• radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~wujek dobra rada [83.15.186.*]
    akcje sa przewartosciowane. na głównym liczą sie fundamenty a ff jest od nich oderwana z wartoscia ksiegowa cos ponad 8 to balon. powoli kurs bedzie opadal . do ilu trudno powiedziec. smialo sie okupicie przy 0.5zł ale to nie bedzie jeszcze promocją. dla mnie godziwa cena przy której móglbym wejsc w tą spólke to jakies 0,25zł. porównajcie taki kredyt inkaso .tez jest na głownym, ma wieksze zyski niz ff a mniejsza wartosc rynkową. malo tego kredyt inkaso ma wartosc rynkowa mniejszą niż księgowa, gdzie ff ma wratosc rynkowa 8 razy wieksza niz rzeczywista wartosc tej spółki.ta wydmuszka bedzie flaczec moji drodzy takze radze wam upłynnić akcje. pozrawiam

• Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~ryszard [80.244.146.*]
    ty idioto jak pisałem o południu to się śmiałes a teraz wypisujesz te bzdury,żeby iniedouczeni pseudo inwestorzy mieli przechlapane święta ,spadki będą ale nie takie o jakich wypisujesz ,trzebabyło otych hiobowych rewelacjach wypisywać jak ja to robiłem a nie dolewac teraz oliwy do ognia.Co do wartości księgowej to wynosi teraz 6.95 i nie jest to jakiś odchył od normy ...z powarzaniem RYSZARD. przepraszam za ostre słowa, ale tak będe reagował na tego rodzaju pisanie..........Zyczę wesołych świąt.
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~ggg [83.24.205.*]
    to niedouczeni inwestorzy są posiadaczami FFI? wow... zaskoczyłeś mnie...
    tylko Ci którzy wypisywali o kursie 1.6zl jak będzie na głównym parkiecie . Stare inwestorskie przysłowie mówi ,kupujesz na plotki a sprzedajesz na fakty ,i to jest 11 przykazanie inwestora.
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~wujek dobra rada [83.15.186.*]
    a ty kretynie co madrego napisales? sam bełkot, ciezko Cie zrozumiec koleżko niestety:) jak mówisz ze piales o tym po poludniu to mi to udowodnij. jestes pewnie z tych co sprzedaja na gorkach a kupuja na dolkach:)
    te moje hiobowe rewalcje pomga jescze co niektórym uchronic kapitał bo bedzie naprawde nisko a ta cena za która mozna obecnie sprzedac wyadje sie naprawde satysfakcjonująca. wybacz ale przytocze twoje słowa.

przepraszam za ostre słowa, ale tak będe reagował na tego rodzaju pisanie..........Zyczę wesołych świąt.
    pisząc o południu a nie po poludniu miałem namyśli spadki ,o których piszę już od 2 tygodni można je przeczytać bo są niżej .,mogę się załozyć że umoczyłes bo zachowujesz się jak klasyczny nieudacznik i frustrat a teraz chcesz zeby umoczyli inni.
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~ktoś [*]
    Nie zgadzałem się z Rysiem parę dni temu , teraz przyznaję Ci rację gdy pisałeś o spadkach . Zaś Wujek odrobine przesadził z zasięgiem spadku , nie zapominaj że giełda to również przyszłość , a w wypadku FFI , jest to dobra prognoza przyjmując dynamikę wzrostu z roku ubiegłego lub przynajmniej połowa tego. Dużo liczyło na wzrosty po przejściu na główny rynek -- przyznaję że i ja również , cóż podłoga pokazała ,że jest inaczej . Wcale nie znaczy ,że wszyscy umoczeni teraz mają w panice oddawać z stratami . Spólka się wykorekci ( moim zdaniem góra do 0.85 ) i powoli będzie wracała . Tutaj pomocna byłby prognoza z miłym in+ , no i raport za 1Q .
    ps
    WESOŁYCH , ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH WSZYSTKIM ŻYCZĘ .
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~kret [79.187.212.*]
    jeżeli ktoś sprzedaje przed spadkami- a do takich niechybnie dojdzie- to jest do przodu niezależnie od tego po ile na nie wróci. giełda na ogół ma odchyły to w jedną, to w druga stronę. jeżeli zleci na 0,25 sam w to wejdę, mimo że jestem fanem GPPI, bo ewentualne zwyżki będą miały mocniejszą podstawę i większy zasięg.reasumując: im gorzej, tym lepiej
  • WESOŁYCH SWIĄT Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    zbawienie dla tych co wierzą
  • Re: WESOŁYCH SWIĄT Autor: ~poinformowany [77.114.70.*]
    ja sprzedałem po 1,36 a kupiłem po 0,61 i mam zajebiste swieta...z radosci kupiłem sobie kure...
  • WESOŁYCH SWIĄT Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    kura dobra jest :) dobra taka co składa jajka, najlepsza taka co złote
    ale pieczona z piekarnika tez przebija te dwie
  • Re: WESOŁYCH SWIĄT Autor: ~karol659 [83.6.182.*]
    witam,
    oldboy, wierzysz że będzie coś jeszcze z tego ff ?
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    powoli nastawiam się na zakupy
    wyniki 17 maja - wiec nienerwowo,

