to tylko moja ocena na podstawie historycznej zakupów oraz bieżącej podazy.Oni potrzebują 70 tys akcji i ktoś to musi sprzedać.Wszystko zalezy od takich jak Ty za ile sprzedadzą .Ja oceniam,że po 40 skupia brakujące akcje jednak jak uznasz,ze 36 Ci wystarczy i wielu innych też tak zrobi to skończy sie tu zabawa na 36 złotych.Na ten moment oceniam stagnację na 34-35 zł i tu popyt poczeka na podaż jak odzew bedzie mierny to idziemy na 36-37 i tak dalej wszystko zalezy w którym miejscu podaż zaspokoi 70 tys.Ja oceniam ze przy 40 zł ale równie dobrze moze to sie wydazyć przy 36.
nie powiedziałem że po 40 NKT bedzie właścicielem akcji.NkT aktualnie posiada około 87,5 % akcji po przekroczeniu progu 90% NKT musi ogłosić przymusowy odkup akcji.Sądzę że po 29 zł a potem wycofa akcje z giełdy.Zeby jednak do tego doszło musi skupić jeszcze 70 tys akcji.Na podstawie analizy wyglada na to ze przy kursie 40 zł znajdą sie chetni aby te 70 tys akcji sprzedać .Oczywiście może to nastąpić wczesniej np.przy 36 zł aczkolwiek po analizie obrotów nie sądzę,żeby podaż juz pojawiła sie przy kursie 36 zł ale moge sie mylic