• wszystkich zmartwionych... Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    moją nieobecnością informuję, iż jestem i świetnie sie miewam po kilkudniowym urlopie w Portugalii.

Wczoraj zlądowałem w Wawie, dziś otwieram kompa i ... szok.

Spadek kursu FFI nie miał żadnych podstaw. To dość niemiłe zaskoczenie. Tym bardziej, iż ostatnio kupiłem dodatkowe 100k w widełkach 1.17-1.20.

Wygląda na to, że nie było żadnych merytorycznych podstaw do tak dużej przeceny. Ktoś nieumiejętnie zwalił kurs. Spółka wg mnie ma dalej świetne perspektywy. Dlatego zamierzam w dalszym ciągu kupować ten walor. W tym tygodniu kolejne 100k. Więc wszyscy, którzy chcą wywalić, najlepiej, by uczynili to właśnie teraz. Później będą ostre wzrosty.
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    na razie kupiłem kilkanaście tysięcy. brak sypacza...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~jasne jak słońce [79.187.15.*]
    Mecha nas uratuje
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ja [81.210.9.*]
    Włsśnie obserwowałem kto tak zbiera...
    widzę dziś zeta na horyzoncie.
    licznik pokonał dziś 20k. Jacyś mali sypacze trafili się po drodze...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Pozdr z GPPI [78.8.229.*]
    Mecha - mały to odbiera - zaraz pogrom tego balona...
    proszę sypać dalej, zbieram, co macie...

Pozdrawiam naiwniaków z gppi - pierwszej wydmuchy, która ogłosi upadłość, zduszona przez nomen omen KISZKĘ...

kicha panowie...

BUAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Gringo [83.17.17.*]
    Problem w tym że GPPI wygrało przed sądem z mewą , wnet wyrok się uprawomocni. Nie ma co porównywać - GPPI 4Q zysk 380, a FFI zysk 900 tys- ktoś by powiedział - to właśnie dlatego FFI jest droższe - ale ile ma być doroższe??? zysk 3 razy większy a kapitalizacja 20 !!!!! GPPI - 5,8 mln a FF - po spadkach - 94 mln !!!!!!! Nic dziwnego że zaczęło się na FF wysypywanie. GPPI ma wierzytelności na ponad 80 mln a FF 200. I to takie same - od operatora telekomunikacyjnego. Przypominam że zyski FF za 2007 były prawie takie same jak zyski GPPI za 2009( około 700-800 tys netto). GPPI jest 20 razy mniejsza a jedynie 2 lata do tyłu za FFI. Oczywiście te 20 razy większa jedynie na papierze - w cenie akcji, bo w rzeczywistości różnica jest znacząco mniejsza. o czym świadczy wartość ksiegowa. C/WK FFI około 9 a GPPI = 0,81!!!!
    taka świetna firma i spada od wielu dni... dlaczego nikt nie dostrzega tego diamentu z wnioskiem o upadłość i trzema poważnymi kontrolami na karku?..
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~jazzy [195.150.61.*]
    Staram sie tu nie mieszac na to forum, ale mecha nie wprowadzaj ludzi w błąd. Wniosek o upadłośc jest bezzasadny. Przecież sądy zakazały płaci MEWIE pół miliona. Co do postepowań to dotyczą biegłego z AUXILIUM a nie GPPI bezpośrednio. Różnica jest kolosalna. Jeżeli chodzi o kurs to martwiłbym sie bardziej o FFi. Na gppi spadki są przy małym wolumenie a wzrosty przy historycznym. Tutaj spółka 20 razy wieksza i ma spadek w ciągu dnia - 20%. Wydmuszki tylko tak sie zachowują a nie poważne spólki. GPPI nigdy - 20% nie zanotowała, choc gigantem nie jest. GPPI jest spółką mniejszą niz FF ale jej akcje mają wiekszy potencjał i są niedowartościowane, tutaj jest na odwrót..... cena w obłokach.
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~fK [212.76.37.*]
    kupił w przedziałe 1,17 - 1,20......... o ludzie
    możesz się tylko przyglądać, jak będą rosły, dwuliterowy szeregowcu...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Piotr [79.186.84.*]
    Necha to ty kupowłes tymi małymi zleceniami po 0,96 a potem 0.95???
    tak myslałem ze komus na siłe zalezy na podbiciu..
    szkoda ze nie widziałes jak spadał ffi w tamtym tygodniu i jakie były zlecenia.
    swoimi tysiacami bys nie poszalał.
    Zapraszam na GPPI ;-) jako podbijacza, bardziej Ci sie opłaci....
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~KLOSS [178.56.1.*]
    na gppi można wpaść jak się ma silną potrzebę. Defektacyjną...

buahahahahahhhhhhahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhh
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~LEO [92.244.32.*]
    Tylko cioty FUCK sprzedają w tej cenie i tyle
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.235.*]
    Mecha wracaj z Portugalii - nie ma cię - nie ma komu tego sprzedać !
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gppi [87.105.66.*]
    Fajnie Mecha , że znowu jesteś - masz jakąś świeżą gotówkę na swoje ,,ynwestycje"?
    A co napiszesz Tym ludziom, których namawiałeś na zakupy po 1,4 zł?
    Jak zachowuje się papier po przejściu na główny?
    Jak twoja średnia na FF?
    Uśredniasz?
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ veno, eui też? [78.8.57.*]
    Jak tam Machainfestorze - trzymasz dalej moje akcje???
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Andre [89.231.160.*]
    w jakiej gminie lezy miejscowosc o nazwie Portugalia?
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ays [83.24.247.*]
    ahahahahahah:D 10/10:D:D:D
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Adam [94.254.145.*]
    Gnojewo k. Wrocławia
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~drhakebush [83.22.9.*]
    Nie mam tych akcji ale czy dobrym pomysłem jest pomysł wypłacania dywidendy- firma powinna kase reinwestować z zakup nowych pakietów długów a nie przejadać zysk.
    A z wykresu widać 2 scenriusze albo odbicie albo dalsza jazda na gdzieś 40 groszy czeka akcjonariuszy tego papiera.
  • Fast i co dalej ..... Autor: ~spokojny123 [62.111.178.*]
    Jak uważacie , przy jakim poziomie warto dokupić ? Proszę o sensowne merytoryczne wypowiedzi, bez "wróżenia z fusów ", bo to już znam.
  • Re: Fast i co dalej ..... Autor: ~Obserwator [83.17.17.*]
    Radze poczekać na raport..... Spółka ma około 30 mln kredytów i obligacji. Rocznie na same odsetki musi przeznaczyć koło 5 mln złotych. Jak na razie nie widze by była w stanie spłacic swoje zobowiązania. Pożyczać każdy może ale dla FF może sie okazac że spłata długów zahamuje rozwój spółki na długo. Typowe przeinwestowanie. Spółka miała dobry ostatni rok ale rynek cały czas sie zmienia, a FF nie ma w ogóle dywersyfikacji działalności. Gdy zakupi choc jeden niewłaściwy pakiet... moze to mieć dramatyczne skutki. Bo odsetki cały czas trzeba płacić. Inne spółki sie tak nie zadłużaja i w najgorszym razie poprostu zmniejsza się ich zyski gdy rynek sie zmini. Tutaj mamy albo duże zyski albo bankructwo. Wszytko postawione na jedna kartę.

Ostatnio prezesi przewidywali 7,5 mln zysku a zrobili 4,5. Wiec im prognozom nie ufam.... a wtedy brali ogromne kredyty. ...... Radze się wstrzymać. Niech spółka wyjdzie z trendu spadkowego.
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~windykator [62.87.208.*]
    o czym wy piszecie?? pracuje w tej branży i wiem że po cesji wierzytelności odsetki rosną ale na korzyść cesjonariusza (według zapisów umownych i KPC)...więc jeżeli zakupiony pakiet da się ściągnąć to prócz dyskonta nalezą się jeszcze odsetki...nauczcie się liczyć to zrozumiecie z czego budowane są zyski tej firmy....poza tym teraz jest najlepszy możliwy okres dla tej branży..
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.57.*]
    Mechaynwestorze - trzymasz ?
    Ja jeszcze nie biorę....
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~fffffffffffff [78.8.43.*]
    Słuchajcie Mechy - on czuje rynek....
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ays [83.24.205.*]
    czuje.... namoczył na VENO z 90%:D na Eui 50 i na FFi z 60%:D ahahahhaha:D ale ma czucie:D i nagania na spadki na GPPI a kto tam kupił po 1zl to już 40% zarobił:D pośmiewiskiem jest mecha:D
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~antyMecha [78.8.44.*]
    To, że czuje rynek - było oczywiście pastiżem .....
    On już tyle natracił na swoich ynwestycjach , że chyba wyjechał znowu zarabiać do Portugalii....
    za granicę jeżdżę turystycznie, w Polsce mam tyle pracy, że latami mógłbym z biura nie wychodzić, ty pastiżu....

BUAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ays [83.24.198.*]
    coś to GPPI kartoflane strasznie rośnie... a wspaniałe FFI kisi się niemiłosiernie... rynek zawsze ma racje mecha :) dlatego jesteś w plecy 60% a ja 60% na plusie:)
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.44.*]
    Ach Mecha jaki ty jesteś zapracowany.
    Pracuj, pracuj Mecha - musisz dużo pracować by dużo zarabiać.
    Pamiętaj - bierzesz ode mnie GPPI po 10 zł.....

dawcokapitału
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~do Mucha [109.243.138.*]
    a ja myślałem że sprzedałeś megainwestorze :), a jak tam GPPI kupiłeś jak radziłem poniżej 1 pln pamiętasz jak mówiłem że taniej nie będzie :) i kto z nas 2 miał racje, a ty dalej siedzisz na tej wydmuszce FFI i się łudzisz że zawojujesz świat , a to tak naprawdę spółka bankrut którą zjadają odsetki od zaciągniętych kredytów gratuluje wyczucia i dobrej inwestycji. Jedynie czego mi żal to tych ludzi których nagoniłeś na zakupy, ale nie mam do ciebie pretensji bo ty sam robisz tak jak tym biednym ludziskom radzisz czyli kupujesz drogo a sprzedajesz tanio, Mucha pamiętaj nie tędy droga tani naganiaczu haha :) zapraszam na forum GPPI bo coś ci mina zrzedła a twoje komentarze są coraz słabsze bez polotu i rzadsze przez co nie mamy z kogo szydzić :) Pozdrawiam. P.S. tych którzy wierzą w ciebie odsyłam na forum FFI, VENO i inne na których się udzielałeś i dawałeś dobre rady jak zostać milionerem i "zarobić" w kilka dni minimum - 50% jak nie - 90%, Ludzie nie słuchajcie tego dawcy kapitału, bo on nawet do pasienia gęsi się nie nadaje, ale to wasze pieniądze i wasza sprawa
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~ziutek [87.116.212.*]
    Kurs 55gr odpowiedni na powolne kupowanie .
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.41.*]
    Można kontrolnie wchodzić - tym bardziej, że mam wrażenie że naczelny dawca kapitału NC właśnie wychodzi z ynwestycji...
    NIEŹLE ZAROBIONY...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Course W_d [89.75.184.*]
    hmm, Mecha prowadź pogubili sie wszyscy
  • MECHA, oddaj mi moje 100 milionów... Autor: ~kret [79.187.212.*]
    pozdro zakłamany geszefciarzu!
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.233.*]
    I można wychodzić - co też uczyniłem...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Kenzo [78.88.158.*]
    I blad, trzeba bylo poczekac na piwcow polnocy i dopiero wtedy wychodzic
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~Treser [178.56.20.*]
    gantoPalanto, mega frajer...
  • Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [78.8.238.*]
    Mechagodzillo dawcokapitału (tu jako Treser)
    Nie powinienem się zniżać do twojego poziomu ale wyjątkowo ci odpiszę.
    Żebyś procentowo zarobił tak jak ja na Fascie - musiał by on kosztować obecnie przynajmniej 2 zł.
    Ja w przeciwieństwie do ciebie wchodziłem tu kilkukrotnie i ZAWSZE zarabiałem PRZYNAJMNIEJ kilkanaście procent (może fart - nie wiem).
    Na dzisiejszych wzrostach nie zarobiłem.
    Jednak TY śmieszny dawcokapitału na razie musisz poczekać - może cena wróci do wartości za jaką brałeś akcje Fasta (szczerze wątpię).

Bez odbioru...

• Re: wszystkich zmartwionych... Autor: ~gantoman [178.235.55.*]
    jw
[x]
FASTFIN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.