• wyniki 2009 Autor: ~jasiek [195.116.217.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=219414&_DocID=415789&_Site=ESPI&_CheckSum=1227921016

mogl by sie ktos wypowiedziec co o tym sadzi?
  • Re: wyniki 2009 Autor: ~RE [77.255.6.*]
    Generalnie rzec biorąc wiadomym było że ty pedalskie szmaty tak zmanipulują wynikami spółki by zniechęcić akcjonariuszy do tego papieru. To jest jawne oszustwo a dlaczego? by obniżyć wartość spólki a kiedyś w niedalekiej przyszłości zrobić wezwanie na akcje w cenie średniej wartości kursu z okresu 6 m-cy. Dowód wg tego gównianego sprawozdania magnolie wyceniają na wartość łącznie 189,2 mln euro w stosunku do 2008 wycena niższa o 70,6 mln euro!!!!! Dla przypomnienia podobnej wielkości CH sprzedano niedawno za wartość ok 1,5 mld pln. więc totalną bzdurą jest ta wycena (za za kurw... nie mogę) A jak te kur..a wyceny przełożyły się na papierowy wynik funduszu każdy wie a niestety inwestorzy kierują się pozycją ze sprawozdania wynik finansowy netto.

Wg mojej opinii zarząd wypuścił kaczkę z tym skupem gdyż on w życiu nie ruszy teraz. Po co a no po to by na ten lep przyciągnąć kapitał spekulacyjny który po takim sprawozdaniu i przekonaniu że skup nie ruszy wywalą szybko posiadane przez siebie papiery a przy takim popycie jak tu jest kurs momentalnie zwalą do przedziału ok 1,5 i tam go będą trzymać jakieś pół roku a później elliot przeprowadzi wezwanie na resztę papieru przeznaczając na to ok 75 mln. A wtedy spokojnie będą mogli taką magnolię opierd...ić za godziwą wartość. Ogólnie nie chce mi sie gadać o tej kur...

• Re: wyniki 2009 Autor: ~Eddie [94.254.161.*]
    A KNF już od dłuższego czasu nie widzi nadużyć dziejących się w tej spółce.
  • Re: wyniki 2009 Autor: ~ccc [79.191.179.*]
    dobra a jak to sie bedzie mial co do kursu mamy te 2.43 a co dalej ?? obstawiacie ze bedzie w dol ?
  • Re: wyniki 2009 Autor: ~Robin [195.117.219.*]
    Większość na raportach się nie zna, zobaczy strata 2 razy większa niż ostatnio to wywalmy i tu może być różnie, jęli będzie na tyle kumatych że wyczają przekręt i zaczną kupować po taniości to możemy zakończyć na plus jeśli nie to wiadomo.
    Na plus działa AT i ostatnie wybicie
  • Re: wyniki 2009 Autor: ~jasiek [195.116.217.*]
    licze na tych kumatych, daja o sobie znac, np dzisiaj na wiekszosci spolek ktore szczytowaly wczoraj (petrol, mediatel) pelna panika -20;-10%, tutaj spokojnie, zbieranie, mozliwy nawet atak na te 2,50 ktore bardzo nie jest bronione, chyba ze siedza przyczajeni
    jestem raczej pozytywnie nastawiony do jutra, mam nadzieje ze nie bylo duzych nadzieji jesli chodzi o raport
[x]
08OCTAVA -6,01% 0,62 2026-05-22 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.