spróbować ja nie składam zapisu nie warto przy moich wolnych środkach
no właśnie czy ktoś by był tak miły i łapotologicznie wytłumaczył co kiedy się dzieje - jakie operacje na rachunku maklerskim są konieczne do wykonania aby od strony formalnej zaopatrzyć się w kacje wynikające z PP?????
Barrrrdzo będę wdzięczny za informacje
aby zakupić akcje w ramach zapisów dodatkowych należy wypełniając formularz zapisu na akcje serii C wypełnić odpowiednie pole wpisując ilość akcji, która chce się nabyć. Należy pamiętać, iż wskazana ilość akcji nie może przekraczać całkowitej wielkości emisji. Formularz zapisu przesyłam w załączniku, może go Pan wypełnić samodzielnie, a następnie zgłosić się do swojego domu maklerskiego bądź też wiele domów maklerskich posiada niniejszym formularz w formie elektronicznej co pozwala na złożenie zapisów przez Internet. Proszę zatem skontaktować się z Pańskim domem maklerskim i wybrać najwygodniejszą dla Pana formę.
W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu.
Z poważaniem,
--
Dagmara Hojna
Monika Bartoszak
Kierownik ds. Relacji Inwestorskich
tel.: +48 68 45 33 221 fax: +48 68 45 33 201
GSM: +48 510 183 993
e-mail: Monika.Bartoszak@lug.com.
czy akcje objęte z zapisów dodatkowych faktycznie są po 15 groszy kupione???
w którym dniu za nie pobierają pieniądze z konta, bo przy zapisie tylko trzeba było mieć środki ale nic nie pobrano mi z konta - myślałem że przy zapisie od razu blokują należności a tu nic ...
skąd ta pewność? wniosek został przyjęty przez biuro maklerskie, środki nie pobrane więc podejrzewam, że zostaną pobrane w dniu przyznania akcji C czyli 27 maja