odwiesili bo pewnie akcjonariusze zobowiazali sie zwiekszyc ff do kilku procent. mimo to albo tym bardziej moze byc jazda tym razem bez blokad KNF!!!!!!
Dnia 2010-04-28 o godz. 15:14 ~pogodno napisał(a):
> odwiesili bo pewnie akcjonariusze zobowiazali sie zwiekszyc
> ff do kilku procent. mimo to albo tym bardziej moze byc
> jazda tym razem bez blokad KNF!!!!!!
Chyba to info zadecydowało ...
Informacja o przygotowaniu do przeprowadzenia nowej emisji akcji
Zarząd Astro S.A. informuje, że ze względu na to, że popyt na akcje Astro S.A. znacznie przewyższa podaż akcji notowania Astro S.A. zostały zawieszone. W związku z tym Spółka podejmie niezwłocznie działania mające na celu przedstawienie Zgromadzeniu Akcjonariuszy propozycji dodatkowej emisji. Ma to na celu zaproszenie do udziału w Spółce większej liczby nowych akcjonariuszy i jednocześnie zapewnienie wyższej płynności w obrocie papierami wartościowymi Emitenta.
Jeżeli wystarczyło samo zapewnienie o nowej emisji akcji to kursik może jeszcze nieźle poszybować ...
Dnia 2010-04-29 o godz. 14:30 kombiii napisał(a):
> Jak uda mi sie dzisiaj na fixie po 91 groszy łyknąć, to
> wchodzę w to. Popyt jest olbrzymi, więc mozna coś wycisnąć.
Amigo jestem przekonany,że sprzedaż na ciągłych radzę trzymaj a jak chcesz możemy umówić się na transakcję po dobrej cenie.Mogę kupić kilka akcji i mogę znależć chętnych na następne.
emaila masz
powiem tylko jedno ASR jest jedyna spolska z NC na fixac, z tego co zauwazylem oczywiscie ;]i jest wiele spolek na tamtejszych ciaglych majacych mniejsze obroty od naszej perelki. Wniosek jest chyba dosc oczywisty.
Dragowskiego nie brali po 1,5 PLN abili się po 18 PLN za kilka dni.
Dragowski to mój najlepszy inwest na GPW 3x dał zarobić krocie ,ale tam to był hazard natomiast ASTRO to ogromny potencjał i przyszłość bez ryzyka.
Ryzyko jest zawsze, ale nie da sie ukryć że w tym przypadku jednak duuużo mniejsze niż na Drągu.
Coś mi się wydaje że przy 18 to sie dopiero szeroki rynek ocknie :P
d.b żartuję nie denerwuj się moja miłośc to tylko platniczna i niech tak zostanie.
Pracowałem w dużej korporacji i miałem doczynienia z prezesem ,dyrektorami regionalnymi zwłaszcza jedną kobietą i muszę Ci powiedzieć ,że to są normalni ludzie a inteligencja taka sama jak Twoja i Moja.!!!
D.B mam żonę i dzieci i kocham ich strasznie a to,że piszę,że zakochałem się w Pani Prezes to przenośnia I MAŁY ŻART ALE PRAWDZIWY młody jesteś .!!{ale kobieta warta grzechu i niech tylko w mej wyobrazni zostanie]
Widocznie mam dni płodne i tak sie oczarowałem.
Pozdrawiam Przyjacielu i napisz jak masz na imię bo Ty DB to nie jesteś i wiesz to TY ,i JA.!!!!!!!!!
Jacek. Zadaj może jeszcze pytanie związane z fragmentem raportu bieżącego nr 23 (ja nie mogę, bo nie jestem zarejestrowany):
"(....)Spółka Ster Sp. z o.o. jest w dalszym ciągu zobowiązana do zapłaty z tytułu kupna 30.000 (słownie: trzydzieści tysięcy) udziałów Spółki Superstacja Sp. z o.o. zgodnie z umową podpisaną 12 marca 2009 roku bezpośrednio od Astro S.A. ..."
zapytaj jaka jest wartość tej umowy, bo nigdzie indziej nie ma wzmianki o niej.
