przecież już na 3-rach. inwestycyjnych mam PP. tylko nic z nimi narazie nie można zrobić! Wyświetla mi się tyle PP ile mam akcji ,ale to nie ma żadnego znaczenia.
ale rachunek mam w PL. dlaczego nie ma znaczenia? normalnie PP mógłbym sprzedać/kupić lub zapisać się na akcje a z tymi WXF-owymi co mogę zrobić?
czemu na razie nie mozna zrobić? do 10.V.2010 należałoby się zdecydować jeśli chce się je wykorzystać.
A że Jeb...... Badziew nr1 nie ma zamiaru nikogo konkretnie poinformować o co tak naprawdę chodzi to inna sprawa. 2-euro bedzie za akcje żeby złodzieje (cała ta jeb ....rodzinka + fundy) wyprowadzili kapitalizację na margines.Za każde 11 akcji otrzymasz 4 sztuki-bez niczego-tylko zapis w ciemno!!!!!!!
Jestem w podobnej sytuacji i kompletnie nie wiem co zrobić. Do tego 02.maja wybywam na tydzień z Polski i nie będę buszował po necie. Nigdy nie korzystałem z pp. Na rachunku pojawiło mi się coś takiego po 0 zł. Postępując wg instrukcji w emaklerze nie mogę się zapisać na akcje z nowej emisji Warimpexu - nie ma ich na liście. Chyba jutro do nich zadzwonię.
PP mam dwa razy więcej niż akcji zwykłych, chyba z tego powodu, że połowę akcji sprzedałem. Z tym, że było to 21.kwietnia, a info o emisji było bodajże 23 kwietnia. To mi dodatkowo miesza w głowie.
A co by było jakbym teraz sprzedał pozostałe akcje zwykłe?
Gotów jestem zapisać się na te nowe akcje, ale nie mam tyle wolnej kasy; z tego co zrozumiałem trzeba mieć zarezerwowane na rachunku: (ilość akcji z pp) x 10,86 zł. Czy to normalne, że zmuszają akcjonariuszy do wyłożenia w tak krótkim okresie czasu kwoty większej niż posiadane akcje zwykłe???
Pozdrawiam i dzięki za porady.
jak wierzysz w firmę to kupuj :)
rozwija się, inwestuje -> raczej nie padnie
ja z ciekawości się zapisze prędzej czy później do 15 dojedzie :) i raczej prędzej tam niz do 4 ;)
a co do informowania to standard to jest papier z ATX a notowania na GPW to margines, swoją drogą ciekawe kiedy zrezygnują :)
zapisy pewnie są tylko "ręczne" z tego samego powodu
pozdrawiam
zadzwonilem dzis do mbanku i zapisalem sie na te akcje. Pani mi oznajmila, ze kurs euro jest policzony po 4,10. Nie wiem czemu taki wysoki ale nie mam aż tak dużo tych akcji, żeby przywiązywac przesadną uwagę. Obniżyłem cenę do 2,50 euro (tzn. podałem taki limit zakupu).
Mam proste pytanie. Limit zakupu na 2.5 euro po 4.10 to daje 10.25 zł za akcję tak? Mogą sprzedać po tak wysokiej cenie skoro normalnie notowane są po 8.83? Jeśli tak to po co się zapisywać? Jest tu jakiś zysk?