nie pierwszy raz takie coś, a to zaledwie ułamek naszych zysków.
Poza tym co tu dużo gadać, c/z będzie na przyzwoitym poziomie po korekcie czyli już, cwk juz jest od dawna. Chętni na zakup niskim nakładem chcą sobie zbić kurs. Ja również się nie dam. Spodziewam się również dobrego Q1, po wynikach kto wie, może będą 2 cyfrowe wzrosty po takim dole
Ja podobnie. Choć w samej spółce nie wszystko mi się podoba, ale Graal jak mało która spółka już od miesięcy daje mi spokojne i naprawdę ładne zyski. Jeśli w spółce nie wydarzy się nic złego to nawet USA mogą sobie bankrutować a ja przed 20 zł nie oddam. Tak naprawdę to coraz częściej myślę o 25...
Ja teraz już podobnie. Dzisiaj trochę dobrałem, co prawda pechowo bo po 14,3 - wystraszyłem się jak kurs wyleciał do góry, że mi odleci, ale jestem zadowolony jak rzadko kiedy bo Graal to chyba w tej chwili jedna z niewielu takich okazji na giełdzie. Po 18-20 zacznę sprzedawać.
Produkty Graala spzedają się coraz lepiej, chodzą po sklepach, obserwuję i widzę, co się dzieje. Już teraz kurs powinien chodzić po 24 zł. Mam zamrożoną kasę w PZU, po debiucie dobiorę.
obroty dziś wciąż małe. Trochę nas dziś jeszcze czeka. EUR się unormowało więc powinniśmy spokojnie wrócic na ostatnie szczyty. Gdyby nie ta korekta na szerokim witalibyśmy dziś już 17. Z drugiej strony korekta się przydała, mogliśmy sobie dobrać po troszku co niektórzy. Jak dla mnie cena wciąż wydaje się atrakcyjna, trochę wolnej gotówki zawsze można dołożyć. Do cwk jeszcze dużo zostało.
Zgadzam się. Mi dziś wpadła nieoczekiwana kasa i jutro wiadomo co będzie. Dokupienie Graala. Ja zakładam że w I kwartale spółka wyjdzie na zero, a wówczas przy obecnej wycenie c/z będzie wynosic około 10 ! Do tego c/wk 0,6... Uważam, że jeśli nic się nie schrzani (piszę to do zarządu Graala) to w ciągu roku spokojnie jest potencjał do wzrostu jeszcze nawet o 100 %.
Myślę, że podany przez Ciebie zysk jest nierealny. Ja zakładam realistycznie wynik w okolicach zera i będzie to dobra dla spółki wiadomość. Moja wersja optymistyczna zakłada 1 mln zł zysku netto, ale tak jak wspominałem, jak będzie jakikolwiek plus to możemy się spodziewać podjazdu pod 17-18 zł. Wogóle moim zdaniem to nie został jeszcze zdyskontowany przez rynek przeszacowany raport roczny. Takie mam wrażenie...
Przecież już 3 ostatnie kwartały mają na niezłym plusie - dlaczego teraz miałoby nie być podobnie? Nie wiem skąd ten pesymizm, może wydaje ci się, że jeżeli na tym forum będą niskie oczekiwania odnośnie wyniku to po danych lepszych od tych forumowych oczekiwań kurs skoczy w górę? Jeśli tak to nie ma się co łudzić tylko drobni gracze zaglądają na takie fora więc możemy być szczerzy:)
IQ jak każdy inny, 1,5 mln musi być, by pokazać, że Spółka zarabia. Spadają zobowiązania, zysk rośnie, tu za kilka lat i 100 zł możliwe. Kiedyś odzieżowe Spółki tak systematycznie rosły, teraz w Graalu nadzieja.