moim zdaniem niedlugo korekta na ogolnym wiec i tutaj znazd a do tego strata w I kwartale jak zawsze wiec wydaje mi sie ze mozna sie ustaic ok. 6,50 ale to tylko moje zdanie :)
Dzisiejsza informacja o nabyciu akcji przez osobę nadzorującą to kolejna świetna informacja ze spółki -> bardzo dobry zarząd + nabycia akcji przez insiderów = pokaźne zyski dla tych co kupili i dla tych co jeszcze kupią.
Polecam jeszcze zwrócenie uwagi na RPC.
Dziś w TVNCBC na otwarciu giełdy w Warszawie , babeczka obserwująca spółki rosnące powiedziała , o nowej rekomendacji dla Ambry wydanej ( niestety nie zapamietałem przez jakie biuro) - akumuluj , cena 8.30 .Ktoś też to słyszał ?.
BM BPH zaleca akumulowanie akcji Ambry, wycena 8,39
08.06. Warszawa (PAP) - Analitycy Biura Maklerskiego Banku BPH w raporcie z 8 czerwca wydali rekomendację "akumuluj" dla akcji Ambry i określili cenę docelową dla tych papierów na 8,39 zł za sztukę.
Rekomendacja została sporządzona przy kursie 7,47 zł.
"Narastająco Ambra zamknęła trzy kwartały rekordowym zyskiem netto 20,2 mln zł. Uzyskana struktura marż i kosztów pokrywa się z naszymi oczekiwaniami, co do partycypacji spółki w ogólnym wzroście branży, natomiast stabilny cash flow operacyjny zaspokoi w większości potrzeby inwestycyjne Grupy w latach następnych. Nadal widzimy potencjał do wzrostu sprzedaży i zysku w przyszłości" - napisano w raporcie.(PAP)
pif/ gor/
Kto posłuchał ten zarobił parę groszy.
Moja cena docelowa Ambry została osiągnięta i akcje Ambry sprzedałem w poniedziałek.
Kupiłem wówczas Graala i Jutrzenkę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.