NO TO MAM NADZIEJ ŻE PRACOWNICY I ZARZĄD POSYPIĄ SOBIE GŁOWE POPIOŁEM OBNIŻĄ PENSJE O 25% I ZREZYGNUJĄ Z PREMII- CI CO ZOSTANĄ BO CHYBA DALSZE ZWOLNIENIA SĄ KONICZNOŚCIĄ!!!!!!
A TEN LIST JEST PISANY LENINOWSKĄ NOWOMOWĄ I NIE ODPOWIADA NA PODSTAWOWE PYTANIA
-KTO BYŁ ODPOWIEDZIALNY ZA OPCJE I JAKĄ KARE PONIOSŁ(FINANSOWĄ OCZYWIŚCIE)
-DLACZEGO W ARTKUŁACH SPONSOROWANYCH BZDURY SIĘ PODAJE A POTEM NIE PROSTUJE SIĘ TYCH KŁAMST
-MYŚLĘ ŻE CAŁY ZYSK TAK JAK TO GDZIEŚ CZYTAŁE POWINIE BYĆ PRZEZNACZONY NA SKUP AKCJI TO BY OGRANICZYŁO DZIADOWSKI SKUP PRZEZ JEDNEGO Z AKCJONARIUSZY
NAGRODY JUBILEUSZOWE WYŻSZE NIŻ ZYSK RAFAMETU PS.KOGOŚ POPIPRZYŁO I TO RÓWNO
Nota 34. REZERWA NA ŚWIADCZENIA EMERYTALNE I PODOBNE
31.12.2009
31.12.2008
Rezerwy na odprawy emerytalne i rentowe 1 325 1 276
Rezerwy na nagrody jubileuszowe 4 607 4 955
Rezerwy na pozostałe świadczenia
Razem, w tym: 5 932 6 231
- długoterminowe 5 055 5 101
- krótkoterminowe 877 1 130
Grupa wypłaca pracownikom przechodzącym na emerytury kwoty odpraw emerytalnych w wysokości określonej przez
Zakładowy Układ Zbiorowy Pracy. W związku z tym Grupa na podstawie wyceny dokonanej przez profesjonalną firmę
aktuarialną tworzy rezerwę na wartość bieżącą zobowiązania z tytułu odpraw emerytalnych. Kwotę tej rezerwy oraz
uzgodnienie przedstawiające zmiany stanu w ciągu okresu obrotowego przedstawiono w poniższej tabeli:
trzeba nam NOWEGO NOWOCZESNEGO UKŁADU ZBIOROWEGO Z PRACOWNIKAMI KTRÓRY BEDZIE NAGRADZAŁ DOBRYCH WYDAJNYCH MŁODYCH PRACOWNIKÓW A NIE LENIWYCH STARUSZKÓW ZA ICH "DOKONANIA KIEDYŚ TAM KTÓRYCH EFEKTY DAWNO TEMU PRZEJEDLI"I
NAJPILNIEJSZE RENEGOCJACJA UMÓW Z PLACÓWKAMI POLITECHNIK BO ICH GAŻE TO ABSURD
pŁACE POWINNY BYĆ W WIĘKSZOCI UZALEŻNIONE OD WYNIKÓW CZYLI WYPŁACANE W PREMI-TO BY OGRANICZYŁO KOSZTY W KRYZYSACH I DAŁO SPORO ZAROBIĆ JAK BEDZIE OK
Gdzie Jetro-thul, gdzie wszyscy fani Emanuela Wonsa ????!!!!(przeczytałem papiery gościa i nie nazywa się Longin E. Wons tylko Emanuel Wons - ma chłop jakiś kompleks)
Gdzie teraz jest cała gwardia , gdzie jest Skubniewska - była przewodnicząca RN która padła sobie z nim w ramiona po powołaniu???
A wg. mnie to dopiero początek dobrej zabawy na stypie. Ciekawe czy teraz ARP wyciągnie rękę czy jak ze stoczniami poszuka inwestora strategicznego w jakimś bananowym kraju.
Jeszcze raz pozdrowienia dla Jetro Thula i czekamy na wyniki za 1 kwartał a potem za 2.
W pełni popieram wypowiedź gg: zero wypowiedzi na temat perspektyw rozwoju, planów spółki itp.
Fanem pana E. Wonsa nigdy nie byłem. Czas na zmiany w zarządzie. Panie K. Jędrzejewski, działamy coś, czy może będziemy spokojnie patrzeć na ten niedowład organizacyjny?
Pozdrawiam
Przeciętne zatrudnienie w RAFAMET S.A. w 2009 r. wyniosło 471 etatów, z czego 184 (39,07%) na stanowiskach
nierobotniczych i 287 (60,93%) na stanowiskach robotniczych
A POWINNO BYĆ100na stanowiskach
nierobotniczych I 230na stanowiskach robotniczych.
Rafamet to jedna z najnowocześniejszych fabryk w Polsce, która przy właściwym podejściu do tematu restrukturyzacji powinna przynosić dochodowość netto na poziomie 8-10%. Pora na przebudzenie i działanie, a więc przede wszystkim na zmiany w obsadzie kluczowych stanowisk.
Wonsowi zawsze czynniki obce. Wszyscy producenci maszyn ciężkich zawaleni robotą...
Czas oczekiwania we Niemczech 2 lata na maszynę.... a u nas : plaża, wakacje, zabawa.
o dywidendzie było już wcześniej mowa
że jak zyski będą podobna jak w poprzednim roku to będą chcieli wypłacić dywidendę w wysokości 20-30 procent zysku
Witam,
mam pytanie : wie ktoś z was jak mniejszościowi mogą odwołać zarząd ; albo przynajmniej rozpocząć jakąś procedurę. Jest taka możliwość? TO co robią chłopaki w naszej RF to już nie są żarty. Albo dogadali się z panem J i rozwalają żeby taniej kupić, albo co bardziej prawdopodobne położą spółkę szybciej niż nam się wydaje...
Mam tylko nadzieje że nowe kontrakty bedą podpisywane w różnych walutach(np.w serbi w walucie lokalnej chociaż część) a nie w euro którego los jest niestety znany na najbliższe 5-6 lat czyli południe.
Pzede wszystkim z Chinami warto w juanie To by była BOMBA( BŁAGAM TYLKO NIE W EURO )