mam wrażenie ze do ciebie pisałem w lutymze po przejściu na główny będzie lekki spadek, ale nie mogę znaleźć tego posta,

• Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: karol659 [83.6.101.*]
    Tak. kojarzę coś, też mam troche kasy na zakupy, na jakim przedziale czekamy ?:)
    może już po ale wesołych świąt :)
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~mati [85.89.170.*]
    Only Orzeł Opony, poczytajcie:

ORZEŁ OPONY będzie kolejną spółka notowaną na NC, która niedostrzeżona do tej pory przez rynek i giełdowych graczy zanotuje w najbliższych tygodniach dynamiczną zwyżkę notowań.

Znane powszechnie przesłanki przez niektórych zostały niedocenione a przez innych po prostu niedostrzeżone!!!

Wielu myliło spółkę z Orłem od lnu, Orłem białym!!!! A ta pomyłka jest kardynalna i ciut co poniektórych będzie kosztować.

Wiecie jakie jest średnie C/WK dla spółek notowanych na NC??? Ok. 4!!! Dla tych dobrych od 6 do ponad 10!!!!!!

A ile na dniach wyniesie realne c/wk dla Orła Opony???? Mniej niż 1!!!! A to dopiero początek dobrego.

Z tekstu poniżej, który wklejam przeczytacie szczegóły. Dwie dotacje na 40 mln zł!!!

A spółka w księgach wyceniana na niecałe 6 mln zł!!!

Pierwszy zakład będzie wybudowany kosztem 27 mln zł. 9 mln wyłoży spółka czyli z emisji akcji i obligacji zostanie im jeszcze 3 mln na kolejną dotację. A wtedy to oni nie będą musieli robić emisji tylko wezmą kredyt pod zastaw.

Do tego dywersyfikacja działalności wpłynie bardzo korzystnie na wyniki finansowe spółki. Wiecie co robi się ze zużytych opon?

Granulat gumowy, który jest produktem recyklingu opon służy do produkcji elementów gumowych, takich jak nawierzchnie placów zabaw, boisk sportowych czy maty dźwiękochłonne. Pył gumowy wykorzystywany jest do produkcji np. dywaników samochodowych.
    Odzyskuje się również drogie metale nadające odpowiednie właściwości oponom. Surowiec, czyli zużyte opony otrzymuje się praktycznie za darmo. A granulat sprzedawany jest już za konkretne pieniążki. Jest to produkcja wysoko marżowa, dotowana ponadto przez fundusze UE cały czas.

