• WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    kupiłem akcje bez wskazań AT i pierwszy raz na rynku New Connect
    Powodem zakupu jest rekomendacja fundamentalna znajomego fachowca ekonomicznego.
    Jestem ogromnie ciekaw jak się to dla mnie skończy.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    chodzi o akcje Agromy.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~Władca !!!!! [89.228.159.*]
    Tak jak sam widzisz :))) Przy 0.02 można sie zastanowić i nie ma tu nic do rzeczy , że sółka m adłuą historie sięgająca 1945 roku
    po 2gr potroję pozycję
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~detektyw [195.117.112.*]
    Dnia 2010-03-26 o godz. 09:01 maciej_z_krakowa napisał(a):
    > kupiłem akcje bez wskazań AT i pierwszy raz na rynku New
    > Connect
    Powodem zakupu jest rekomendacja fundamentalna
    > znajomego fachowca ekonomicznego.
    Jestem ogromnie ciekaw
    > jak się to dla mnie skończy.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz . A wybór spółki słuszny
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~marek [88.156.98.*]
    czuj się jak byś cnotę stracił:)
    tracene cnoty było o wiele przyjemniejsze
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~bbb [91.149.173.*]
    cos na razie slabo to widze!!
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: zibi [83.28.246.*]
    A czemu Macieju na Agromie nie ma transakcji? Czyzby na new connect tez były fixingi?
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: zyga51 [89.73.194.*]
    Macieju mam do ciebie jedna prozbe nie sugeruj sie co pisze Wladca i jemu podobni oni robia kpiny z normalnych inwestorow i nie dyskutuj z nim
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~Władca !!!!! [89.228.159.*]
    Wszedłeś to Twoja sprawa :)) Nie wiem czy to właśnie Ty , ale pamiętam taki nick Maciej z Krakowa jakies ponad dwa lata tym pisałśmy na którejs z spółeczek. Więc jakieś doświadczenie na GPW masz ?... Z pozoru wyadeałoby sie , że to dobra spółka , jednak porzadne sółki nie lądują w kosynie jakim nest NC. Co prawda są tu dobra sółeczki , ale jestb ich niewiele i napweno nie należy dio nioch Agroma. Poczytaj troszke o niej , toa spółka nie przynosi zysków , nadrukowali ponad pół miliarda acki i zaczynaja ubierać leszczyne. A leszcze emisje szykuja , to tak będzie jak na Biotonie u Rycha :))))
    jeżeli masz rację to poniosę stratę na spekulacji. Sądzisz, że pierwszy raz?
    Straty miałem, mam i będę miał dopóki będę spekulował na rynku. Bez strat zabawa jest nudna.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Władco przeczytaj i znajdź błędy logiczne.
    1. Tylko prezes Agromy miał akcje, tak więc MUSIAŁ sprzedać aby w ogóle handel był możliwy
    2. Rynek kupił stosunkowo niewiele akcji po 3gr, większość poszła po 4
    3. Kupowali akcje spekulanci z nadzieją na zarobek
    4. Prezes zadeklarował, że sprzedał tyle ile zapowiadał

Wniosek, po ustaniu podaży od prezesa i odebraniu małej ilości akcji od zarobionych, którzy kupili po 3gr, podaż ustanie. Brak podaży zostanie wykorzystany przez spekulantów do rozbujania rynku w górę. Popyt będzie królował niepodzielnie. Chciwość doprowadzi kurs bardzo wysoko. Na niebotycznych poziomach spekulanci, którzy rozbujają kurs, jak zwykle ożenią papier naiwniakom.
    Kluczem w tej sprawie jest brak podaży ze strony dotychczasowych akcjonariuszy.
    Po prostu nie ma kto sprzedawać. Prezes nie jest głupi aby sypać w rynek po 4 skoro będzie można po np. 20

Władco pokaż gdzie jest błąd w moim toku myślenia.

Ps. Agroma generuje około 2.5mln zysku rocznie, co przy cenie 4gr (kapitalizacja 25.5mln) daje C/Z na poziomie 10.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~lll [89.74.96.*]
    wiosna, traktorki bedą potrzebne....znów na jednej spólce siedzimy:)
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~marcyan [213.17.142.*]
    macieju_z_krakowa! Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale Twoja AT jesty g... warta co udowodniłeś chłopakom (i mnie) na Cognorze. Wiem, że zaraz będziesz miał tuzin argumentów usprawiedliwiających swoje teorie, ale... z rzeczywistością się nie dyskutuje. Twoja AT, chmurki, świeczki i wszystkie inne banały okazały się śmieszne jak zabawki mojej miesięcznej córeczki. Jak jeden z Forumowiczów słusznie napisał: wsadż sobie tą AT w skarpetki, będziesz wyższy. Hamulcowy i tak zrobi z kursem co będzie chciał... I miał chłopak rację. A Ty te swoje wywody i mądrości analityku ze stęchłego krakówka zachowaj dla siebie.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~xxxx [83.10.209.*]
    O CO CI CZŁOWIEKU CHODZI
    PRZECIEŻ NAPISAŁ ŻE KUPIŁ BEZ AT
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~detektyw [195.117.112.*]
    Dnia 2010-03-26 o godz. 09:50 ~xxxx napisał(a):
    > O CO CI CZŁOWIEKU CHODZI
    PRZECIEŻ NAPISAŁ ŻE KUPIŁ BEZ AT

