• Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Spis załączników:
    Wezwanie_Akcjonariusza_-___Pactor_sp._z_o.o.pdf (RAPORT BIEŻĄCY)
    Wezwanie_Akcjonariusza_-__Faktor_sp._z_o.o.pdf (RAPORT BIEŻĄCY)

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 23 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-04-16
    Skrócona nazwa emitenta
    MEWA
    Temat
    Wezwania akcjonariuszy do dobrowolnego umorzenia akcji Spółki
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Mewa SA informuje, że w dniu 15.04.br. wpłynęły do Spółki wezwania do dobrowolnego umorzenia akcji Spółki od akcjonariuszy: Faktor sp. z o.o. oraz Pactor sp. z o.o. – spółek kontrolowanych przez Krzysztofa Nowaka, wiceprezesa GPPI S.A. Wezwania dotyczą umorzenia łącznie 134.004.776 akcji Mewa SA (tj. 4,37 % kapitału akcyjnego) objętych w lutym 2009 r. w zamian za aport w postaci 1.264.196 akcji uprzywilejowanych spółki GPPI SA. Kopie wezwań załączone są do nin. Raportu.
    Zarząd w najbliższym czasie opublikuje stanowisko Spółki ws. powyższych wniosków.
    Załączniki

Dlatego tak zwlekali z tym scalaniem. MEWA umorzy akcje i odda swoje , a kwestia odszkodowań, obligacji itp. zostanie juz w gestii sądów. GPPI oficjalnie wyciagneło ręke. Wnet odpowiedz MEWY i może byc potem bardzo gorąco. Szczególnie po raporcie za I kwartał. Umorza i dopiero potem przeprowadzą scalenie.

Kiszka się zgodzi, bo w ten sposób zagwarantuje sobie dalszą posade w MEWIE. Dla niego fakt ze odda GPPI 1 czy 2 mln zł nie ma zanczenia. On na pensji wyciagnie sobie tyle w kilka miesięcy. Przeciez ma raptem 10% akcji więc dywidendy i tak nigdy nie wypłaci i los MEWY mało go juz interesuje.

GDY KISZKA PRZYJMNIE PROPOZYCJE TO SYTUACJA GPPI DOBI SIE MEGA KLAROWNA I INWETSOZRY STADAMI WRÓCA NA SPÓŁKE!!! CO JEST OCZYWISTE DLA KAŻDEGO CHOĆ TROCHĘ INTERESUJĄCEGO SIĘ GPPI. Ale nie zapeszajmy czas na zakupy.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~ggg [83.24.230.*]
    niech te kontrole sie skończą i będziemy w domu... dobre raporty i mamy 3 zl
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~anlep [109.243.1.*]
    a ktoś wie co się stało z naszym ulubieńcem, guru inwestycyjnym, przewodnikiem duchowym, prostytutka intelektualną, posiadaczem veno tzw megaidiotą czy też mechgodzillą, martwię się o chłopaka bo coś dawno nie wznosił się tu na forum na wyżyny swojego intelektu :D, czyżby poszedł się powiesić jak kurs veno spadł z 0,04 do 0,03
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    No i mamy brakujące wezwanie od POTEMY

Raport bieżący nr 24 / 2010
    Data sporządzenia: 2010-04-19
    Skrócona nazwa emitenta
    MEWA
    Temat
    Wezwanie akcjonariusza do dobrowolnego umorzenia akcji Spółki
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Mewa SA informuje, że w dniu 16.04.br. wpłynęło do Spółki wezwanie do dobrowolnego umorzenia akcji Spółki od akcjonariusza Potempa Inkasso sp. z o.o., spółki kontrolowanej przez Piotra Potempę, prezesa Zarządu GPPI SA. Wezwanie dotyczy umorzenia 134.004.776 akcji Mewa SA (tj. 4,37 % kapitału akcyjnego) objętych w lutym 2009 r. w zamian za aport w postaci 1.264.196 akcji uprzywilejowanych spółki GPPI SA. Kopia wezwania załączona jest do nin. Raportu.
    Nawiązując do ww. wezwania oraz wezwań, które wpłynęły do Spółki w dniu 15.04.br. od spółek Pactor sp. z o.o. oraz Faktor sp. z o.o. (o czym Emitent informował w raporcie bieżącym nr 23 ) Zarząd Mewa SA informuje, że przedstawi swoje stanowisko w tej sprawie w najbliższym czasie.

