Po sfinalizowanym zakupie dodatkowych gruntów i udanej emisji jest to już jednoznaczne... Tak więc jeszcze po 6pln będziecie kupować, jak wypuszczą info.
Orzeł Opony to spółka rodzinna, gdzie mądrze zarządzają i dbają o swoje akcje. Jest tu ledwie ok. 7 mln akcji, licząc razem z PDA a wycena ledwie 20 mln zł na ,maxa. Tymczasem wartość księgowa bez dotacji i środków unijnych to ok. 5 mln zł. Dodać do tego dotacje o wartości 40 mln zł to mamy 45 mln zł.
Jak na razie szeroki rynek tego nie dostrzegł. Widać to zarówno po zainteresowaniu akcjami oraz wpisami na różnych forach giełdowych (poza dzisiejszą sesją).
Tutaj będzie powtórka z atona, eex, które również stały zapomniane aż do pewnego momentu. Tutaj będzie podobnie i wycena 8 zł dawała będzie c/wk ledwo 1 a więc niziutko jak na GPW a na NC to po prostu tanizna.
Dzisiaj ktoś w ciszy pakował się usilnie bez względu na widełki. Po braków wpisów na forach widać, że raczej ktoś poważniejszy. Ale co tu się dziwić skoro spółka poprawia skokowo wyniki finansowe, nie ma problemów z finansowaniem i pozyskiwaniem s®odków pomocowych wielokrotnie przekraczających jej kapitały własne.
Jednak poanalizie wyświetleń w dniu dzisiejszym wyświetleń profilu spółki można śmiało rzec, zaczynamy II atona, eex.
osiol jak tam twoje pieniadze? bo ja mam juz 17% wiecej a ty? aaa no tak ty nie wierzysz, ze ta nowoczesna fabryka granulatu gumowego stanie... no coz... piej dalej o podbitkach i wywalaniu. ja popatrze jak mi kasa rosnie i nakarmie cie przy 10 zlotych leszczu. juz teraz jestem 100% do przodu
Każdy ma swoją metodologię obliczeń. Jednak co dom kierunku nie mylimy się i to jest najważniejsze.
Ja też obstawiam, iż myląca była nazwa podobna do lnianego bankruta. Do tego jeszcze jedna spółka orzeł biały. A tu tymczasem taki łakomy, niedostrzeżony kąsekSame dotacje razy 10 przekraczają obecny księgowy majątek spólki. Ja nie zapominam, że równiez do tego zostaną doliczone środki pochodzące z:
- z emisji akcji, która już się zakończyła
- z emisji obligacji o wartości 9 mln zł
Tymczasem teraz spółka wyceniana jest na 17 mln z haczykiem. Pewnie wkrótce wieść się rozniesie i ci co byli tutaj pierwsi, powtórzą scenariusz grany na EEX, Atonie, Photonie i kilku innych spółkach.
Nie bez znaczenia jest tutaj to, że spóła już ma zaklepanych odbiorców na cały towar w postaci granulatu, który wyjdzie z nowej fabryki. Biorąc pood uwagę, że jest to działalność proekologiczna można się spodziewać dalszego hojnego obdarowywania spółki (i jej akcjonariuszy) kolejnymi dotacjami pochodzącymi równie spoza PARP.