Grupa Jago planuje w 2010 r. zwiększyć obroty o kilkanaście procent i wypracować zysk na koniec roku. W 2009 r. dystrybutor mrożonek miał 550 tys. złotych skonsolidowanej straty przy przychodach wynoszących 208,4 mln zł - czytamy w Parkiecie.
Zarząd Jago przyznaje, że priorytetem na ten rok nie będą akwizycje, co nie znaczy jednak, że spółłka całkowicie je wyklucza. Jago jest w trakcie negocjacji w sprawie trzech spółek z Litwy. List intencyjny w tej prawie wygasł 15 lutego ale rozmowy są dalej prowadzone.
Jak informuje Parkiet problem polega na wycenie firm.
więcej, tj. cały artykuł xero na stockwatch... http://www.stockwatch.pl/forum/Default.aspx?g=posts&m=70946#70946
Wg mnie nie chcą za dużo płacić za te Spółki na Litwie ale prawdopodonie do zkupu dojdzie. Podobno Maciek z Kosiorkiem negocjują też zakup Spółki z Gdańska o którą walczyli kiedyś ze Stormme ale nie wyszło a teraz cena sporo mniejsza będzie !!!
pozdrawiam cierpliwych bo papierek mocno niedowartościowany
w najbliższym czasie dużo może powiedzieć volumen..... sukcesywne, lekkie w górę pnięcie przy zwiększonym zainteresowaniu moze swiadczyc o cichym zbieraniu i pozytywnym finiszu wiosną...
przy tym, poziomie są spore perpektywy na ładny zarobek w terminie kilku miesięcy
zdaje się że pojawił się nowy PR bo ludzie zaczynają się irytowac tymi poziomami cenowymi
splata kredytu ma się nijak do ponoszonych strat kolego
Spółka przespała ostatnie pół roku bo brak było jakichkolwiek dobrych informacji - chłopaki skupili się na poprawie marż i restrukturyzacji grupy w tym głównie przejętych Spółek co w tym roku powinna pokazać efekty
ponadto chłopaki cały czas pracują nad nowymi inwestycjami - ostatnie dwie -przedłuzający kontrakt z dintek i przejęcie udziałów w spólkach na litwie są zdyskontowane w cenie
wg mnie w najlbiższym czasie pokazą się newsy a ponadto wciąż są szanse na zamknięcie przeciągających się tematów
cena atrakcyjna na wejście wg mnie
wzrosty były na sporych obrotach - jeżeli brak ktoś niezależny od Maćka to był by to pozytywny sygnal
spadki na minimalnych obrotach są i to w zasadzie drobni wyrzucają wg mnie zniecierpliwienie sytuacją
dla mnie to przyczajony tygsys obecnie
jedna dobra informacja o poprawie rentowmności i lecimy wg mnie na 3 LPN wg mnie w lipcu sieprniu możemy sięspodziewać jazdy a do tego czasu pewnie pojawią sięmiłe niespodzianki o nowych działaniach komórki inwestycyjnej
Osobiście nie radziłbym nikomu tykać tego gów.a.Robią z kursem co chcą.Są o wiele lepsze inne spółki,na których można dobrze zarobic.Szkoda mrozić kapitału w tych mrożonkach.Strata czasu i zaoszczędzone nerwy.
być może ale spadek ponizej 1,7 raczej mało prawdopodobny
a szansa na spory zarobek jednak większa
oczywiścei jak ktoś brał po 2,5 / 3 to może być rozczarowany
ale teraz te infa że się nie udało już są zdyskontowane i jak pojawią się nowe pomysły to Spólka pewnie znowu urośnie
zwracam tez uwage że prawdziwa jazda zacznie się jak poprawią rentowność bo wtedy zainteresują się tym fundusze i Spółki z branży gotowe kupiś trochę akcji