...wg mnie,zaczyna być widoczna na wykresie Integera.
Ale od początku:
Otóż od początków marca na wykresie (najlepiej to widac na wykresie słupkowym )
utworzyła się wielka formacja głowy z ramionami.
Lewe ramię -62zł(9.03)
Głowa na wysokości 67zł(25-29.03)
Prawe ramię-62(14-16.04)
Co oznacza owa formacja?Odwrócenie trendu.Zasięg spadku po wypełnieniu ok.54 zł.
Jednak w ostatnich dniach sytuacja techniczna poprawiła się ,co wiecej,stała się na tyle ciekawa ,że jej analiza daje przesłanki na dalszy wzrost kursu.
Wg mnie na wykresie zaczyna byc widoczna formacja odwróconej głowy z ramionami
jako kontynuacja trendu.
Lewe ramię -stanowi prawe ramię wielkiej formacji 62zl (14-16.04)
Odwrócona głowa 58.5 zł (19.04)
Prawe ramię-63-63.65(23-26.04)
Oczywiście formacja będzie nieregularna, z linią szyi biegnącą skosem w górę,której
przebicie stanowic bedzie ewidentny sygnał kupna.Aby go uwiarygodnić wolumen w tym dniu powinien byc znacząco wyższy.
Formacja daje możliwość pomiaru docelowego wzrostu kursu .
Jon Snow
Wielka głowa z ramionami już się dopełniła.
Na wykresie słupkowym z 19.04 najniższą ceną było 56 i ją można uznać za najbliższą ceny
54 ,która wynikała z wielkości formacji i obliczenia zasiegu spadku.Ale to już mamy za sobą.
Obecnie jest realizowany ,,scenariusz''drugi.
Do jego dopełnienia się ,z technicznego punktu widzenia,lepiej by bylo żeby kurs wszedł w
trend boczny a nawet lekko opadał w terminie ok 2-tygodni.
Panowie ,na razie sytuacja techniczna jest bez zmian na wykresie Integera.
Spadek kursu jest ,,wliczony'' w budowanie formacji ,ale do pewnych poziomow.
Dla mnie ten poziom to ok 60 nawet naciągane 59(formacje rzadko są regularne)
W razie eskalacji spadków 1 opór to dolek z 19.04 na poziomie 58.5 (na intradejowym 56 ).
Ale wówczas formacja zostanie zanegowana.
W piątek ,podczas duzych spadkow na szerokim rynku,akcje Integera zachowywały się wzorowo.W trakcie sesji spadły do wyznaczonego przeze mnie poziomu 60 zł ale odbiły po uaktywnieniu się strony popytowej.Zamknięcie 62.85 uakualnia prowzrostową formację.
Panowie swoje cytuje ostatnia słowa ,pierwszego postu:<>.
Panowie,wczoraj naruszyliśmy a dziś przebiliśmy tę linię.Niestety wolumen wczoraj i dziś
był malutki.W analizie technicznej wolumen potwierdza trend.Natomiast od 5.05 do 11.05
wolumen by wysoki jak na spółkę (kilka -kilkanascie tysięcy szt. ).Wniosek jast jednoznaczny:siły akumulacji,doskonale zorientowane w sytuacji technicznej spółki ,
kupowały w najniższych mozliwych punktach ,formacji odwróconej głowy z ramionami jako
kontynuacja trendu.Formacja była pewna w 90% i akumulacja mogła sobie na to pozwolić.Wzrost kursu wczoraj i dzis był przeporowadzony już jako czysta formalność na
małym wolumenie.W tej chwili mogę już ujawnić sens ostatniego zdania z 1 postu:
<>
Wg mnie ok 72 zł wynikajacą z wielkości formacji.
Zobaczymy czy się sprawdzi.Oczywiście piszę to przed wynikami za 1Q2010r.
pozdrawiam.
Kończąc ten wątek techniczny,powiem że ww formacja wypełniła się w 100%-ach.
Zasięg wzrostów wynikajacy z pomiaru wielkości formacji wynoszacy ok 72 zł również był
prawidłowy.Wczoraj na intradejowym maksymalnym kursem było własnie 72 zł.