• wysypalem sie Autor: ~razdwatrzy [213.108.115.*]
    szkoda czasu na taki papier, nic nie zarobilem a 2 tygodnie siedze jak zaczarowany
    a inne moje papiery rosna ...
  • Re: wysypalem sie Autor: ~garry [83.5.136.*]
    tuż przed publikacją prognozy i strategii na najblizsze lata

chyba żeś sie pośpieszył
  • faktycznie - padaka na papierze Autor: ~olo [77.252.74.*]
    przyszpilony do podłogi... słonce świeci a o kontraktach ani widu ani słychu...

Pocieszajace jest jedynie to ze 30% prac przeszło im z 2009 r na 2010.
  • Re: faktycznie - padaka na papierze Autor: ~garry [83.5.136.*]
    pocieszające jest też że mają dwóch zainteresowanych inwestorów, którzy chetnie wsiedli by do spółki - jeśli co z tych rozmów wyjdzie jesteśmy w domciu

ciekawy jestem co wykminią w tej strategii
  • Re: faktycznie - padaka na papierze Autor: ~mis [195.13.38.*]
    On da zarobic w roku ...2030.
    rozumie zniecierpliwienie kolegow

ale radze jeszcze chwile poczekac

tyle sie wk.... przed kompem i sprzedac tuz przed wzrostem jeszcze glupiej

a moment ewidentnie kluczowy dla spolki zaraz bedzie wiec chyba warto jeszcze powstrzymac irytacje

ja przesiadlem sie z fastam na ktorym tez nikt nie wierzyl w sukces gdy kupowalem - poczekalem pol roku i BYLO warto - mam wrazenie ze na ssi bedzie podobnie
  • Re: faktycznie - padaka na papierze Autor: ~navi [109.243.179.*]
    Garry podziwiam Twoj optymizm, ale coraz mniej go podzielam jestem tutaj od ok. 2 lat i az mnie ..........jak sobie pomyśle o innych społkach i ile mogłem zarobic, no ale pretensje tylko do siebie. WIERZYSZ W TYCH DWOCH INWESTORÓW? Pzdr.
    navi nie wiem czy w nich wierzyc czy nie - nie mam powodow zeby nie wierzyc w sumie

ze wzgledu ze ssi kupilem w zeszlym tygodniu mam wrazenie ze moje spojrzenie jest troche swiezsze od WAS starych i wybaczcie ale tak to wyglada sflustrowanych akcjonariuszy

tak tez z mojego punktu widzenia jest to kluczowy moment dla spolki:
    - prognozy powinny byc optymistyczne a najgorszy okres w budowlance komercyjnej jak widac na rynku juz sie skonczyl (wielkiego boomu nie ma ale jest lepiej) do tego czesc wstrzymanych inwestycji znow ruszyla
    - strategia - nie wiem jaka bedzie ale jedno jest pewne - bedzie dzieki niej glosniej o spolce choc na chwile a to dobrze
    - spolka kiszona tyle czasu - wszystko roslo i rosnie od roku jak slusznie zauwazyles - na gieldzie jak w przyrodzie jest rownowaga, skoncza sie spoki modne zmieni sie moda
    tu mamy stosunkowo maly free float, stabilny akcjonariat i nieska cene akcji
    jak by nie patrzec wyglada na to ze powinno rosnac

martwi mnie jedynie ta emisja z pp - ale mam nadzieje ze to tylko jakies tam pomysl ktory nie ma szans na realizacje
  • Re: faktycznie - padaka na papierze Autor: ~Arturo [213.108.115.*]
    towarzystwo jest bardzo sfrustrowane
    czasem sam to badam wypisujac jakies bzdety na forum

co do emisji to zalezy od tego czy papier urosnie czy nie
    jesli bedzie taka kiszonka dalej przez kwartal, to pomysl z emisja jest lipny

jesli bedzie wzrost (obojetnie czy poprzedzony strzasnieciem czy nie) a z wykresow ktore ja analizuje (kwartalne, miesieczne, tygodniowe na to wychodzi) to gdy cena akcji urosnie i nawet beda chcieli zrobic emisje z pp to jak ustala cene akcji na 20 groszy a na gieldzie bedzie np po 57 to ... jak myslicie ...

dziwne jest to ze jesli maja potencjalnych 2 chetnych inwestorow na emisje kierowana to po co robic z pp

jest jeszcze wariant taki

potencjalny inwestor od dawna sobie skupuje ssi z gieldy, takimi strzalami jak ten sprzed 2 tygodni np, zapisze sie na pakiet 5-10 procent po np 40, to reszta nie wezmie za 20-25 z pp ? z dyskontem ?

