to jest sprzedaz kogos kto dostal w pakieciku 30.000 po 29 (25565+4435=30.000)
0,30 ......... 5826 ........... 14:46:15
0,30 ......... 4174 ........... 15:04:22
tu mamy zakupiony pakiecik 10.000 sztuk na przyklad (5826+4174=10.000)
i tak dalej i tak dalej, jednym slowem spolka jest ... zarobaczona
trzeba zrobic odkazanie a nawet deratyzacje
to wcale nie sa ciulacze tylko zagrywka grubego. Sam sie tego nauczylem. Jak chce zebrac akcje to jak mi ktos odda na lewo od razu wystawiam to na prawo a leszcz sobie mysli:
"o ktos sporzedal i w dodatku na S powiekszyla sie liczba akcji, to ja tez sprzedaje bo spolka bedzie spadac gdyz pojawia sie duza podaz"
Niedosc ze zarabia sie wtedy na zbieraniu bo stoisz po prawej i po lewej ze swoimi akcjami (a zarobek przy tej cenie to ok 3%) to potem jak nazbierasz juz od leszczy robisz winde o kilkanascie/dziesiat % i leszcze dalej kupuja:)
no wlasnie. zakladamy,ze ktos to kupuje (bo jak ma rosnac to ktos musi taniej kupic).
Dzienie wpada akcji za ok 10tys. (byly tez dni, dzien, ze wpadlo wiecej).
pytanie ile trzeba jeszcze czekac, zeby przekonac sie, ze to prawda?
zanim pojawia sie informacje wskakujemy na wyzszy poziom i okaze sie, czy 90gr, czy 40gr
takiego obrotu sprawy tez nie nalezy odrzucac, choc w wiekszosci przypadkow jakie tu obserwuje to typowi ciulacze :D
dla mnie waznych jest kilka spraw tutaj:
a) przenosiny na glowny parkiet
oprocz prestizu to dochodzi sprawa taka ze nie wszyscy moga inwestowac na rynku nc (fundusze), wiec jak wpadnie na glowny to moze byc popyt ze strony jakiegos funduszu ktory pozytywnie oceni spolke
b) skup wlasnych akcji, nie wiem czy ten pomysl juz upadl, skupili juz czy nie, mialo tego byc 500.000 akcji chyba
c) przesuniecie kontraktow z 2009 na 2010, oceniam ze jakos jedna trzecia tak sie chyba przesunela
d) podpisywanie umow czy to z tesco czy z ruchem (stadion) czy wrecz zagraniczne zlecenie
e) wg mnie firma jest dopiero start-upem
f) rzekomi potencjalni dwaj chetni na kupno papierow SSI z ktorymi tocza sie rozmowy
g) ogloszenie strategii lada moment
h) prognozy na 2010 rok, budowlanka, deweloperka, kurki w bankach na kredyty to wszystko sie rusza
i) wisi emisja z pp czy bez, niewiadomo, oprocz rozwodnienia zysku na akcje i powiekszenia ich liczby poytywy to deklaracja ze aktualni akcjonariusze obejma akcje jesli bedzie pp
i moznaby jeszcze co nieco napisac, na wykresach wyglada ciekawie
to jest sprzedaz kogos kto dostal w pakieciku 30.000 po 29 (25565+4435=30.000)
na
0,30 ......... 30000 .......... 08:38:03
i czeka az ktos to zalyka po 30, a coraz wiecej jest chetnych do sprzedazy po 29
poczekamy az przyjda spadki na gieldzie, wtedy sie cos ruszy, bo na razie zauwazcie ze na gieldzie rosnie a tutaj kicha jak zwykle, ale jak przyjda spadki to zawitacie na 27 minimum