• do oldboy Autor: ~karol659 [83.6.181.*]
    hej
    jak tam co tam ?
    Zakupiony coś ?
  • Re: do oldboy Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    Karol - wróciłem na nc ffi sprzedałem zarobiłem na nim kilka razy ( a jak mówią nosił wilk razy kilka.. więc wolałem się sam przenieść), na pewno ffi da jeszcze zarobić (swoją drogą wszyscy patrzą na c/z ale jak ffi zdubluje wyniki to ten współczynnik będzie niski.

Na nc obstawiłem : gpsw, gwaranta,lokaty,merę, ppg, tph, wdm (alfabetycznie
    mam tez o dziwo : gppi (hehehe)
    mam trochę jeszcze kreca ( z dawnych zapasów połowę sprzedałem przy ostatnich wzrostach) -ale zapowiada sie tu wybicie w okolice 5
    kiszę się na tesgazie - ale nie odpuszczam bo ma mocne fundamenty (chyba uskutecznię skup na niższych poziomach)
    skupuję powoli: emuzę (za rok może być ciekawie)

wkurzam się na lst capital- wywaliłem ich z dużą stratą -i black pearl (nie wszedłem) - drenują nc z kasy i headgingują się na wzajem - z tego powodu powinienem wywalić też wdm- ale zarobek kusi.:) .

• Re: do oldboy Autor: ~karol659 [178.182.162.*]
    hej
    jak zawsze dzięki za fajne rady.
    a tscapital nie sądisz, że może wrócić na wysokie poziomy albo i wyżej ?
    za chwile akcje z nowej emisji po 1.40 wiec obecne poziomy już są wysokie,
    ide o zakład ze bpc i biomed objeły akcje lst w zamian za swoje akcje ( pewnie mniej niż 5%) więc mają je za darmo - nawet nie musza podbijac. cały ten totmes to łancuszek szczęscia drukani papieru- trzepanie leszczy na skale przemysłową . Trzymac się od nich z daleka i nie dawac im zarobić.
    a jeszcze jedno ludzie wywalaja wszelakie papiery bo zbierają na pzu 20-28.04 zapisy indywidualnych ,6.05 przydział akcji ( pewnie bedzie redukcja wiec kasa wróci po 6.04.
    po debiucie 14.05 -wróci jeszcze wiecej kasy. najwiecej zarobią ci co skupowali od pracowników po 80, 100 pln
    Czas na zakupy do 6.05
  • Re: do oldboy Autor: ~karol659 [188.146.70.*]
    ja dzisiaj zakupię troszkę mery, wczoraj o niej troszkę poczytałem
    i tph juz dawno przyglądałem ale nie wszedłem bo wtedy juz wybił troszkę w góre i bałem się, teraz postaram się też coś zebrać
  • Re: do oldboy Autor: ~karol659 [178.182.149.*]
    a co myślisz o grupie psw ? Myslisz że to już dołek, nie będe ukrywał że ubrąłem się już dawno dosyć na górce. 1.20, mogłem sprzedać na zero i czzekałem ale będe czekał dalej tylko chcę dokupić i myśle czy to dobra pora, ustawiłem dzisiaj mały pakiet zakupu
  • Re: do oldboy Autor: ~oldboy [169.5.124.*]
    na merze tph - czekaj na okazje ewentulanie ustaw zlecenie zakupu ciut powyzej obecnych - skup na siłę mocno winduje kurs ( a na to jeszcze zawczesnie) masz 2 -3 tygodnie czasu (czytaj 2)

gpsw (gph) - od dwoch tygoni trwa zbiernie - akumulacja przeczy spadkowi kursu - wyniki będą dobre - ale kurs trzyma niejasna sprawa powiązań krawców z kasbaz i coścola- poniżej link do innego forum ( ostatnia wypowiedź na 17 str bardzo ciekawa)
    http://www.stockwatch.pl/forum/Default.aspx?g=posts&m=70004

• Re: do oldboy Autor: ~oldboy [169.5.124.*]
    z gpsw sie wstrzymaj myślę że dopiero po tym walnym 7.06 sprawa się wyjaśni
    obstawiam scenariusz z linku -

