Szef Mostostalu Płock informuje, że zarząd będzie rekomendował wypłatę dywidendy. Nie chce jednak na razie zdradzić, jak wysoka może się ona okazać. Z zysku za 2008 r. do akcjonariuszy trafiło 8,5 mln zł, czyli 4,25 zł na akcję. Na wypłatę dywidendy spółka przeznaczyła około 60,6 proc. czystego zarobku. Gdyby wskaźnik ten utrzymała również w tym roku, to akcjonariusze mogliby liczyć na 12,4 mln zł (6,2 zł na walor)."
To jest tylko propozycja.
6 MLN dywidenda, 14,5 na kap. zapasowy.
jak sie na walnym nie zgodzą to mogą dać i 14 na dywidende a 6 na zapas.
Wiadomo kazdy inwestor chce gotówke :) ale tak czy siak decyzja zapadnie na walnym.
Tak czy siak jakas kasa mysle bedzie wiec i tak spólka cud miód pod tym wzgledem.
Szkoda ze tak powoli do góry, licze na ponad 100 ale co bedzie- zobaczymy.
Zeszłoroczną przytulilem obym nie załował ze przytrzymalem tyle czasu papiery.
Pozdrawiam akcjonariuszy Płocka.
zapraszam na enerrgopola tu sie dopiero zaczyna gorka -mamy 2-infa znacząca umowa i kilka dni temu fundusze kupiły /AT--palce lizac---kurs wychodzi z dł.konsolidacji
polecam OBSERWOWAC ZACHOWANIE KURSU :) i pozdrawiam
Asia mam i energopol i PLC i Zabrze.
Płock jest dobry bo rosnie w spokoju bez szalenstw.
Energopol tez warty dobrania.
Obydwie spólki są ok.PLC ma ten plus ze wypłaca dywidende i to spora.
Przesiadka nie ma sensu, jedynie usrednianie w góre.
Ktoś sie chwalił na którymś forum że ma 3500 papiera i że na jeden raz tego nie wywali tylko co najmniej 3 sesje.
Niech wywalą.Małę obroty i tu problem.
Spoko, ja tam nie narzekam.Do walnego troche zostało, jeszcze nikt nic nie wie na 100%
Im niższy kurs tym bardziej opłaca sie dobrać w stosunku do wartości dywidendy.Prosta matematyka.Mnie się podoba.