• dokupujemy Autor: ~Jarko [87.206.49.*]

Ibiza Ice Cafe chce mieć docelowo kilkadziesiąt lokali

Ibiza Ice Cafe, operator lodziarnio-kawiarni, który zadebiutował dziś na rynku NewConnect, docelowo chce mieć kilkadziesiąt lokali - powiedział na uroczystości debiutu Tomasz Haligowski, prezes spółki.

Obecnie spółka prowadzi jeden lokal, we Wrocławiu. Docelowo w tym roku spółka chce uruchomić co najmniej 3 lokale własne. W kwietniu zamierza otworzyć lokal w Galerii Malta w Poznaniu, a na przełomie maja i czerwca w Starym Browarze w Poznaniu.

REKLAMA

Zakłada, że do końca 2011 roku jej sieć liczyć będzie 8-9 placówek.

"Chcemy otwierać co najmniej 4-5 lokali rocznie, a docelowo chcemy mieć kilkadziesiąt lokali" - powiedział prezes.

Firma chce się też rozwijać poprzez franczyzę.

Lodziarnio-kawiarnie spółki lokalizowane będą w galeriach handlowych i centrach dużych miast.

"Szacujemy, że wartość rynku lodów to 1 mld zł, a rynek kawiarni wart jest 4 mld zł. Rynek rośnie o 10 proc. w skali roku" - powiedział prezes Haligowski.

Spółka przydzieliła 3.915.333 akcji serii B, po cenie emisyjnej 0,30 zł za akcję. Firma pozyskała z oferty prywatnej 1,17 mln zł. Środki planuje przeznaczyć na tegoroczne otwarcia lokali własnych i rozruch programu franczyzy.

Prezes spółki powiedział PAP, że spółka nie widzi problemu z finansowaniem dalszego rozwoju sieci. Nie wyklucza, że do spółki wejdzie inwestor finansowy.

Ibiza Ice Cafe zanotowała w 2009 roku 0,82 mln zł straty netto przy przychodach w wysokości 0,69 mln zł.

Spółka prognozuje, że w tym roku jej przychody wzrosną do 1,89 mln zł, a zysk netto wyniesie 0,38 mln zł. W 2011 roku przychody mają wynieść 5,63 mln zł, a zysk netto 1,13 mln zł.

Pakiet kontrolny Ibiza Ice Cafe jest w rękach funduszu Privilege Capital Management. Po emisji prywatnej do nowych akcjonariuszy należy około 30 proc. akcji spółki.
    PAP
    Źródło: PAP
  • Re: dokupujemy Autor: ~skank [87.239.216.*]
    mysle ze tym razem powinnismy doisc dzis do 0.45
  • Re: dokupujemy Autor: ~Jarko [87.206.49.*]
    Ja już zebrałem co moje. Średnia 0,4. Wolę nie prorokować do ilu może dojść bo mogło by to wywołać niepotrzebny chaos a tu jest potrzebny spokój.
    Pozdrawiam
  • Re: dokupujemy Autor: ~do Jarko [85.222.87.*]
    tylko po co kupować toż to stoi w miejscu:( debiut porażka
  • Re: dokupujemy Autor: ~skank [87.239.216.*]
    no za ciekawie to to nie wyglada
  • Re: dokupujemy Autor: ~jarekklin [188.146.152.*]
    są dwie wersje skup albo dystrybucja:-)
  • Re: dokupujemy Autor: ~ccc [85.222.87.*]
    to, że są te dwie wersje to każdy z nas wie....., ale bardzo zastanawiające jest, że tak naprawdę nie było żadnej pompki.......i co dalej?
  • Re: dokupujemy Autor: ~Jarko [87.206.49.*]
    Przypominam że w piątek przewalili cały ff. Przy wolumenie 5,5 bańki wzrost o 40% a dzisiaj korekta niewielka w porównaniu do piątkowych wzrostów i przy wolumenie bardzo małym w porównaniu do sesji mocno wzrostowej.
    Powiem krótko. Coś mi się wydaje że jeszcze w tym tygodniu będą płakać ci co sprzedali ale to już nie moja sprawa.
    pzdr
  • Re: dokupujemy Autor: ~bbb [91.149.173.*]
    na razie nie placzemy!
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.