Dnia 2010-10-18 o godz. 08:53 ~pg napisał(a):
> Rozgadaliście się ;) skoro za 16770 udziałów
> "dostaliśmy" ponad 13 mln to za 30000
> powinno być prawie 2 razy więcej, pozdro.
i tu jest problem bo za 16700 Ster miał zapłacić 16.7mln, ale dostał dyskonto od Astro za wcześniejszą spłatę. W przypadku 30000 udziałów tej zniżki może nie być i zapłaci pełną sumę, czyli 30mln.
oczywiście pod warunkiem że też dojdzie do cesji. Moim zdaniemtrzeba bacznie obserwować skalę zamierzeń inwestycyjnych spólki bo tam właśnie jest ukryta odpowiedź na to pytanie.
No właśnie nie za bardzo z czytaniem u nas. Ominąłem korektę raportu, bo zazwyczaj korekty dotyczą kosmetycznych zmian - data, literówka etc.
Z innej beczki nasza branża - 4fun media wyceniany na 70mln prawdopodobnie sprzeda całą emisję:
" Instytucje zadeklarowały nabycie całej transzy 0,6 mln akcji 4fun Media
Instytucje zadeklarowały nabycie całej transzy 0,6 mln akcji 4fun Media
18.10. Warszawa (PAP) - Inwestorzy instytucjonalni złożyli deklaracje objęcia wszystkich
0,6 mln akcji 4fun Media - podała spółka w komunikacie prasowym.
"Jesteśmy zadowoleni z wyników book-buildingu. Liczba akcji na które zapisali się
inwestorzy, przekroczyła poziom 600.000 sztuk. Ostateczna cena emisyjna na poziomie 18
złotych (o 12,5 proc. wyższa od ceny minimalnej) potwierdza słuszność przewidywań zarządu,
który w związku z ogłoszeniem prognozy na 2010 r., ustalił widełki cenowe w przedziale
16-20 zł" - powiedziała cytowana w komunikacie Ewa Czekała, prezes spółki.
"Realizacja zapowiedzianej prognozy na rok bieżący nie jest zagrożona, tym bardziej, że IV
kwartał jest zwykle bardzo dobry w tej branży. Dlatego uważam, że cena za akcję na
poziomie 18 zł zawiera w sobie satysfakcjonujące dyskonto i można ją uznać za atrakcyjną
dla inwestorów" - dodała.
4fun Media oferuje do 800.000 akcji serii D. W transzy inwestorów instytucjonalnych
oferowanych jest do objęcia 600.000 akcji serii D, w ramach transzy otwartej 200.000 akcji
serii D. Początkowo przedział cenowy, w którym przyjmowane były deklaracje kupna akcji
wynosił 14-17 zł, ale został zwiększony do 16-20 zł za akcję.
Od 12 do 15 października przyjmowane były deklaracje kupna akcji. Zapisy odbywają się od
18 do 20 października.
Środki z emisji zostaną przeznaczone na sfinansowanie produkcji własnych, jak i zakup
licencji na cieszące się wysoką oglądalnością za granicą formaty programowe. Na nowe
produkty, zakup kontentu oraz akwizycje ma trafić 8 mln zł. Na technologie i urządzenia
techniczne 2 mln zł. 2,5 mln zł spółka chce wydać na marketing, a pozostały 1 mln zł na
zwiększenie kapitału pracującego.
Wcześniej przedstawiciele spółki informowali, że środki z emisji akcji mają zostać wydane
w ciągu dwóch lat, ale największe wydatki nastąpią w 2011 roku.
Prognoza 4fun Media zakłada, że w 2010 roku grupa osiągnie 17,56 mln zł przychodów, 6,95
mln zł EBITDA oraz 4,06 mln zł zysku netto, co oznacza wzrost w porównaniu z 2009 rokiem
odpowiednio o: 29,7 proc., 39,7 proc. i 29,3 proc.
Grupa Kapitałowa 4fun Media jest nadawcą dwóch kanałów młodzieżowych 4fun.tv i rebel:tv.
Produkuje także programy i treści video, jest też dystrybutorem kilkunastu stacji
telewizyjnych, m.in. BBC, CNBC, Playboy na rynek polski. (PAP)
epo/ ana/
Źródło: PAP "
Myślę,że wkrótce wycena Astro s.a. ma szansę zbliżyć się do tej sumy. Zresztą w przypadku stacji telewizyjnych np. Wartość księgowa nie ma dużego znaczenia. a zdaje się,że naszej spółce pozyskane kwoty w zupełności wystarczą.