• jago komunikat!! Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    Grupa Jago planuje w 2010 r. zwiększyć obroty o kilkanaście procent i wypracować zysk na koniec roku. W 2009 r. dystrybutor mrożonek miał 550 tys. złotych skonsolidowanej straty przy przychodach wynoszących 208,4 mln zł - czytamy w Parkiecie.
    Zarząd Jago przyznaje, że priorytetem na ten rok nie będą akwizycje, co nie znaczy jednak, że spółłka całkowicie je wyklucza. Jago jest w trakcie negocjacji w sprawie trzech spółek z Litwy. List intencyjny w tej prawie wygasł 15 lutego ale rozmowy są dalej prowadzone.

Jak informuje Parkiet problem polega na wycenie firm.

więcej, tj. cały artykuł xero na stockwatch... http://www.stockwatch.pl/forum/Default.aspx?g=posts&m=70946#70946
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~Darek [193.108.194.*]
    Wg mnie nie chcą za dużo płacić za te Spółki na Litwie ale prawdopodonie do zkupu dojdzie. Podobno Maciek z Kosiorkiem negocjują też zakup Spółki z Gdańska o którą walczyli kiedyś ze Stormme ale nie wyszło a teraz cena sporo mniejsza będzie !!!

pozdrawiam cierpliwych bo papierek mocno niedowartościowany
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    w najbliższym czasie dużo może powiedzieć volumen..... sukcesywne, lekkie w górę pnięcie przy zwiększonym zainteresowaniu moze swiadczyc o cichym zbieraniu i pozytywnym finiszu wiosną...
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~jagoda [193.108.194.*]
    przy tym, poziomie są spore perpektywy na ładny zarobek w terminie kilku miesięcy
    zdaje się że pojawił się nowy PR bo ludzie zaczynają się irytowac tymi poziomami cenowymi

pozdr
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~Tomash [89.76.111.*]
    Oni spłacają kredyty, dlatego strata mogła być, ale i tak będzie z tego zysk wkrótce ;)
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~dawid [193.108.194.*]
    splata kredytu ma się nijak do ponoszonych strat kolego
    Spółka przespała ostatnie pół roku bo brak było jakichkolwiek dobrych informacji - chłopaki skupili się na poprawie marż i restrukturyzacji grupy w tym głównie przejętych Spółek co w tym roku powinna pokazać efekty
    ponadto chłopaki cały czas pracują nad nowymi inwestycjami - ostatnie dwie -przedłuzający kontrakt z dintek i przejęcie udziałów w spólkach na litwie są zdyskontowane w cenie
    wg mnie w najlbiższym czasie pokazą się newsy a ponadto wciąż są szanse na zamknięcie przeciągających się tematów
    cena atrakcyjna na wejście wg mnie
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    z wszystkim sie zgadzam....oprócz wietnamu...ten temat to już przeszłosć
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~jacek [91.146.219.*]
    Na dzień dzisiejszy to jest najwiekszy gniot na GPW.Szkoda dalszego komentarza.Co bedzie dalej,to czas pokaże.
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~darek [193.108.194.*]
    na tym etapie na pewno nie da się tego zrealizowac ale wg mnie wróca do tego tematu jeszcze no chyba ze wyłozyli już kaskę na coś innego
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~ewa [193.108.194.*]
    wzrosty były na sporych obrotach - jeżeli brak ktoś niezależny od Maćka to był by to pozytywny sygnal
    spadki na minimalnych obrotach są i to w zasadzie drobni wyrzucają wg mnie zniecierpliwienie sytuacją
    dla mnie to przyczajony tygsys obecnie
    jedna dobra informacja o poprawie rentowmności i lecimy wg mnie na 3 LPN wg mnie w lipcu sieprniu możemy sięspodziewać jazdy a do tego czasu pewnie pojawią sięmiłe niespodzianki o nowych działaniach komórki inwestycyjnej

pozdr
    i zbierać powoli
  • Re: jago komunikat!! Autor: ~jacek [91.146.219.*]
    Osobiście nie radziłbym nikomu tykać tego gów.a.Robią z kursem co chcą.Są o wiele lepsze inne spółki,na których można dobrze zarobic.Szkoda mrozić kapitału w tych mrożonkach.Strata czasu i zaoszczędzone nerwy.
    być może ale spadek ponizej 1,7 raczej mało prawdopodobny
    a szansa na spory zarobek jednak większa
    oczywiścei jak ktoś brał po 2,5 / 3 to może być rozczarowany
    ale teraz te infa że się nie udało już są zdyskontowane i jak pojawią się nowe pomysły to Spólka pewnie znowu urośnie
    zwracam tez uwage że prawdziwa jazda zacznie się jak poprawią rentowność bo wtedy zainteresują się tym fundusze i Spółki z branży gotowe kupiś trochę akcji
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.