• księgowość internetowa Autor: abrfinanse [87.105.190.*]
    od dłuższego czasu tworzymy projekt internetowy który ma dostarczać on-line narzędzia do prowadzenia własnej firmy, jednym z takich narzędzi jest aplikacja umożliwiająca prowadzenie we własnym zakresie podatkowej książki przychodów i rozchodów. Chciałem na forum zapytać o obawy i minusy takiego rozwiązania, jak ktoś znajdzie plusy też chętnie usłyszę o nich. Nie wiem czy to wskazane czy nie ale dla ciekawych serwisu podam adres http://wfirma.pl/
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~marek [79.110.196.*]
    O tyle dobre ze nie trzeba synchronizowac danych miedzy komputerami. Wszystko jest zawsze dostepne.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~andrzej [87.105.190.*]
    Według mnie przyszłość to internet, aplikacje takie jak wfirma.pl, ifirma.pl i podobne poprzez udostępnienie ich na szeroką skalę mogą być oferowane w przystępnej cenie.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Zorka [91.150.163.*]
    Oczywiście programy są bardzo dużym udogodnieniem jeśli chodzi o prowadzenie firmy. Jednak jeśli mówimy tutaj o księgowości w przedsiębiorstwie ja osobiście mam duże obawy, dlatego też moją rachunkowość prowadzi biura z Katowic (www.tax-net.pl).
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~zoltar [92.250.129.*]
    I nie wiem po co te pytanie. W tej chwili najlepszym serwisem księgowo fakturującym jest wfirma.pl nie dacie rady na rynku. Ale życzę wam powodzenia
    :) ale jestem gapa wy jesteście wfirma.pl - jestem waszym fanem
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~DominiK [87.99.23.*]
    No to jest nas dwóch;p
    Naprawdę dobry serwis i dobre pomysły, a co widać nie stoi w miejscu tylko ciągle się rozwija:) i wie jak zadbać o to by klient był zadowolony ;p
    Co chwilę mam uaktualnienia w programie i wchodzą nowe opcje :)
    Oby tak dalej;)
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Piotr [188.33.79.*]
    Jeśli ktoś potrzebuje jakiegoś dobrego programu księgowego niech wypróbuje ten szybkafaktura.pl . .Moim zdaniem rewelacyjny,sprawdza się ,a to najważniejsze .
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~marzena [92.250.129.*]
    dzięki za informacje zaloguję się u was i zobaczę co tam macie
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Aneta [91.94.43.*]
    A jak taki program mogę kupić? Ile kosztuje?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.252.228.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~janek_wawa [79.186.40.*]
    To zależy jak duża jest firma. Jak masz na prawdę dużo roboty i dużo musisz w tej księdze pisać to weź zleć do biuru rachunkowemu. Ja tak zrobiłem kilka miesięcy temu (zleciłem ksiegowość biuru CKD Hetman z Warszawy). Wiem, że to biuro zrobi swoją pracę dobrze i, że nie będę miał później żadnych problemów z naszą najukochańszą Skarbówką... No i jak mam jakiś problem to zawsze mi biuro pomoże, a internet nie...
    Co do Twojego pytania to plusem jest to, że robisz to sam w domu, a minusy są chyba wszystkim wiadome...a tu nie warto ryzykować..:/
    Biura rachunkowe zdzierają
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~marek [79.110.196.*]
    Niby tak, ale jak się nic nie wie o księgowości to lepiej nie prowadzić jej samodzielnie.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~re [87.105.190.*]
    prowadzę jednoosobowa firmę i przyjąłem juz na poczatku, że bede płacił tylko za to, za co muszę. korzystam z serwisu księgowo-finansowego a nie mam wykształcenia ekonomicznego. jasne, po ząłożeniu konta poleciało kilka mocnych słow, ale okazało się to przyjemniejsze niż korzystanie z konta na fb.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~paweł_pawełek [94.254.225.*]
    dobrze napisał tutaj kolega "janek_warszawa", że wszystko zależy od tego jak duża jest firma. Skoro "janek' korzysta z tego biura chyba CKD Hetman jak dobrze pamiętam to widać ma dużą/większę firmę i sam nie dałby rady co do obsługi tego wszystkiego, a z kolei zatrudnienie księgowego czy nawet dwóch byłoby pewnie droższe niż zlecenie tego biuru. Co do internetu to ja jestem przeciwny wprowadzaniu takich danych do sieci - jeszcze te systemy nie są na tyle bezpieczne, aby można było im tak całkowicie zaufać.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~adam12 [87.105.190.*]
    no to widac ze nie masz pojęcia o zabezpieczeniach, transmisja danych szyfrowana 32 bitowym kluczem SSL oraz zapis szyfrowany ktory uniemozliwia praktycznie włamanie do danych, bo nawet jak ktoś sobie coś uszczknie to bedzie mial chaotyczny kod.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~tomasz [83.20.168.*]
    Jeżeli już rozmawiamy o narzędziach internetowych do fakturowania to ja ze swojej strony mogę polecić:
    http://faktury.iwystaw.pl
    Jest to narzędzie jedno z najtańszych na rynku, bo kosztuje tylko 5 złotych miesięcznie, a pozwala nie tylko na wystawianie faktur, ale również innych dokumentów finansowych, zarządzanie nimi, monitoring płatności w firmie i inne opcje, o których więcej pisze na stronie.
    Mogę szczerze polecić owe narzędzie, jakim jest faktury.iwystaw.pl
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Łysy12 [92.250.132.*]
    jeżeli ja mam polecić http://wfirma.pl/ tam fakturowanie jest zawsze za darmo :)
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Alicja_kwiaciarnie [95.48.6.*]
    Witam,
    zainteresował mnie temat wątku, jestem użytkownikiem w/w wspomnianego portalu wfirma.pl i tak jak poprzednicy również serdecznie polecam ten serwis. Przyznam szczerze, że na początku sceptycznie podchodziłam do tego typu rozwiązań, jednak z czasem przekonałam się do nich i nie żałuję:) głównym problemem dla mnie jest brak znajomości przepisów, na szczęście wfirma.pl dość szybko i rzetelnie odpowiada na moje pytania, mam nadzieję, że nie jestem zbyt natrętna z nimi ;)
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~rodeus [87.105.190.*]
    nie zbyt :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.238.74.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Webflow.pl [195.222.100.*]
    Zainteresowanych zapraszamy do testów darmowego Webflow.pl (www.webflow.pl), który jest już przygotowany na nowe stawki VAT.
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~adam mgr rachunkow [213.156.107.*]
    Uważam, że księgowość przez neta będzie tańsza, bo szybsza.
    Ale brak kontaktu ze swoim księgowym, nie wiemy kto nas oblicza i co umie tak naprawdę, księgowy siedzący po drugiej stronie "komputera" może zawsze pytać swoich przełożonych jak coś księgować, więc tak naprawdę to nie umie za dużo i może nam narobić błędów. Sam pracowałem w takim biurze rachunkowym który przez internet pobierał dokumenty od klientów, pracowali tam zawsze początkujący księgowi (bo również byli tańsi, takie założenie właścicieli), a jak się nauczyli i zrozumieli co lepsze, to odchodzili do normalnych firm. A więc kolejny minus, to duża rotacja "księgowych" i możliwość wielu błędów.
    Kolejny plus dla tej firmy co was będzie obsługiwać, to taki, że klient nie zna się na księgowości i błędów takiego biura nie wykryje, a co za tym idzie, klient straci - firma zyska :)

