Dla mnie sprawa oczywsita. Oddalenie wnioksu potwierdziło kto ma rację w tym sporze. Jeszcze ani razu żaden niezależy organ ani sąd nie przynał racji MEWIE. To jest natomiast 3 raz gdy Sąd uznaje racje GPPI. Według mnie dziaj zakończymy w okolicach1,2-1,25. Dopiero jutro kolejen wzrosty. Dla mnie czy będzie rosło szybko czy nie jest bez nzaczenia. Ja czekam na raport i zakończenie postepowań i uprawomocnienie się wyroku w sprawie obligacji - w połowie maja. Wtedy już spółka spokojnie osiągnie cene emisyjna czyli 2 zł - raptem 10 mln kapitalizacji. Nie ma sesnu gapić sie w te notowania. Wracam do pracy. Kierunek i tak jest jeden - 4 zł Czy to za 2 czy za 4 miesiące jest dla mnie bez znaczenia.
"Za 2 tyg. może jej juz nie byc"................. i kto tu buja w obłokach
"Sąd stwierdził także, że w przypadku GPPI S.A., biorąc pod uwagę stosunek aktywów do zobowiązań i rezerw na zobowiązania, nie może być w żadnym przypadku mowy o spełnieniu przesłanki z art. 11 ust. 2 ustawy Prawo upadłościowe i naprawcze, tj. aby wysokość zobowiązań przekraczała wartość majątku"
Finansowo spółka ma sie świetnie. Faktycznie, spór ograniczy troche rozwój spólki. Ale te 4 zł to cenna odpowiedająca tym zmniejszonym zyskom. Zobacz jakie miał zyski FF w 2007 i w 2008. GPPI gdyby nie spór to w 2010 roku GPPI miałoby zyski w okolicach 3 mln. a tak to dopiero w 2011 takie zyski wykaże. Wtedy spokojnie będzie 40 mln kapitalizacji = co oznacza kurs 8 zł. Warto te 2 lata poczekac dla 800% zysku.
czy Ty poważnie jesteś taki głupi czy takiego tylko udajesz? idź lepiej ratuj swoją perłę...ff przyda się tam nagonka choć sądzę że jej to już nic nie uratuje....