nie wiem dokładnie, bo nie mam nasrane jak ten co to robi
chyba chodzi o to , żeby zrobić sztuczną podaż, bo jak wyglądałby arkusz bez tych zleceń po 50 szt? byłby pustawy, zachęcałby do zakupu
a sztuczna podaż po to, żeby za szybko nie rosło, żeby powoli zebrać na niskim poziomie
kupi 50 szt za 4.07 wystawi za 4,27 i wtedy zlecenia nic go nie kosztują, bo na prowizję zarobi no i co ważniejsze leszcze wywalają, czyli cel osiągnięty
Ludzie póki jest okazja to kupujcie tanio. Tu sprzedajecie jedynie wy nsami i nikt więcej. Spółka ma fantastyczne wyniki finansowe. W tym roku będzie sporo ponad 50 gr zysku na każda akcję.
Sporo może nie, ale pięćdziesiąt kilka groszy powinno być. Liczą,że zysk wyniesie minimum 0.42pln na akcję, ale myślę,że prognozy,które być może zostaną opublikowane za 3 tygodnie będą bliżej 60 niż 40 groszy na akcję. Zwłaszcza,że I kwartał zapowiada się obiecująco. Dla mnie to jeden z pierwszych kandydatów do wejścia na rynek regulowany: Świetne wyniki, zdywersyfikowany biznes, klienci z najwyższej półki, dotacje, innowacyjne produkty, dynamiczny rozwój. Dodatkowo w tym roku podpisana
umowa outsourcingu dla działu IT Microsoftu. To naprawdę rzadkość.
Zresztą spółka, która wzrośnie o 65% w tym roku i prawdopodobnie o tyle samo w ciągu paru kolejnych lat również to moim zdaniem inwestycyjna żyła złota.