Znów się zaczyna pyskówka na wątku Agromy .Spółka budzi sporo emocji .. Czy to dobry znak ???:-)
    marcyjan

bardzo mądra, rozsądna i wiele wnosząca wypowiedź. Oczywiście na temat. Jak zawsze.
    Potrafisz genialnie trafiać w sedno zagadnienia. rzeczywiście dowiedzielismy się bardzo dużo o Agromie.
    Powiedz gdzie się tego nauczyłeś?
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~Władca !!!!!! [89.228.159.*]
    Teraz KUMAM przypomniałem sobie Maciej z Krakowa !!!! Naganiałeś dwa lata temu , na śmieciowe spółki Fon , Elkop itd.... Przeklinali Cie i jechali po Tobie jek po szmacie. Więc teraz tu naganic zaczynasz delikatnie i dołączyłeś do tej reszty piewców niebotycznych wzostów śmieciowych papierków :)))))
    Witaj władco. To Ty,, który namawiałeś na Petrolinvest po 400PLN. Tak tak pamietam.
    Mówiłeś, że ropa to pewny biznes i 2000PLN za akcję będzie w rok.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~Władca !!!! [89.228.159.*]
    Nie Macieju !..tu sie pomyliłes , nigdy nie namawiałem na Petrola a tym bardziej po 400 pln , bo takie brednie nie w moim stylu. . Niemniej jednak Rychu dal mi ostatnio zarobic parę zloty i to ładna pare złotych , bo 190% w tak krótkim czasie , to nie lada gratka :))) Tu natomias szczęścia szukasz daremnie , bo jak sam widziasz Prezes centralnie bez skrupółów rąbie leszczyne az piszczy. Może spółdzielnie podciągnie tego gniota , ale to tez duży znak zapytania...
    nie kłam władco, przecież pamiętamy Twoje wpisy. Teraz się wypierasz oczywistych oczywistości. Potem namawiałeś na Torę po 20PLN, na Swarzędz po 1.0PLN i oczywiścuie na Krosno. Jak mozesz teraz wypierać sie swoich słów?
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~Rolnik [94.75.121.*]
    Z Parkietu Philip Morris napisał:

Policzmy dokładnie ile prezes wysypał:

500.000 szt dla animatora rynku

Zbycie akcji przez Prezesa Zarządu Agroma S.A.
    Zarząd Agroma SA informuje, iż w dniu 22 marca 2010 Spółka otrzymała od Prezesa Zarządu Agroma S.A..... zbył 11.000.000 akcji Agroma SA po cenie 0,03 zł

.....23 marca 2010 roku pan Piotr Staszewski zbył 20.000.000 akcji Agroma SA po cenie 0,04 zł

..... 24 marca 2010 roku pan Piotr Staszewski zbył 14.000.000 akcji Agroma SA po cenie 0,04 zł oraz 100 000 akcji w cenie 0,05 zł.

.... że 25 marca 2010 roku pan Piotr Staszewski zbył 17.502.830 akcji Agroma SA po cenie 0,04 zł.

Razem: 63.102.830 sztuk

czyli obiecany pakiet poszedł juz w rynek

W celu zwiększenia rozproszenia akcji, główny akcjonariusz złożył deklarację, zgodnie z którą do czasu przeprowadzenia nowej emisji akcji sprzeda do 20% posiadanych akcji serii B.

Dotrzymał słowa Pan Prezes

Dziekujemy
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~jajco [83.22.188.*]
    a ja mam 0,6% z tego pakieciku który prezes sprzsdał.
  • chodzi o polskiego fachowca, czy światowca jakiegoś ? Autor: ~ozy76 [83.15.228.*]
    Dnia 2010-03-26 o godz. 09:01 maciej_z_krakowa napisał(a):
    > kupiłem akcje bez wskazań AT i pierwszy raz na rynku New
    > Connect
    Powodem zakupu jest rekomendacja fundamentalna
    > znajomego fachowca ekonomicznego.
    Jestem ogromnie ciekaw
    > jak się to dla mnie skończy.

GROSS ?
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~marek [88.156.98.*]
    no nie wiem jak się uda zrobić to co zakładają to raczej kurs podskoczy i to sporo

Warszawski producent sprzętu ogrodniczego wprowadził do obrotu 315 mln akcji serii B. Głównym udziałowcem Agromy jest jej prezes Piotr Staszewski. Zobowiązał się on sprzedać maksymalnie 20 proc. należących do niego walorów do czasu nowej emisji (zapewne jesień tego roku). Uzyskane pieniądze przekaże spółce w formie pożyczki, jak zapewnia, na warunkach rynkowych. Ta przeznaczy je m.in. na umocnienie marki, logistykę oraz być może na przejęcia. – Za wcześnie na deklaracje, ale uważnie rozglądamy się na rynku – mówi prezes Agromy.

