to prawda dużo ostatnio narobiłem obrotu ale tu wzrosty na dosyć długo się skończyły, te zyski w stosunku do wartosci firmy są naprawdę marne. W pko bp na lokacie dostanie się dużo więcej .
Czy to aby nie przesadny optymizm? Fakt, że Usiaki pokazały klasę i dzisiejszy spadek odbył się na nikczemnym obrocie. Mylę się co do obrotu? Ile zazwyczaj się tu przemiela?
Kupiłem dwie paczki pampersiaków i jeszcze się trzymam... :) przymierzam się do uśredniania na jutro :P
trochę inaczej sobie to wyobrażałem, ale teraz wychodzi na to, że do momentu rozpoczęcia skupu czyli 12 maja kurs może być sukcesywnie zbijany. W raporcie wyczytałem, że mają skupić 0,5 mln akcji lub do 1,8 mln. Koniec skupu to o ile dobrze pamiętam 31 grudnia.
Na dzień dzisiejszy takie mam myśli... nie sprzedaję, sprzedałem Trion w zeszłym tygodniu i Hutmen. Na Procadzie chyba dłużej ostanę...
Skup w tej formie raczej nie przejdzie. Osobiście uważam zresztą to co Prezes wspomniał że jest brana inna opcja rezerwowa- tak se dumam że kwota przeznaczona na skup będzie mniejsza. Choć może to zmyla żeby nie było za łatwo i skup będzie w formie takiej jaka jest przedstawiona do Walnego.
Osobiście nie jestem tu dla skupu bo skup tak naprawde to już był i to mega - osobiście licze na znaczną poprawę wyników liczonych r/r coś ala 7x10 razy - brzmi to wariacko wiem ale są pewne powoty by tak sądzić- np nadprzyrodzone :) no i ten dychacz w końcu będzie.
A tak na serio to widać że ssanie było do 3,70 PLN potem wolny wylew ale ssanie jest z powodów fundamentalnych - prognozy które Procadzik miał wchodząc na gieldę zakładły po 2 gim roku zysk 4,5mln i uważam że to nie była kaczka dziennikarska. Czekam spokojnie :)
Czapajewo łączysz się w cierpieniu widzę ze mną... zatem spokojnie zapomnieć o papierze na jakiś czas (mając go w portfelu). Korci mnie Orzeł Opony, ale coś mi się wydaje, że przespałem zakupy w zeszłym tygodniu...
Zatem czekamy i zaklinamy spokojny wzrost, bez dużych wystrzałów....
Stary ty tu matadorrrrrr i chyba dobrze wiesz że w końcu właściwe stado nadejdzie i to bizonów których nikt i nic nie powsztrzyma. A co było przy 4PLN jakieś siknięcie zdechłego pieska- to nie było el matador jeszcze te stado- ale cierpliwości to przecież Procad :)
Modzą modzą bo wyleszczyć chcą i wg mnie to ustawka i dojenie drobnych ale
widać że mało zostało akcji i niedlugo ruszy w górę,dobitnie o tym świadczy wolumen.
Poczekamy zobaczymy,mi się tam nie pali może kumpla zorganizuje aby z 35 000pln wszedl i co kupił.
Tak poza tym to puszczają bąki po 200szt ,śmiać się chce jak to widzę.
te 31tys moze ktos ma lepszą okazje na kupno i na szybkiego wyszedl albo celowo zrobione aby trochu paniki zasiać ???
Jakby tak na +1% się zamknęło to bym się ucieszył ;) Szalejecie z tą dychą ale jak powiedział Kmicic do Bogusława Radziwiła: "Przy waszej i moja fortuna wyrośnie", więc nie mam nic przeciwko.
wywaliłem ostatnio część aby dzisiaj dokupić taniej,średniej może nie obniżę bo mam dosyć niską ale zawsze jakieś drobne wpadną przezd wypłatą.
W środę może byc wieksza zwałka i wtedy sie okaże jak się nasz pupilek zachowa bo grecja odbije się czkawką całej "mocarnej europie"...
skonkretyzuje przynajmniej moje oczekiwania wzgęlem I kwartału
- czy usługi własne dalej rosną w tak imponującym tempie - 27% kwartał do kwartału
- czy oprogramowanie autodesk po zapaści w I półroczu podnosi się na co wskazywało już II półrocze które było lepsze niż pierwsze choć daleko do szału ale lepsze - tu nowa umowa z autodesk troche lepszy klimat na rynku.