Akcje spadały przy obniżonych obrotach, a to znaczy, że większość osób które umoczyły przy poziomie 0,4 i 0,44 jeszcze ich nie sprzedały. Pełny arkusz zleceń, wskazuje na bardzo mało liczbę akcji do kupienie w cenie do 0,4. Tak więc wzrost pod wpływem dobrego infa będzie wieloprocentowy. Dobrze by jednak było gdyby start do wzrostów zaczął się gdzieś od poziomu 0,34-0,35 Myślę, że taką informacją może być w końcu informacja o otwarciu nowego lokalu bo przypomnę, że spółka nie może go otworzyć już od roku. Dodatkowo dobrą informacją może być też wiadomość o rejestracji podwyższenie kapitału zakładowego przez Sąd. Potem będzie info o zakończeniu notować praw do akcji a rozpoczęciu notowań akcji. Potem będzie otwarcie drugiego lokalu w Poznaniu. Po drodze dobrze jakby się trafiło info o jakimś franczyzobiorcy i kurs może wzrosnąć do 0,80 zł. A potem już tylko dodatkowe emisje :) Jest też możliwość że PCM sprzeda jakieś akcje w transakcji pakietowej za cenę wyższą niż cena rynkowa bo w tej chwili na giełdzie nie ma szans go sprzedać bo popytu nie ma z pakiet duży.
Ludzie, którzy tam sprzedawali wg mojej oceny obracali ciągle tymi samymi akcjami. Na początku spadków było widać ewidentną presję ze strony sprzedaży a potem to już kurs zapadał się pod własnym ciężarem. Jedni kupowali bo liczyli, że lada chwila wystrzeli a potem sprzedawali kiedy się okazało, że nie będzie wystrzału lada dzień.
im dluzej spada tym wieksza podaz sie pojawia w okolicach 35 gr pozniej nie pojdzie tego przeskoczyc i kiszka po spolce powoli nikt tego nie bedzie bral bo obroty juz tez jak w zieleniaku
A ja raz jeszcze będę obstawiał, że większość umoczyła na wyższych poziomach i jeśli zostanie przełamane 0,36 które było pierwszym poziomem wsparcia a teraz będzie oporu to jazda na 0,4 zł jest realna. Niech tylko się pojawi oficjalne info o otwarciu lokalu.
Kto przeczytał moją wiadomość na czas mógł coś zarobić na wzrostach. Jeśli nadal nie wiecie jakie akcje warto kupić na lato to może Ibiza Ica Cafe ?
Niestety zysków w tym roku bym się nie spodziewał, a jeśli uda im się wypracować zysk przy tak dużych nakładach na nowe lokale to widzę kurs w okolicach 1 zł bo to będzie znaczyć, że biznes jest naprawdę rentowny.