• strategia Autor: ~PAN SPEKUŁA [172.5.50.*]
    Założenia:
    1. Spółka chce wejść na podstawowy (kapitalizacja min. 10 mln. euro liczona jako średnia z 3 miesięcy i 15% akcji w rękach mających poniżej 5% każda)
    2. Przed przeniesieniem akcje powinny kosztować ok. 60 gr. by średnia cena była ok. 44-45 (bo teraz jest ok. 30 gr).
    3. Główni M U S Z Ą sprzedać jeszcze ok. 3 akcji by dojść do 15%.
    4. Na podstawowym dużo łatwiej o obroty i większe prawdopodobieństwo że zainteresują się spółką wielcy gracze z powodu małej wartości ogółu akcji.
    5. Zatem prawdopodobieństwo dużej zwyżki akcji po przeniesieniu.
    Cel:
    1. Skupić jak najwięcej akcji po jak najniższej cenie, niech się leszcze wysprzedają.
    2. Sprzedać po wejściu na podstawowy z kilkusetprocentowym zyskiem (albo wcześniej- po 60 gr. gdybym chciał kupić nowe ferrari)

To są moje przemyślenia które realizuję.
    I wydaje mi się że nie tylko ja. Kto wie może nawet główni przez parkowanie.

Pozdrawiam myślących.
  • Re: strategia Autor: ~MAG03 [83.7.96.*]
    .... napewno w sposobie myślenia nie jest Pan osamotniony.
    Zgadzam się ze wszystkim.
    Ja dokupiłam wczorej, ale wcale nie duży pakiet kupowałam cały dzień.
    Taki bezruch.
    Pisałam wcześniej, około 1 mln akcji jest oferowana do sprzedaży w cenie 0,37 zł/szt w minusie.
    Natomiast ja mam wątpliwości, czy spółka zdoła w tym roku wejść na szeroko rynek.
    Zobaczymy
    Pozdrawiam
  • Re: strategia Autor: ~pepcio [195.13.38.*]
    droga kolezanko ja mam tego naprawde sporo bo prawie 400 tys.po sredniej 0,30 i czekam juz 2 miesiace i nic .jedno info ,drugie info pozytywne a kurs nawet w dol to co sie ludziom dziwic sprzedaja bo uwazaja te akcje za badziewie i ja sie temu nawet
    nie dziwie.ja mam czas poczekam jeszcze z dwa miechy i jak kurs nie zacznie rosnac to tez wywale nawet ze strata bo ile mozna czekac jak ogolny rynek caly czas rosnie
  • Re: strategia Autor: ~Helmut [91.188.124.*]
    Pierwsza żelazna zasada to nie wywalać ze stratą,bo stracisz majątek prędzej niż myślisz.
    Faktycznie,sytuacja staje się troche irytująca.Kurs stoi w miejscu jak zaklęty,dla wielu ta konsolidacja staje się pobudka dla wysprzedawania się z akcji,ale nie wiem czy to dobry sposób na życie.Moim zdaniem, inwestycja w Cerabud powinna być średnioterminowa,a nie jak nie którzy mysla krótkoterminowa.Uchwalenie wejścia na główny ,wymaga czasu.Życzę wszystkim stalowej psychiki i mam nadziej ,że poziom 29gr. to wsparcie ,poniżej ,którego kurs nie spadnie,a przeciwnie odbije sie i będzie rósł.Pozdro
  • Re: strategia Autor: ~mono [94.75.90.*]
    zgadzam sie z kolegą , powiniśmy czekać w średnim terminie stawiam na poziom 50 gr plus minus 5 gr.
  • Re: strategia Autor: ~MAG03 [83.28.170.*]
    .... i my czekamy
    Dziś oferta sprzedaży 30 groszy..........
    to musi być ze stratą.
    Ale każdy decyzję podejmuje sam.
    Może i dzisiejszy dzień nie sprzyja sensownym decyzjom,
    wszystkie parkiety czerwone poza nielicznymi wyjątkami
    Udanego dnia
  • Re: strategia Autor: ~pepcio [78.8.124.*]
    no to czekamy na te 50 groszy jak to mowia byle do wiosny
  • Re: strategia Autor: ~r.g [77.112.224.*]
    tylko do której wiosny ? -)
  • Re: strategia Autor: ~MAG03 [83.7.95.*]
    Czyżby wszyscy się wysprzedali?????? i taka cisza??????
    Jest jak jest, nasza spółka sie usztywniła na poziomie 29-30 groszy,
    dziś obrót około 18 tys, rekord, jaki pamiętam, około 5 tys.
    Dziś, ci co sprzedawali, zapewne robili to ze stratą.
    Decyzje każdy podejmuje sam.
    Mnie, póki co nic w tej spółce nie niepokoi,
    aczkolwiek też raport za marzec rewelacyjny nie będzie,
    raport kwartalny również.
    Ale już raport za kwiecieć powinien być ok.
    Uzgodniony zakup cegielni w aktywach pojawi się w aktywach
    w raporcie za IIQ.
    Natomiast jeśli spółka myśli o szerokim parkiecie, do coś niebawem powinno zacząć się dziać. Do zrobienia sporo, z kursem włącznie..........
    Pozdrawiam wytrwałych
  • Re: strategia Autor: ~mono [83.6.240.*]
    tu nie da się stracić .....
  • Re: strategia Autor: ~murasz [78.8.127.*]
    Niestety z cala stanowczoscia stwierdzam ze to jeden z liderow SYFÓW I GÓWIEN i widze jego koniec czyli dno,a Mitrowscy i Orzechowski niech lepiej sie wypowiedza na temat kursu
  • Re: strategia Autor: ~kkk [188.33.207.*]
    co?
  • Re: strategia Autor: ~murasz [78.8.127.*]
    Co co?wala Mitrowskie jak cholera zeby miec czym zaplacic za cegielnie nr2 albo i nie?
  • Re: strategia Autor: ~Michał [79.191.250.*]
    LEPIEJ NIECH WALĄ NIŻ MAJA DODRUKOWYWAĆ AKCJI.
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.