Chorągiewka jest obok flagi jedną z najbardziej "pewnych" formacji. Kształtuje się najczęściej w okresie od 3 do 4 tygodni i występuje po bardzo szybkim (prawie pionowym) ruchu cen. Chorągiewka zapowiada kontynuację ruchu w danym kierunku. Do jej wyznaczenia konieczne są cztery punkty zwrotne (1,2,3,4 - oznaczone na rysunku kolorem niebieskim). Podczas kształtowania się chorągiewki wolumen obrotów powinien bardzo wyraźnie maleć. Zasięg ruchu po wybiciu z formacji powinien być co najmniej równy wielkości ruchu dojścia do niej, mierzonego od jakiegoś punktu charakterystycznego - np. od wybicia z poprzedniej formacji bądź przebicia poziomu oporu (pomiar wielkości ruchu oznaczono na rysunku pionową linią fioletową). Idealnie zgodna z wzorcem chorągiewka zapowiada kontynuację ruchu o określonym zasięgu z prawdopodobieństwem aż 90%.
Przy ocenie poprawności chorągiewki należy pamiętać że:
formacja powinna wystąpić po prawie pionowym ruchu cen (bez większych korekt)
wolumen powinien bardzo wyraźnie maleć podczas kształtowania się formacji
wybicie powinno nastąpić w czasie krótszym niż 4 tygodnie od początku formacji - formacje dłuższe niż 3 tygodnie są już podejrzane (początek formacji został oznaczony na rysunku literą P, koniec literą K)
podczas wybicia w górę wolumen obrotów powinien wyraźnie wzrosnąć.
jestem poczatkujacy, chcialbym zakupic hefal, ale nie moge bo w biurze mi mowia, ze to jakis nowy rynek connect.
czy ktos molby mi powiedziec ile % mozna na tym zarobic?
Ja mam rachunek w BDM I musialem podpisac dodatkowy aneks na zlecenia NEWCONECT nie wiem w ktorym masz ale radze ci pojsc do twojego biura i tam Ci wszystko powiedza pozdrawiam
Jakas paronoja z tymi aneksami rynek jak kazdy inny jesli wybierzesz dobre spolki to niczego nie ryzykujesz poza wzrostami chyba ze jedziesz jak spekula ale to rownie dobrze mozesz stracic na rynku glownym.Ja mam w DIBRE i rachuneczek jest elegancki zadnych aneksow i zadnych klopotow
Wzrosty ruszą z kopyta od dnia ......... 2010 r tylko, że nie mogę powiedzieć dokladnie.
No wiesz Hela - informacje poufne, których nie wolno ujawniać .....KNF itd.
Na wszelki wypadek kup ile się da i trzymaj. Będzie dobrze.
Jak dojdzie do 59 zł sprzedawaj.
Większość Ci napisze że spadnie do 15 zeta ;-) Przecież żeby to zrobić trzeba mieć 200 tyś akcji jak to Renia uczyniła, więc czekajcie sobie ile chcecie. Będą dobre infa napływać więc obecna cena to według mnie minimum. To wzrośnie nieoczekiwanie a kążdy myśli że zdąży chwycić to po prawej co jest do 30 zeta ;-)
Nie rozumiem obaw ludzi... co ma piernik do wiatraka? czy to ze wiosna idzie ma znaczaco wplywac na bilans firmy?
Proszę się zastanowić chwilę nad wypowiedziami!
To, że wiosna idzie, nie oznacza, że firma nie będzie generować przychodów.. można odbić piłeczkę w inny sposób: kiedy najwięcej się buduje lodowisk, wiosną czy latem?
Poza tym jeśli ktoś interesuję się spółką wie dobrze, ze Hefal to nie tylko lodowiska.
Popieram przedmówcę!
Renia wysypała już wszystko co można.... tutaj mamy tykającą bombę...
1 nowina może spowodować wzrost rzędu 30% w ciągu dnia.
Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy tej firmy.
dla mnie Hefal to oznaka potęgi, uśpiony niedźwiędź.
Nic z tego nie rozumiem ? Dlaczego niby ma rosnąc jak spada trzeci tydzien i juz uwidocznil sie kanal spadkowy. Wyniki za tamten rok nie były rewelacyjne. Poza tym nie ma tutaj zadnej plynnosci , sprzedac 500 czy 1000 akcji graniczy z cudem chyba ze sie zwali kurs srednio o 10%
I o to właśnie chodzi ..... Masz to sprzedaj / na -10-20%/ chętnie odkupię.... Przecież ten walor urósł z 14,xxx o 150% / a tu była duża akumulacja / do 35 PLN w trzy dni , żeby szedł dalej muszą odpaść ci co go sobie kupili od 26 do 35 , bo miało byc 100. Jak oni sprzedadza to będzie 10... oczywiście po splicie na 5.
kupiłem po 34 zeta niestety , ale postanowiłem nierealizować straty i bede trzymał . zobaczymy może po splicie cos sie zmieni . też widziałem że sporo sie przemieliło po35 pln , wiec mam nadzieje na powrót do tych poziomów.
po pierwsze nie mam ani szt papieru a po drugie kup sobie na rynku skoro lecicie na 100zl czy chociaz na 50zl to zobacz ile bedziesz mial akcji po splicie ile zarobisz siana!
Ja tu nikogo nie odstraszam tak nawiasem mowiac zycze kazdemu zeby zarobil ja na hefalu zarobilem 100% kupujac go po 15 sprzedajac po 30zl ale chce was ostrzec uwazajcie na splitowe spolki.
na rynku juz swoje kupilem i czekam. na razie 10% do przodu jest. do walnego warto potrzymac ;) tutaj split wskazany - tylko 542 tys. akcji i za wysoki spread.
Dnia 2010-04-26 o godz. 11:47 ~konik polny napisał(a):
> cos nie chca kupowac hi hi hi
smialo 2,5k mozna zebrac a tu
> nikogo chetnego nie ma...
oj oj oj
hi hi hi
czemu śmiejesz się jak pedał? ktoś się dobiera do ciebie?