1. Marzec - wyniki – lepsze, ale dalej słabe
2. Marzec/kwiecień - wzrost wartości akcji pod wpływem pojawienia się nowego inwestora oraz przełomu w negocjacjach z wierzycielami – zdecydowany spadek ryzyka bankructwa.
3. Kwiecień - dalszy wzrost wartości pod wpływem zakupów dokonanych przez fundusz który się ujawnił się w marcu chcący odwołać prezesa oraz przez zakupy akcjonariuszy skupionych wokół prezesa – być może dojdzie nawet do walki o przejęcie kontroli nad spółką.
5. Kwiecień/Maj– NWZA w sprawie odwołania Prezesa
6. Maj - Seria dobrych informacji :
• o zakończeniu procedury ochrony przed wierzycielami
• o wznowieniu realizacji zawieszonych projektów,
• o rolowaniu pozostałych kredytów
• o zmianie rekomendacji na kupuj przez instytucje finansowe
• o zwiększeniu zaangażowania przez fundusz
7. Wyniki za 2kwartał 2010 znacznie lepsze ( zmniejszenie kosztów finansowych i ich rozłożenie na dłuższy czas, wznowienie sprzedaży)
ale jednak strata jest przygnębiająca, choć mniejsza niż poprzednio...
Pokazuje to jednak ogrom problemów, albo to tylko taka gra mająca na celu obsuwę kursu, by ci co walczą o kontrolę nad spółką mogli taniej kupić...
W każdym razie to jest niewdzięczny papier dla długoterminowców... ciągle...
nie sądziłem wchodząc w orco rok temu, że tak długo zazimuje na tej spółce.
Ba, liczyłem, naprawde liczyłem ze Q4 2009 będzie juz naprawde ok, a tu wychodzi, że tylko Q3 2009 im się udał.
jeszcze jak w planie restrukturyzacji, doczytałem się, że został wyznaczony gostek z sądu, który na codzień zajmuje się 'upadłościami' spółek, to wogóle kaszanka.
nie panikuj tylko kupuj bo tanio, pisałem wcześniej, z takich długów nie wychodzi się z dnia na dzień, też sie wkur..., ale już ochłonąłem, co to pierwszy raz padaka!, dziś padaka za tydzień znowu 8E, jest plan i tyle,
przyznaje, jest nieciekawie, jeszcze nie wczytałem sie w plan, ale ważne, że jest no i ott walczy na swoim, blogu
znajoma z Francji podniosła mnie na duchu ona dokupuje przy 7,5E, fakt posiedzimy tu jeszcze...cóż przynajmniej towarzystwo jest ok :)
Ja bym tutaj się dzisiaj nie spodziewał zamknięcia na zero czy na plus w Paryżu..
Raczej trzeba spokojnie myśleć o linii obrony, bo papier spada.
Uważam, że obrona sprawdzonego już poziomu 28 złoty u nas, a 7 euro we Francji w ujęciu krótkoterminowym będzie nie najgorszym wariantem dla długodystansowców.
Natomiast5 gdyby już dzisiaj nastąpił kontratak popytu we Francji i u nas.. byłoby to oczywiście bardzo dobre i świadczyłoby o rynku byka na orco.
Ale powtórzę - mało wskazuje, by to się stało dzisiaj.
Raczej wtedy, gdy dalsze punkty planu Mini zaczną się realizować...
Raport bieżący nr 24 / 2010
Data sporządzenia: 2010-04-06
Skrócona nazwa emitenta
ORCO PROPERTY GROUP
Temat
Zawiadomienie dotyczące zwołania walnego zgromadzenia posiadaczy Warrantów 2012
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd Orco Property Group przekazuje w załączeniu komunikat zawiadamiający o walnym zgromadzeniu posiadaczy Warrantów 2012 -kod ISIN LU0234878881. Walne zostało zwołane na 22 kwietnia br o godzinie 11.00, w statutowej siedzibie spółki.
Dzisiaj kolejne info o inwestorach finansowych sprzyjających zarządowi. Z tego dwa wnioski: 1 Otta nie odwołąją na walnym 2 ORCO pzyskuje kapitał więc ryzyko upadku znacznie spada.
no wlasnie tak spoglądam, że cisza na forum... jakby nikt(prawie nikt) się nie ostał :)
chociaż, wiesz, jak będzie UP pare % to zaraz wszyscy się zlecą z pytaniami z kosmosu i czy brać czy nie brać itp, itd......my tu zęby zjadamy, a Oni na gotowe przychodzą :)
ORCO-kurs spółki od niemalże dwóch miesięcy kreśli tukład boczny, poprzedzony impulsem wzrostowym z lutego. Taka struktura ma docelowo prowzrostową wymowę. Krótkoterminowo widoczna jest kolejna próba ataku na lokalne maksyma z ostatnich tygodni, a zatem biorąc pod uwagę wspomnianą wymowę całego układ można zakładać, że udane wybicie zaowocuje tu wyznaczeniem kolejnej fali wzrostowej.
Tomasz Gessner - DM IDM
18 .04.2010
Zródło stooq.pl
mi wydaje sie, że do 26 możliwy jest wzrost akcji, potem kolejna padaka, bo niezależnie jaki będzie wynik, to nastapi realizacja zysków przez firmy, które zostały ostatnio akcjonariuszami- teraz musza jeszcze trzymać.
i tak:
jak ott wygra i zostanie - to patrz wyżej
jak ott przegra i odejdzie - to tymbardziej patrz wyżej.
tak czy siak, - źle.
potem będzie kolejne czekanie na bodajże 25.06 - koniec ochrony
w między czasie chyba (30.05) wyniki za Q1 2010
może w środku wynik NSA w sprawie pozwolenia na złotej
niestety jest taka szansa, ale mniejsza, niż większa :)
tak jak pisałem. do 26.04 spodziewamy sie wzrostów, bo wszyscy, a w szczególności Ci co chcą ott`a pozbawić stołka muszą kupić jaknajwięcej akcji
a to po ile im sie uda, zależy w dużej części od NAS samych!, wiec nie oddawać tylko trzymać, to będą zmuszeni podbijać 'ofertę' (oczywiście my w PL mamy nie dużo do powiedzenia- niestety)