a mi juz sie niedobrze robi co za skoki kursów to raz 188 to 185 chyba bylo wachlowanie na kupno i sprzedaz fundusze musza wyciagnac resztki no bo maram na gieldzie to trzeba wycisnac chocby i z suchej scierki ostatnia wilgosc
Na początku przyszłego tygodnia jak wig20 w końcu przebije się nad ostatnie szczyty, to pokonamy na BZWBK poziom 190zł, i w spokojnym tępie powinniśmy ciągnąć do 200zł potem do 230zł
Dziś na wigu20 troche zmian, wchodzi PGE zamiast Agory, S&P500 przebilo ostatnie szczyty, jedna dobra sesja u nich (może dzisiaj?) i przyszły tydzień będzie cieszył posiadaczy akcji :)
póki co BZWBK zachowuje się tak jakby wyczekiwał na najmniejszy impuls by spaść - chyba najsłabszy bank w tej chwili na GPW - nie rozumiem do końca dlaczego tak się dzieje ale tak jest
napisałem że W TEJ CHWILI - porównaj sobie wykresy banków z tego tygodnia to zobaczysz że mam rację - ogólnie to BZWBK jest w dobrej kondycji dlatego dziwi mnie taki stan rzeczy
mamy pro wzrostową świeczkę dzienna. wsparcie w jej połowie na poziomie 193zł dalej 191 i 190 :) puki wig20 w końcu nie przebije się przez 2500 i nie ustali nowego szczytu, będziemy oscylować w tym kanale 190-200. Po przebiciu 200 będziemy wspinać się stabilnie do 230zł
zerknięcie na wykres i wszystko jasne...