Teraz wszytko w gestii MEWY. Czy będzie chciała dalej iśc na drogę sądową czy woli dokonac zwrotu akcji w spokojniejszy sposób i uporządkowac wszytko korporacyjnie, a następnie dojśc do porozumień dotyczących ewentualnych kar, odszkodowan itp. Sądze ze w tym tygodniu sie przekonamy. Jeżeli sie nie zgodzi to nic się nie stanie bo w zasadzie się nagle tego nikt nie spodziewał. Radze jednak wykazac trochę cierpliwości , bo ewentualna zgodna MEWY spowoduje że sytuacja GPPI będzie całkowicie jasna. A pozostałe spory będa dotyczy juz TYLKO akcjonariuszy - Pactora i Potema sp. z o.o. a nie GPPI. Tym samym kurs GPPI wróci do właściwej wyceny(4-5zł)

Jest to oczywiscie dodatkowa informacja mogąca wywindowac kurs. Cały czas czekamy na postęowania. Jednakże w przypadku zgody MEWY pozostałe kwestie będą bezprzedmiotowe i odnosic się będą jedynie do wysokości kar umownych na rzecz GPPI za niewymitowanie akcji E2.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~kret [79.187.212.*]
    dzięki stary za info, trzymasz rękę na pulsie. Też czuję, że będzie OK. to chyba pierwsze takie miękkie w stosunku do GPPI oświadczenie. ale nasz prezio ma na nazwisko PotemPa, a nie Potema ( swoją drogą znaczące nazwisko: rozstaniemy się dopiero potem, po wzrostach ;? )
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~papa [88.220.99.*]
    Haha ale jedziecie na 5zł... chyba na 50 gr. Co za głupki siedzą na tej spółce. Co to wogóle jest za spółka która swój byt uzaleznia czy od tego czy uda im sie coś wysępić od mewy, a jej los zalezy od jednej decyzji sędziego.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~kret [79.187.212.*]
    sam jesteś głupek. podjąłem grę miesiąc temu świadom ryzyka.cena jest niska , bo toczy się proces. wóz albo przewóz: jak sprawa będzie jasna to cena skoczy w jedną albo drugą stronę przy czym potencjał straty jest mikry w stosunku do potencjału zysku. nie chcesz grać, to trać dalej na fast finance i nie oceniaj innych, bo sam wyjdziesz na jelenia.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~anlep [188.33.122.*]
    będzie dramat tak wygląda arkusz zleceń kupna (to nie żart, jak ktoś chce to niech sobie sam sprawdzi):
    1 2010-04-20 09:15:05 0.96 0.96 142
    2 2010-04-20 09:15:44 0.93 0.93 158
    3 2010-04-20 09:17:17 0.93 0.93 5 000
    4 2010-04-19 14:45:16 0.92 0.92 1 000
    5 2010-04-20 09:15:26 0.92 0.92 4 000
    6 2010-04-19 11:48:06 0.91 0.91 1 000
    7 2010-04-20 09:15:34 0.82 0.82 1 001
    8 2010-01-04 08:11:13 0.55 0.55 1
    9 2010-01-04 08:10:40 0.31 0.31 100
    ale każdy zrobi co będzie chciał
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~dr [79.163.100.*]
    Ale dramat, postawiłem rano K po 0,95 i do tej pory nic nie wpadło.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~fK [212.76.37.*]
    bardzo dobrze radzi sobie papier,ja bym nie sugerował się zleceniami z prawej i z lewej tylko sam spr€bował znaleźć niedowartościowane spółki z nc .Najbardzej prowzrostowe akcje w cenie 1pln to gpp i lbd i nie przejmowałbym się, że z lewej jest zaledwie kilka zleceń kupna ,będą brali z rynku.Inna sprawa, że mecha działa teraz pod nowym nickiem unlep,a już myślałem, że ostatni tydzień żałoby go zmienił.
    Moim zdaniem Gpp zanim wystartuje to będzie w kilku rękach,pozostali będą się przyglądać.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~anlep [188.33.17.*]
    co do mechy to jak ktoś się głupi urodził to i głupi umrze hehe i nic mu nie pomorze, jeżeli zrobiłeś literówkę i zamiast unlep miało być anlep to zapewniam cię że z tym kolesiem nie mam nic wspólnego, co więcej uważam że ten koleś bruździł tu na forum bo ktoś mu za to płacił, w związku z czym dla mnie był, jest i będzie intelektualną prostytutka. Co do GPPI to już raz wyciągnąłem tu 40% i powoli zaczynam się zastanawiać czy nie wejść tu z powrotem, jednakże w tedy arkusz kupna wyglądał z goła inaczej. Pacząc na to z drugiej strony kto nie ryzykuje ten w Rawiczu nie siedzi, pozdrawiam
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~Human [79.162.47.*]
    Mecha jest wielki! Dzieje się dokładnie to, przed czym przestrzegał... To wy jesteście prostytutkami, bo można was kupić. Za parę nędznych srebrników. Śmiecie.