Orzeł pozyskał prawie 22,5 mln zł dotacji, rozważa budowę drugiego zakładu
    PAP - Biznes
    9 Mar 2010, 10:34

09.03. Warszawa (PAP) - Notowana na NewConnect spółka Orzeł, internetowy dystrybutor opon, pozyskała prawie 22,5 mln zł dotacji z unijnego programu Innowacyjna Gospodarka Działanie 4.4. na rozpoczęcie produkcji granulatu gumowego z zużytych opon. Spółka rozważa budowę dwóch zakładów produkcyjnych w Poniatowej - podała spółka w komunikacie prasowym.
    Orzeł planuje, że pierwszy zakład powstanie do końca 2010 roku, a drugi mógłby rozpocząć działalność w 2012 roku.
    "W pierwszym zakładzie produkcja ruszy na początku 2011 roku, w tym samym czasie moglibyśmy rozpocząć budowę drugiej fabryki. Oba zakłady byłyby w stanie wytwarzać nawet do 25 tys. ton granulatu rocznie. Spółka już podpisała listy intencyjne gwarantujące sprzedaż całości wyprodukowanego w pierwszej fabryce surowca, co świadczy o dużym popycie na granulat. Ponadto inwestycje będą miały wymiar proekologiczny, ponieważ przyczynią się do ograniczenia skali problemu rosnącej ilości zużytych opon zalegających na wysypiskach" - powiedział cytowany w komunikacie Jacek Orzeł, prezes spółki.
    Spółka szacuje, że jeżeli obie inwestycje zostałyby zrealizowane, przychody firmy wzrosłyby o kilkanaście milionów złotych.
    W styczniu Orzeł otrzymał pierwszą dotację w wysokości 17,5 mln zł z Działania 1.4 - 4.1 Programu Innowacyjna Gospodarka. Dotacja stanowi 65 proc. wartości realizowanego projektu budowy pierwszej fabryki szacowanego na 27 mln zł. Resztę środków spółka pozyska z nowych emisji akcji i obligacji.
    Od 2003 roku Orzeł otrzymał dofinansowanie na realizację 14 projektów, pozyskując środki o łącznej wartości blisko 45 mln zł.
    Orzeł świadczy usługi e-sprzedaży opon nowych i regenerowanych oraz prowadzi serwis wymiany i naprawy opon. (PAP)

W TYM WSZYSTKIM NIE CHODZI JUŻ TYLKO O C/WK, KTÓRE DRASTYCZNIE SPADNIE PONIŻEJ 1, GDYŻ DOTACJE UJMOWANE SĄ JAKO PRZYCHÓD W SPRAWOZDANIU FINANSOWYM!!!!!!
    PAMIĘTAJCIE, ŻE GIEŁDA DYSKONTUJE PRZYSZŁOŚĆ. GDY OBYDWA ZAKŁADY BĘDĄ JUŻ WYBUDOWANE A DOTACJE SKONSUMOWANE NA ROZWÓJ PRÓŻNO BĘDZIE TUTAJ SZUKAĆ ZYSKÓW Z AKCJI NA WYSOKIM POZIOMIE!!!
    NIE PODAJĘ CENY NA SPRZEDAŻ, GDYŻ PEWNIE WYSKOCZĘ W ¾ JEJ ZASIĘGU.

• Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~hawwwe [91.192.165.*]
    widze ze mecha znowu zawital na watek. nie osmieszaj sie. dam wam dobra rade , gdzie jest mecha to zwała murowana, doskonały antywskaznik. przeanalizuje jego koniki hehe : veno ( kupował po 0,16 ) i fast finance (kupował po 1,6). Ma koles wuczucie, chyba jakis fetysz do ubierania sie na górkach haha. dlatego sprzedajcie a mecha kupi i znowu sie ciepło ubierze.
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    co ty, przecież FFI kupowałem po 222 zł... nie pamiętasz?..

Obecnie kupuję po 0,77. Sypcie.
  • Re: radze wam sprzedać akcje fast finance Autor: ~ays [83.24.228.*]
    dobrze że kupujesz bo był czas że nie było komu tego oddać:)
[x]
FASTFIN -2,88% 1,01 2023-10-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.