Powodzenia w bizensie,
    dla "klientów" polecam "żywe" biura rachunkowe, w których jest młoda obsługa z certyfikatem, która na bieżąco (do końca swego życia) będzie czytać przepisy by być na bieżąco.

(to ciężki kawał chleba, nie polecam tego zawodu) !!!
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~LidiaEliza [46.134.107.*]
    No właśnie, ja chciałam zapytać ogólnie forumowiczów, czy macie jakieś uwagi, doświadczenia, czy rady związane z oprogramowaniem dla małych i średnich przedsiębiorców, to jest dobre miejsce, żeby się nimi podzielić.
    Chętnie się przysłucham i skorzystam z Waszych doświadczeń. Może mnie tez uda się dorzucić swoje 3 gr, które się komuś przydadzą.

Moja siostra zakłada firmę, jakie oprogramowanie powinna wybrać? W internecie można znaleźć mnóstwo aplikacji, ale żeby było tanio, są to w większości pojedyncze narzędzia, lub jest ich kilka ale brakuje na przykład systemu CRM, przydałby się też skonfigurowany z nim e-mail.. czy nie za dużo wymagam? :) i oczywiście wszystko łatwe w obsłudze, najlepiej intuicyjne hihi..
    pozdrawiam
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~JAn [83.22.1.*]
    Ja już od dwóch lat z zadowoleniem korzystam z księgowości internetowej i widzę same plusy takich systemów. Oczywiście rozumiem obawy o bezpieczeństwo danych, sam na początku takie miałem, ale gdy wyjaśniono mi jakie są zabezpieczania takich systemów moje obawy znikły. Korzystam wprawdzie nie z wfirmy, ale ze świetnej jej konkurencji - programu szybkafaktura.pl i cieszę się, że nie wybrałem innego- korzystam z pełnym zadowoleniem! Zresztą utwierdziłem się, że naprawdę dokonałem świetnego wyboru gdy przeczytałem, że w plebiscycie PC World 2010 ten program zdobył 1 miejsce w kategorii Programy księgowe online - zobaczcie sami jak to wyglądało :

1. Szybkafaktura.pl - 20,96%
    2. iKsiegowowsc24.pl - 20,83%
    3. ifirma.pl - 17,45%
    4. inFakt - 14,45%
    5. BookKeeper.pl - 11,07%
    6. e-conomic.pl - 9,9%
    7. Wfirma - 5,34%

Dla mnie jasne i potwierdza to mój dobry wybór. Pozdrawiam wszystkich
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Nikodem [83.31.236.*]
    Ja również jestem bardzo zadowolony z programu http://www.szybkafaktura.pl/ .Krócej korzystam z niego niż poprzedni użytkownik ,ale też mogę wyrazić pozytywną opinię .Odkąd używam go ,mam więcej czasu na inne rzeczy .A najważniejsze jest to ,że mogę łączyć się z każdego miejsca na świecie przez Internet ,bez obaw ,że utracę dane .Polecam .
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~Krzysztof [87.105.190.*]
    Polecam fakturownie, super prosty system do wystawiania faktur i nietylko
  • Re: księgowość internetowa Autor: ~STANGIFTS [89.75.88.*]
    Każdy kocha prezenty, a my poza tym, że też je kochamy to jeszcze potrafimy je robić!!! Sprawdź naszą ofertę!

http://stangifts.pl/
  • Re: księgowość internetowa Autor: fation [83.9.191.*]
    O prosze, szybkafaktura.pl liderem zestawienia nieźle