Założenia:
1. Spółka chce wejść na podstawowy (kapitalizacja min. 10 mln. euro liczona jako średnia z 3 miesięcy i 15% akcji w rękach mających poniżej 5% każda)
2. Przed przeniesieniem akcje powinny kosztować ok. 60 gr. by średnia cena była ok. 44-45 (bo teraz jest ok. 30 gr).
3. Główni M U S Z Ą sprzedać jeszcze ok. 3 akcji by dojść do 15%.
4. Na podstawowym dużo łatwiej o obroty i większe prawdopodobieństwo że zainteresują się spółką wielcy gracze z powodu małej wartości ogółu akcji.
5. Zatem prawdopodobieństwo dużej zwyżki akcji po przeniesieniu.
Cel:
1. Skupić jak najwięcej akcji po jak najniższej cenie, niech się leszcze wysprzedają.
2. Sprzedać po wejściu na podstawowy z kilkusetprocentowym zyskiem (albo wcześniej- po 60 gr. gdybym chciał kupić nowe ferrari)
To są moje przemyślenia które realizuję.
I wydaje mi się że nie tylko ja. Kto wie może nawet główni przez parkowanie.
.... napewno w sposobie myślenia nie jest Pan osamotniony.
Zgadzam się ze wszystkim.
Ja dokupiłam wczorej, ale wcale nie duży pakiet kupowałam cały dzień.
Taki bezruch.
Pisałam wcześniej, około 1 mln akcji jest oferowana do sprzedaży w cenie 0,37 zł/szt w minusie.
Natomiast ja mam wątpliwości, czy spółka zdoła w tym roku wejść na szeroko rynek.
Zobaczymy
Pozdrawiam
droga kolezanko ja mam tego naprawde sporo bo prawie 400 tys.po sredniej 0,30 i czekam juz 2 miesiace i nic .jedno info ,drugie info pozytywne a kurs nawet w dol to co sie ludziom dziwic sprzedaja bo uwazaja te akcje za badziewie i ja sie temu nawet
nie dziwie.ja mam czas poczekam jeszcze z dwa miechy i jak kurs nie zacznie rosnac to tez wywale nawet ze strata bo ile mozna czekac jak ogolny rynek caly czas rosnie
Pierwsza żelazna zasada to nie wywalać ze stratą,bo stracisz majątek prędzej niż myślisz.
Faktycznie,sytuacja staje się troche irytująca.Kurs stoi w miejscu jak zaklęty,dla wielu ta konsolidacja staje się pobudka dla wysprzedawania się z akcji,ale nie wiem czy to dobry sposób na życie.Moim zdaniem, inwestycja w Cerabud powinna być średnioterminowa,a nie jak nie którzy mysla krótkoterminowa.Uchwalenie wejścia na główny ,wymaga czasu.Życzę wszystkim stalowej psychiki i mam nadziej ,że poziom 29gr. to wsparcie ,poniżej ,którego kurs nie spadnie,a przeciwnie odbije sie i będzie rósł.Pozdro
.... i my czekamy
Dziś oferta sprzedaży 30 groszy..........
to musi być ze stratą.
Ale każdy decyzję podejmuje sam.
Może i dzisiejszy dzień nie sprzyja sensownym decyzjom,
wszystkie parkiety czerwone poza nielicznymi wyjątkami
Udanego dnia
Czyżby wszyscy się wysprzedali?????? i taka cisza??????
Jest jak jest, nasza spółka sie usztywniła na poziomie 29-30 groszy,
dziś obrót około 18 tys, rekord, jaki pamiętam, około 5 tys.
Dziś, ci co sprzedawali, zapewne robili to ze stratą.
Decyzje każdy podejmuje sam.
Mnie, póki co nic w tej spółce nie niepokoi,
aczkolwiek też raport za marzec rewelacyjny nie będzie,
raport kwartalny również.
Ale już raport za kwiecieć powinien być ok.
Uzgodniony zakup cegielni w aktywach pojawi się w aktywach
w raporcie za IIQ.
Natomiast jeśli spółka myśli o szerokim parkiecie, do coś niebawem powinno zacząć się dziać. Do zrobienia sporo, z kursem włącznie..........
Pozdrawiam wytrwałych
Niestety z cala stanowczoscia stwierdzam ze to jeden z liderow SYFÓW I GÓWIEN i widze jego koniec czyli dno,a Mitrowscy i Orzechowski niech lepiej sie wypowiedza na temat kursu