Mecha wracaj!
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~do Humana [77.254.117.*]
    Niestety juz raczej nie wróci. Po stracie na VENO i EUI a następnie kupieniu akcji fastfinance za 1,2 zł Mecha musiał pożegnać sie z giełdą. Jego "wróżenie" okazało sie wyjątkowo nietrafione. Na GPPI jakoś nikt nie stracił. Kurs poniżej 1 zł nie chce spaść. W następnym tygodniu zaczyną spływać informacje ze spółki. Gdy zaczną uprawomacniać sie wyroi to MEWA szybko zgodzi sie na zaprponowaną wymianę akcji - a wtedy 3-4 zł w ciegu 3 miesięcy spokojnie spółka zrobi.

A swoja droga hipokryzja MEWY jest ogromna. Wpierw gadała że spółka ma złe sprawozdania i chce sie wycofać a teraz gdy ma okazje to nie reaguje. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że od początku był to konflikt personalny za który akcjonariusze MEWY musieli niestety sporo zapłacić.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~Human [79.162.47.*]
    oczywiście, zupełnie nie stracili ci, co kupowali całkiem niedawno w przedziale 1.10 - 1.50... Dlaczego jesteście tak zakłamani?
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~ggg [83.24.238.*]
    a dlaczego TY jesteś tak zakłamany? co z akcjonariuszami FFI? spadek z 1,6 na 0,7 i brak perspektyw... na GPPI będą nowe informacje które ruszą kurs a co z FFI? kolejne obietnice? a może emisja??
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~COX [79.162.47.*]
    a co tu ma do rzeczy FFI? GPPI tez spadło z ostatniej górki ponad 60%. I będzie jeszcze spadać.
  • Re: Tak jak przewidywałem... mamy preludium do UGODY Autor: ~Witamy [77.254.117.*]
    Widze, że mecha wócił.
    60%??? gdzie ty to widzisz??? na szczycie było 1,5 zł a teraz jest 1,06.
    Spadek o 30%. jak zawsze zaklinaz rzeczywistośc.
    FF ma tyle że porównują go widać że GPPI na spadkach wbranzy najmniej ucierpiało bo ma najmocniejsze fundamenty. Cena jest nizsza niź księgowa a nie wydmuchana 7 razy ponad nia jak w ff.

C/Z - GPPI jest najlepsze w całej branzy a rok 2010 bedzie rekordowy. Poczekaj tylko na infa. do 15 maja wszytsko bedzie jasne...... i wtedy rozpocznie się mocny marsz w górę.
[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 16:31:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.