• po analizie zlecen Autor: ~olo [77.252.74.*]
    widać ze sie towarzystwo wysypuje. To co leci od kilku dni po sprzedazy to osoby ktore sprzedaja na stracie....

Ciekawe kto zagasi swiatło
  • Re: po analizie zlecen Autor: ~Arturo [213.108.115.*]
    tylko nie 'strasz' juz nikogo tym swoim pakietem, zwlaszcza przy cenach 29-30 bo moze to miec odwrotny skutek

ja swoj zakopalem zeby nie korcil
    a jesli spadnie, no coz, jak zobacze 25-26 to znajde wtedy kase na dokupienie
    opcja emisji z pp moze byc rowniez elementem strategii negocjacyjnej w rozmowac z inwestorem

"stary mamy jeszcze plan B wiec nie mamy naza na gardle jesli nie wejdziesz w spolke poradzimy sobie bez ciebie - trudno, zrobimy emisje"
  • Re: faktycznie - padaka na papierze Autor: ~Arturo [213.108.115.*]
    na razie to wyglada tak, ze jak ktos kupi po 29 to wystawia grosz wyzej na 30

np dzis rano bylo na kupie 30.000 w zleceniu
    potem ktos zrzuca
    z 30.000 schodzi 25565 i od razu laduje na 30 na S
    czekamy
    ktos wyrzuca dalej na 29 wiec schodzi brakujacy pakiet do tych 30.000 ktore bylo ustawione na kupno, brakowalo 30.000 - 25565 = 4435

11:44:34 ktos wywalil reszte po 29 czym zaspokoil popyt 30k z rana
    brakujace 4435 laduje na 30 na S o 11:45:24

w niecala minute
    niby szybko, bo widac ze ktos siedzi i patrzy w monitor jak sroka w kosc, a niby wolno, bo widzialem juz ruchy zamykajace sie w 10 sekundach :P
  • Re: wysypalem sie Autor: ~garry [83.5.136.*]
    no wiec taki tading na 3 % nie ma tu wiekszego znaczenie

zreszta trudno mowic o ruchach przy volumenie niecalych 150 tys akcji - to malo byc cos wnioskowac
  • Re: wysypalem sie Autor: ~Arturo [213.108.115.*]
    szkoda czasu na to zgadzam sie
    z 30k papiera sprzedajac grosz wyzej ma sie 300 zl zysku
    kupil po 29 chce sprzedac po 30, ruch na spolce slaby, trzeba czekac z 5 sesji zeby sie przemieliło, potem co, znowu ustawic sie na 29-28 zeby cos wpadlo, moze tak jak dzis ktos sie wnerwi i rzuci 100k to dostanie, a jak nie ma wyrzutki to nastepne 5-10 sesji sie czeka zeby wpadlo nizej

oczywiscie przy horyzoncie takim jak ostatnio
    dla mnie strategia nieoplacalna a przede wszystkim zbyt zajmujaca czas

dochodzi jeszcze jeden argument, sesja taka jak w przedostatni piatek, ustawianie zarobku o minimalny poziom wyzej niz swoje kupno, a tam ktos zabral cale 29,30 i 31 prawie

a 'ciulacz' oddal zaraz po 1 groszu, a mogl po 3 a nawet 4 ...
    zarobek zamiast cieszyc tylko wkurw...

:D
  • Re: wysypalem sie Autor: ~kopar [77.112.24.*]
    no bo poki gadaja, to nie bedzie rosnac.

a jak skoncza gadac, to niewazne co ustala a bedzie rosnac

tylko zeby garwol-family nie wpadla w jakies dlugi karciane.

zle to nie wyglada.
  • Re: wysypalem sie Autor: ~abc [213.108.115.*]
    kolejne 5826 sztuk z daytradingu kupione po 29 i wystawione po 30
    jak sie wkur... to zamkne dzis na 28 i odechce sie cwaniaczkom zerowac i liczyc ze grosik wpadnie

wiecie co znaczy jak chec zysku zamienia sie nagle w strate ? oddacie pozniej to co macie cieszac sie ze straciliscie tylko 1 grosz ...