• Re: do oldboy Autor: ~karol659 [83.6.97.*]
    zakupiłem mały pakiet grupy-w poniedziałek zapewne go sprzedam, porwałem się na szybkiego i pozbede się go i poczekam aż będzie coś jasne, nisko udalo mi się kupić to jeszcze na jakąś kolę zostanie :)
  • Re: do oldboy Autor: ~oldboy [83.11.157.*]
    na naszym starym forum
  • Re: do oldboy Autor: karol659 [188.146.196.*]
    myslisz że to już czas na kupno grupy psw ?
    jeszcze sie wstrzymam
  • Re: do oldboy Autor: karol659 [188.147.193.*]
    też myślę że troszkę może się powachlować, jeszcze 5 z przodu zobaczymy pewnie
  • Re: do oldboy Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Czy nie boicie się że inwestorzy moga już nie odzyskac zaufania do spółki. Nie mówie że będzie tam wieczne kiszenie, ale tak okolice 1,2-1,4 zł to bedzie wszytko co da zarobic w 2011 roku spółka. Ten fundusz cuzbas co obejmował 25 mln akcji nie czyniąc żadnych pieniężnych wkładów a jedynie umarzając zobowiązania(których nikt nie sprawdził, i których w bilansach GPW nie miała zaznaczonych) jest pod kontrolą Krawczyków. Wynika to ewidentnie z faktu że był on właścicielem HMSG, i potem odsprzedał akcje Platinium(w momencie gdy sie zaczeły niewygpdne pytania o fundusz).Przeiceż ruski by nie inwestowały w taka wydmuszke jak HMSG

W konsekwencji Prezesi dodrukowali sobie bardzo tanio akcji. Jest to juz drugi wałek(wcześniej sprzedali na giełdzie ackje średnio po 70 groszy i potem dodrukowali je za 40 groszy.. Dlatego wieksze kwoty bałbym sie tam włożyc bo w każdej chwili mogą znowu coś dodrukowywac. Ich mentalnośc jest nastawiona na zyski za wszelką cene i to kosztem akcjonariatu.

Z drugiej strony - naliczyli sobie 7,5 mln kar umownych za lesaing (wtedy kapitalizacja GPSW była w okolicach 11 mln. To ile oni nmieli tych yirów?? 20??? Przeciez to jest wziete z kosmosu te kary. Tiry zostały zwrócone, a mimo to takie kary?? Każda rozsądna firma która planuje na nastepny rok 7 mln zysku wie że lepiej jest wziąsc pożyczke lub sie inaczej dogadac, niz drukowac 25 mln akcji (wtedy były za 2 zł) Każdy prezes by tego unikał bo zmniejszyłoby to wartośc i siłe jego papieru.............. chyba że sam sobie drukuje.

oczywiście to tylko luźne przemyślenia i nie zagłębiałem sie całkiem w tę spółke, ale podejrzane, że tak dużo spada. Wedlug mnie przed wzrostami bedzie konsolidacja tak z 2 miesiące... szczególnien że najlepsze miesiące za nami.
  • Re: do oldboy Autor: ~Książę [91.94.71.*]
    jazzy, sprzedaj swój pakiet gppi i kup wizytę u lekarza
  • Re: do oldboy Autor: ~ays [83.24.246.*]
    tylko na tyle cie stać? podważ argumenty jazzego cwaniaku
  • Re: do oldboy Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    tobie nawet wizyta u lekarza nie pomoże...
  • Re: do oldboy Autor: ~ays [83.24.246.*]
    podważ argumenty, czekam.
  • Re: do oldboy Autor: ~oldboy [79.162.92.*]
    jazzy - przeczież nie włożymy w gpsw calej gotówki - nadal obstawiam scenariusz z linku

ale zakupy przed podaniem wyników a te są doś puźno więc zdążymy zarobić na innych papierach

a napewno zkupie jakiś pakiecik zyby byc na wza

na luzne dyskusje zapraszam na forum tsg tam nikt nie zagląda

[x]
FASTFIN -4,20% 1,01 2023-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.