hej! przegładałem dziś info i wdzę z w PROCHEMIE Legg Masson przekroczył dziś 5%.
C/WK 0,7 , kapitalizacja 80mln, mają w tym roku oddać 3 tyś metrów mieszkań więc już z tego tytułu powinno być z 5 mln zysku. Przypomina to trochę ABM solid przed wzrostem, tyle , że tutaj jest pełno funduszy jak w Instalu, co sądzicie???
Prochem? Od strony wyników historycznch nie wygląda to zbyt zachęcająco. Ja wiem, że mogą tam pojawić się zyski, ale zanim tego nie zobaczę, to nie uwierzę. Instal Krk to zdecydowanie pewniejsza inwestycja.
Na plus tej firmy mogą zadziałać ew. bardzo duże (realne) kontrakty w ramach budowy elektrowni atomowej w ŻARNOWCU. Z tym, że jest to perspektywa ca 2-3 lat.
Pozdrawiam
Wygląda jakby ktos starał sie utrzymywać kurs na poziomie 20,10-20,40 od paru sesji zeby dokonywac wymiany wiekszych pakietow...nim nastąpią kolejne wzrosty musimy tutaj poczkać..nie ma co sie kopać z dużym bratem lub też wyskakiwać bo na instalu wzrosty są dosyć nagłe i strome...
ciekawe gdzie bedzie kolejny przystanek...
Zgoda, stabilizacja kursu na poziomie około 20 zł w celu akumulacji papiera po względnie niskiej cenie. Ja stopniowo wychodzę z ABM Solid, a wszelkie nadwyżki kasy ładuję w INK.
Swoją drogą trochę to zagadkowe: wymieniane są spore pakiety, a komunikatu w sprawie sprzedaży/nabycia akcji jak nie było tak i nie ma ...
wymiany są dosyć podobnej wielkości i co kolejna to na wyższym poziomie...powody mogą być różne...może różne fundusze z tej samej rodziny się wymieniają...np. jakis OFE sprzedał 100k po 18 "swojemu" funduszowi TFI...a potem odkupił po 20,20...instal to firma o dobrych fundamentach więc ryzzyko zabawy ogranoczone a można sobie dochodowość TFI podnieść i na koniec kwartału pokazać lepsze wyniki od innych...nie wiem czy ustawowo jest to zabronione...ale przy takiej spółce i takiej płynnosci to łatwa zabawa i niemałe zyski...tak tylko sobie myśle;-)