Pisałem wam że nie będzie żadnego odpału, bo przegłosowanie chęci przejścia na główny było pewne i w dodatku nic praktycznie nie oznacza - chcieć to sobie można, co innego móc.
A wiecie co będzie ciekawe? Jak zniecierpliwią się ci którzy brali po 31 :)
Taaaaa, bo nikt poza tobą nie wie że Cerabud chce przejść na główny :)
Na pewno zaraz po informacji pojawią się na kupnie batony po 200 000 akcji jak za starych dobrych czasów :)))) Bo grubsi gracze nie wiedzą jak się skończyło walne :)))))))
Ta piosenka była już grana parę miesięcy temu, wtedy ubierali was pod główny parkiet na poziomach od 40 w górę.
Kiedyś prosiłem was o sypanie na lewo przy cenie 36-38 gr. Byłem wtedy opluwany i wyśmiewany, a chciałem dla was dobrze. W twardych słowach przedstawiałem wam sytuację i próbowałem niektórym z was przemówić do rozumu. Jeśli ktoś mnie posłuchał, to uratował 25% kapitału.
Jak dlla mnie skoro uchwała przeszła to i tak kurs musi iść up. pryznajmniej do tych 44 gr. A w jakim to czasie bedzie to okaże sie to po nastepnych infach ze spółki i po zainteresowaniu akcjonariatu akcjami.
A wcześniej wystarczy zrobić emisję prywatną i w ten sposób zwiększyć kapitalizację bez ruszania kursu. Dla spółki to lepiej, bo zamiast wydawać pieniądze na podciąganie kursu, dostanie je do kieszeni od jakiegoś inwestora. Tylko że wam nic to nie da :)
znicz,
kapitał nie jest stracony dopóki akcje nie są sprzedane. A przez takich jak ty, co mniej zorientowanym puszczają zwieracze i sprzedają ze stratą. Niech i kurs poleci na 0,20gr, to co z tego?? Matematyka się kłania kiedy kurs oscylował w granicach 0,40 to za przysłowiowe 1000 zł miałeś 2500 akcji. Kiedy kurs będzie się wahał w granicach 0,20 gr to za ten tysiąc masz akcji 5000. Do tego dodajmy, iż jest wiosna, a na wiosnę firmy produkujące materiały budowlane inkasują największe zyski. Jeśli nie pasuję ci profil spółki i nadal sądzisz że to spółka bez perspektyw, polecam grupę PSW, w końcu zajmują się głównie sprzedażą węgla kamiennego a podobno przyszła zima ma być ostra. A zima już za 8 miechów.
Panowie, o co ta s...czka, firma ma przyszłość, nawet jak spadnie do 20, przytrzymać i wzrośnie, realny jej poziom wydaje mi się to 35-36gr, a może więcej, grubasy wszystko wiedzą wcześniej to oczywiste, z tego tyją, są jeszcze ciułacze którzy o cerabudzie nie słyszeli a oglądają infa , wykresy itp.
Nigdzie się nie podziało ptasi móżdżku. Nie masz tych pieniedzy, tylko 2500 akcji. Liczba akcji sie nie zmieniła. Bdziesz miał pieniądze jak sprzedasz akcje, a kiedy to zrobisz i po jakim kursie zależy od twoich zwieraczy. Zdaje sie że twoje nie są najmocniejsze. Zrozumiałeś?
Czyli np. kupując Techmex na jesieni 2009 nie traciło się kasy, bo dalej trzyma się akcje?
Tak?
Jak Cerabud spadnie np. na 10 gr to też nie będzie straty?
Tylko wytłumacz mi, co za różnica czy mam akcje Cerabudu warte X czy akcje innej spółki warte też X? Dlaczego przenosząc kapitał na inną spółkę "realizuję stratę", a pozostając na Cerabudzie niczego nie tracę, chociaż wartość akcji jest dokładnie taka sama?