Podejrzewam, że coś niedobrego wydarzyło się w spółce. Niestety wiedzą o tym tylko osoby najbliżej właścicieli. Spadek nie jest naturalny i za duże pakiety. To jest jakaś totalna panika. Cholera, ale jestem w czarnej dupie.
Wiesz możliwe, że Twoje spostrzeżenie jest słuszne, ale w innych spółkach takie transakcje odbywają się w pakietach poza sesyjnych. Więc jeżeli robią to [podczas sesji to oznacza mały szacunek dla inwestorów indywidualnych. Jest tylko jeszcze takie wyjaśnienie, że ktoś chce dużo tych akcji i przy okazji chcą wytrzepać indywidualnych. Jeżeli jednak tak się to odbędzie to bez małych indywidalnych inwestorów kiszonka na niskich poziomach długi , długi czas.
I tak i nie. Zauważ, że jakby miało to miejsce w pakietach poza, to ff tylko w teorii wzrósł by do tych 15%....instytucjonalni nie będą tego sprzedawać....a chodzi o to żeby maluchy się poprzyklejały. Jest wtedy grawancja płynności...
Takie jest moje osobiste zdanie. MIejmy nadzieję, że nie ma żadnego trupa.
Jezeli Twoja teoria sprawdzi się , to może to oznaczać znaczne przyspieszenie o decyzji na wejście na rynek główny. Szkoda tylko dotychczasowych akcjonariuszy. Moja strata jest już 40% -owa, a myślę, że takich jak ja jest niestety wielu. Jedyne pocieszenie, że po takim spadku będzie podobny wzrost i w możliwie najkrótszym czasie odrobi się straty. Po takim dniu powinny w najbliższym czasie pojawić się jakieś komunikaty. Pozdrawiam
takie wywalanie to pamietam bylo jak techmex oglosil upadlosc, tutaj poki co zadnej informacji nie ma, ale kto wie. chyba trzeba spodziewac sie najgorszego, przyznaje jestem debilem, ktory dal sie ubrac po 1.21.
Mezo nie jesteś żadnym debilem. Bądźmy dobrej myśli. Ja też mam potworną stratę. Kupowałem po 1,38. Śledziłem tę spólkę od dłuższego czasu. Nic nie wskazywało na takie spadki. Po prostu błędna decyzja. Człowiek uczy się całe życie.
I tutaj Artur nie jeden musiałby przeprosić , łacznie ze mną . Po załączeniu notowań przed chwilą dobrze ,że siedziałem .
Jak to prezesi odwalili to lepiej aby zostali na NC , bardzo h..............e potraktowanie akcjonariatu .
Wiesz co teraz przed nami naprawdę trudny okres i długi czas na odrabianie strat. Ci co podłaczyli się przy 0,81-0,85 zaczną wywalać z 10 groszowym zarobkiem i tak się własnie robi FF jak wspomniał już któryś z kolegów. Jedyne co może przyspieszyć wzrost to komunikat, że ktoś naprawdę dobry ( np jakas instytucja) skupiła te akcje. Jezeli nie to będzie długotrwały proces odrabiania strat dla wielu inwestorów na tym walorze.
Żadnych komunikatów oprocz krzeminskiego nie bedzie. Albo Longina...
Zrozumcie, że oni nic złego nie robią takie są przepisy...musi być 15% ff. Chyba, że Giełda im pozwoli, sle sądząc po dzisiejszym dniu nie. Nic złego ze spółki nie wypłynęło.
Wymogi dopuszczenia są w Regulaminie giełdy i SZOG.
Jedynie co można im zarzucić to sposób...
Wiesz doskonale, że mozna to było zrobić w białych rękawiczkach, przez 2 -3 tygodnie bez straty dla kursu. Jedyne wyjaśnienie to albo pszyspieszenie procesu wejścia na rynek głowny, albo wydymanie drobnych inwestorów aby wyskoczyli w panice z akcji, które ktoś inny chciał zebrać. Ja niestety nie mogłem tego zrobić bo miałem za dużą stratę ale Ci co kupowali dużo niżej stracili po 50,60 groszy zarobku. Jeżeli druga wersja jest możliwa, to własnie strzelili sobie ze śrutu w potylicę. Zanim odbudują zaufanie inwestorów minie bardzo dużo czasu.
Wstyd napisać ale dokupiłem po 1,41 - 10 tysięcy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , wprawdzie mam mały in + , ale to się nazywa wyczucie sam wierzchołek
a ja wam mówię że gość (cie) co kupił (li) wyżej usrednili sobie pozycje,
, podjąłem krótką walkę - staralem sie zablokowac zelcenia sprzedazy i kupna swoimi zleceniami, chyba nas trochę poniosło - ja sobie odpuściłem, akurat jestem w pracy i nie nadążałem kontrolowac sytuacje - korzyść dla mnie taka że przy okazji sam usredniłem zakupy na niższym poziomie. ( choc dzis jestem na niewielkim minusie:) )
Było nerwowo ale nie ma to jak adrealina.
Fastfin mnie dziś mile zaskoczył.Nastawione miałem od kilku tygodni 0,92 zł.Przychodzę z pracy,patrzę i oczom nie wierzę,kupione 2000 szt (nastawiłem dla hecy i mało i po małej cenie).Nigdy ale to nigdy nie wierzyłem,że spadnie poniżej jednego złotego.Nastawiłem dlatego,że tę spółkę obserwuję od nowego roku a mam do obserwacji tylko wybrane dobre spółki.Teraz zaczynam analizować,co było powodem nurkowania?O wynikach za czwarty kwartał i cały ubiegły rok wiemy.To nie był powód do nurkowania i dziś.Myślę,że będzie dobrze bo to nie wyniki finansowe to spowodowały.