Spółka chce w tym roku o 20–30 proc. powiększyć sieć dilerską ze sprzętem dla profesjonalistów. Obecnie należy do niej ok. 300 punktów. Zarząd myśli też o ekspansji na rynkach Europy Wschodniej. Po trzech kwartałach 2009 r. obroty Agromy wynosiły 12 mln zł. Dane za cały 2009 r. i I kw. 2010 r. podane będą w maju. Zarząd ocenia, że w tym roku uda się osiągnąć wyniki podobne do tych z 2007 r. (2 mln zł zysku netto). Przez kolejne trzy lata firma nie planuje wypłaty dywidendy.
    PARKIET
    Trochę rachunków
    315mln x 0.04 = 12.6mln PLN
    20% x 12.6mln = 2.52mln PLN
    czyli giełdowe grosze.

Nawet jeżeli prezes chce sprzedać 20% wszystkich akcji a nie tylko emisji serii B, to bedzie tak:

630mln x 0.04 = 25.2mln PLN
    20% x 25.2mln = 5.04mln PLN

to nadal giełdowe grosze

Jeżeli prezes przestanie sprzedawać, wówczas spekulanci będa mogli zrobić z papierem wszystko. No a gdyby jakiś fundusz zameldował o nabyciu pakietu 5% to korba moze być przeokrutna.
    Oczywiście papier jest niebezpieczny i kupowanie więcej niz 5% portfela to prawie jak eskimoski poker rozbierany
    Czytałes prospekt informacyjny? Myslisz ze prezes jeszcze sprzeda? Przeciez bedzie musial o tym poinformaowac w infie. sprzedał to co obiecał i koniec kropka. teraz rynek bedzie weryfikował wszelkie wachania kursu
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: zibi [83.28.246.*]
    czemu na tym nie ma transakcji? czyzby na new connect były fixingi?
  • taki z ciebie pajacu znawca AT jak z koziej dupy trąba. jak fon za 5.1 ? Autor: ~andy [193.104.164.*]
    trzymasz jeszcze? kredyt spłacasz dzielnie? matoł.
  • Re: taki z ciebie pajacu znawca AT jak z koziej dupy trąba. jak fon za 5 Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    przecież kupiłeś tego Fona po 5.10 i twierdziłes ze jestem matoł, ze Ci sprzedałem. Mówiłeś, ze dojdzie do 100PLN. Nadal trzymasz czy juz wyplułeś? Nie wstydź się połknij.
    nie czytałem prospektu, nie wiem czy prezes będzie sprzedawał czy nie bedzie. Oprócz prezesa nikt tego nie wie. Natomiast zakładam, że mówi prawde o oddaniu 20% pakietu. Skoro facet ma tak wielki pakiet to chyba jest zainteresowany wzrostem kursu oraz w przyszłości wypłatą dywidendy.
    Nowa publiczna emisja to szansa na nowy kapitał, prezes będzie chciał ją uplasować po dobrej cenie. Dlatego uważam, że nawet jeżeli kurs spadnie to na krótko a wzrosty mogą być duże.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~mm [83.5.161.*]
    z NC przyjrzyj sie TSC
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~jaku [91.94.159.*]
    jak nic nie wiesz to po co się odzywasz

wczoraj w tvncnbc prezio powiedział że sprzedał i koniec

jak już nie czytałeś prospektu to przynajmniej mógłbyś się wysilić trochę i przejrzeć forum
    wszystko zostało napisane
    a cos Ty taki narwany? Muszę czytać prospekt? Musze słuchac prezesa? Nie muszę, mogę sobie w tym czasie bimbać na wszystko i cieszyć się słoneczkiem.
    Zwracam Ci uwagę na to, że wielokrotnie i na różne sposoby prezesi róznych spółek "mijali się z prawdą", więc wiara w słowa prezesów moze być zwodnicza.
    Np. taki Duda Maciej mówił, ze nijakich opcji nie ma, a potem okazało się, ze jednak miał i straty były ogromne.

Teraz przeczytaj jeszczce raz moje posty i zastanów się czy rzeczywiście tak jak sądzisz, nic o sprawie nie wiem.
  • Re: WCZORAJ PIERWSZY RAZ OD WIELU LAT Autor: ~agroma [88.156.98.*]
    dywidendy nie planują wypłacać przez najbliższe dwa trzy lata
    To w takim razie zachecam do przeczytani chociaz skróconej prezentacji a wszystkie Twoje watpliwosci zostana rozwiane. Czym wiecej wiesz tym spokojniej odbierasz wszelkie manipulacje naganiaczy na spadki.

tutaj link z parkietu gdzie Philip Morris zaprezentował skrócona prezentacje spółki. Warto poczytać

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=160040&postdays=0&postorder=asc&start=225&sid=91ba766eff38570d533a7674169fadff

[x]
AGROMA 0,00% 0,02 2016-11-07 15:00:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.