sursum corda!
ja jednak cały czas obawiam się o najważniejsze - wynik za 4q no i ten plan naprawczy, zdajecie sobie sprawę, że tak potężne długi nie znikną z dnia na dzień, kurcze, po tych wszystkich przejściach ciężko jest myśleć, że już będzie tylko lepiej, faktem jednak jest, że niejaki Milleus, czy jakoś tak ma 10% głosów, skupowali akcje nie po to, aby stracić.
następny tydzień będzie chyba najważniejszy dla orco w ostatnich latach
trzymajmy się!!!!!!!!!
nie jedno już widzieliśmy, ale wydaje mi się, że już najgrosze za nami.!
nie spodziewam sie złego wyniku za q4 2009.
Plan naprawczy też musi być dobry.inaczej być nie może.
być może 2014 przeglosowane, bo dowiedzieli sie od otto juz wstepnych wyników oraz plan naprawczy poznali, - tak aby ich zachęcić.
Ja myślę że tylko głupi by teraz sprzedał . Banki dogadane, część warrantów przegłosowana, zapakował się fund- jeśli jeszcze wyniki okażą się jakieś sensowne to powinno być dobrze, a może nawet bardzo dobrze.
Jest bardzo dobrze.
Jeżeli tylko jeszcze Q4 2009 będą lepsze niż Q32009 (a przypomnie po raz setny, że za Q3 były już dobre), - to jesteśmy w domu i żadna spekula już nam kursu nie popsuje!.
Jeżeli będą dobre, i sąd przyjmie plan restrukturyzacji, to i Otto już nie ma co się bać o fotel (a na tym mu zależy)
Wreszcie po roku stagnacji i niepewności mamy realną szansę na to, że od wtorku włącznie lecimy przez wszystkie linie na AT do góry.
Wyniki teraz nie mają znaczenia, to już przeszłość - a rewelacji nie będzie ponieważ projekty stoją. Poprawa będzie na pewno w 2010.
Ważny jest przełom z wierzycielami oraz pojawienie się inwestora !!!
a to najciekawsze cytaty:
"liczba istniejących warrantów 2012 podlegających wykupowi (cena wykonania: 68.61 EUR)
obniŜa się w związku z tym do 21.161"
toby wyjasnialo dlaczego juz dwa razy nikt nie nie pofatygowal do Luksemburga głosować: bo po 140k eur nie oplaca sie fatygowac
"liczba warrantów 2014 podlegających wykupowi (cena wykonania: 146,39 EUR) wynosi
obecnie 2.871.021"
Czyli używająć kalkulatorka chodzi o kwotę 420 mln eur.
na wczorajszym komunikacie: Warranty 2014: ISIN Code: XS0290764728
na komunikacie z 2007: XS0290764728
czyli zgodność wystąpiła.
choć nie zgadzają się kwoty... na wczorajszym komunikacie mamy:
"issued by the Company (i) under the issue of €175,000,461.60 bonds with
redeemable warrants attached on March 28, 2007 pursuant to a prospectus dated
March 22, 2007"
niestety do daty march 28, 2007 nielatwo dojsc bo orco notowane u nas od maja 2007.
Reasumujac mozna powiedziec ze biorac pod uwage fakt dogadania sie z bankami, orco zakonczylo zrolowywanie kredytow i obligacji.
co do akcjonariatu orco holding ma podobno 10,1 % może na te 10% skalda się:
Prosperita 4,48%
3. FIO Druzstevni Zalozna 2,03%
4. I.F.B. 2,03%
5. Ott & Co 1,61%
Razem 10,15%
???????????????????????? ale nie wiem strzaly to kula w plot.
mozna dotrzec tu, tu jest o emisji obligacji 175 mln eur, ale pytanie co z tymi 2012 co pozniej zostaly skonwertowane na 2014?, czyli dodatkowy wyemitowany milion?
ciekawe tez jest to:
Wykonywania wszystkich nakazów spowoduje emisję 1 793 160 nowych akcji do terminu zapadalności. (troche pokaleczone googgle lumaczem) ale chodzi chyba o to ze jesli orco nie splaci to w zamian da 1,8 mln nowych akcji? to bylo kuriozalne ze za obligacje warte 175 mln eur daliby w zamian 1,8 mln akcji warte dzis 15 mln eur, ale takie byly czasy, banka na rynku nieruchomosci...