- Nasza branża jest bardzo rozdrobniona, dlatego konsolidacja jest w tym przypadku procesem całkowicie naturalnym, to musi się wydarzyć w ciągu najbliższych lat - mówi Krzysztof Niebrzydowski.
Władze dystrybutora mrożonek Jago twierdzą, że w tym roku może dojść do wielu ciekawych transakcji.
- Rozmowy funduszu Penta Investments z firmą Iglokrak, to kolejny sygnał o przyspieszeniu na rynku - mówi Krzysztof Niebrzydowski.
Zarząd Jago przyznaje, że przeprowadził rozmowy z wieloma podmiotami, zarówno funduszami jak i firmami produkcyjnymi.
- Cały czas prowadzimy wiele rozmów i konsultacji dotyczących kształtu tego rynku. Widzimy siebie jako firmę, wokół której mogłaby dokonać się konsolidacja rynku dystrybucji i logistyki mrożonek - mówi Krzysztof Niebrzydowski.
Czy to oznacza, że Jago jest na sprzedaż?
- Jesteśmy spółką giełdową i każdy kto jest zainteresowany może nabyć akcje naszej spółki. Z tego, co jednak wiem, główni akcjonariusze Jago nie są zainteresowani sprzedażą swoich udziałów ale interesuje ich stały rozwój firmy - mówi Krzysztof Niebrzydowski.
moze się jeszcze wstrzymaj bo okazji bedziesz mial więcej
pamiętaj o wynikach w poniedziałek ;) wg mnie otworzy sie na 1,65 a póxniej zjazd do 1,5 i te poziomy się utrzymają do końca miesiąca
A według mnie raport nie zapowiada sie tak fatalnie
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Jago-mialo-0-77-mln-zl-straty-netto-w-2009-r-spadek-o-79-6-r-r-2135108.html
od dawna piszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uwaga - tu jest bagno !!!!!!!!!!!!!!
banda złodziei i kryminalistów obsiadła gniota !!!!!!!!!!!
kupują psie budy przerobione na jakieś tam chłodnie ????!!!!!!!
buda jest warta 1 mln ----- przejmują ją za 10 mln ???? jaja.....i tyle......