• Re: wysypalem sie Autor: ~chyba oszaleje [89.174.106.*]
    Panowie dołączam się do was szlak chce człowieka trafić- bo z jednej strony jest potencjał w spółce a i cena przystępna a z drugiej ile można czekać rok juz czekam.
    czy ten Prezes mógłby cos z tym zrobić.
    prezes nie zrobi
    ale zawsze mozesz wziasc po 30 groszy od tych ktorzy wlasnie kupili po 29

ostatnie transakcje
    15:02:58 0,29 -3,33 2500 32 TRANSAKCJA
    15:02:58 0,29 -3,33 1619 31 TRANSAKCJA
    14:59:21 0,29 -3,33 2555 30 TRANSAKCJA
    14:30:17 0,29 -3,33 5826 29 TRANSAKCJA

z czego 5826 wisi na S po 30 od razu
    a 1619 i 2555 daje 4174 i tez wisi na S po30, hehe

kolejny geniusz wzial 10.000 po 29 i wystawil po 30 liczac ze zarobi
    zanim 30 groszy ktos tu zje to swieta sie skoncza chyba :P
    umoczone 2900 zlociszy na dluzej, hehe
  • Re: wysypalem sie Autor: ~kopar [77.112.24.*]
    kto tu day-trading robi? bzdura

to tylko nuda, nuda, nuda. 28-31gr to dreptanie w miejscu. spekulantow brak, moze ktos jedynie konsekwentnie kupowac, mimo ze wydaje sie jakby pies z kulawa noga nie chcial.
  • od prezesa sie odwalcie Autor: ~olo [77.252.74.*]
    Mlody wiedział kiedy kupić...

http://notowania.pb.pl/espi/930475/zakup-akcji-przez-krzysztofa-kozieja

http://notowania.pb.pl/espi/931334/zakup-akcji-przez-krzysztofa-kozieja

http://notowania.pb.pl/espi/1196342/nabycie-akcji-ssi-s-a-przez-osoby-zarzadzajace

w przeciwienswie od wiekszosc leszczy na forum ktorzt wzieli po 32 grosze
  • Re: od prezesa sie odwalcie Autor: ~Arturo [213.108.115.*]
    chyba nie piszesz serio ...
    a co to za ilosci ktore nabyl, rownowartosc skrzynki whiskacza ?

to wiecej zima ekipa w zakopcu zostawilismy niz to co on tam nabyl

tu sie nie ma czym chwalic jak to prezes jest rekinem gieldowym i zbiera akcje w dolku
  • Re: wysypalem sie Autor: ~navi [188.33.174.*]
    to fakt, gdyby tylko realizowali połowe tego co mowią-byłaby rewelka. Pamietam jak mowili o skuteczności ofertowania na poziomie ok.20% jak sobie wtedy policzyłem biorac pod uwagę wartośc przetargów wyszedł kosmiczny przychód coś ok. 40 mln, mowiono wtedy o dwóch zleceniach jedno z wasko to było jakos w styczniu i dupa.
    Garry dzieki za odpowiedz, Arturo masz racje po co PP z iwestorami i emisja dedykowaną? Chociaz moze jest cos o czym nie wiemy, dobre było to ze pozyskali zlecenie dla inwestora zagranicznego,dobre jest to ze robia projekty dla innych wykonawców-stadion w chorzowie, zobaczymy.Pzdr.
  • wysypujac sie zrobiles dobry ruch Autor: ~xxx [213.108.115.*]
    wysypujac sie zrobiles dobry ruch - jak patrze po notowaniach to wniosek sie sam nasuwa
    teraz sprzedaja juz z ukrytego po 29
  • Re: wysypalem sie Autor: ~hwdp [213.108.115.*]
    ja tez
  • Re: wysypalem sie Autor: ~Kalmar [83.11.218.*]
    tu jeszcze przez pewien czas bedzie kiszonka, kto ma czas niech czeka a kto uwaza ze odrobi na innych pewnych spolkach tez ma racje:)
    ja dzis przycialem na Petrolu zamiast tutaj kisic ogora
[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.