Z analizy technicznej widać że bedziemy mieli za chwile 2 falę. I może tak sceptycznie nie bedzie jak w zeszłym roku. Ale wszytko wskazuje, że giganty bedą realizować zyski i uciekać w USD ( rośnie tak inflacja ).W przeciągu miesiąca powinno wszystko poleciec w dół.
Moja opinnia jest taka że wygra ten, który bedzie w kwietniu grał na spadkach : )
Dlaczego urosło? - ktoś podbija cenę, która już powinna spadać. Moim zdaniem, mamy do czynienia ze spekulacją. Co nie uchroni nas przed spadkiem. Wszystko wskazuje na cena akcji jest sztucznie utrzymywana.
Widać 2 dużych graczy - ciekawa jestem kiedy zrealizują zyski - moim zdaniem do połowy kwietnia poleci na maxa w dół , zakładałam poczatkowo poniżej 130 zł. Teraz jestem prawie pewna że będzie poniżej 120 zł.
Zgadzam się w temacie już dawno pisałem że CEZ musi zaliczyć okolice 120 żł i na to cały czas czekama potem dopiero złapiemy odbicie,ale kurs będzie się poruszał w okolicy 120-145zł.CEZ to ociążała spólka defensywna typ muła powoli się rozpędza a kurs jest sterowany z Pragi na dodatek jest arbitraż między warszawą a Pragą na tym kursie tam spada u nas rośnie i odwrotnie.
Wiele razy już siedziałem w CEZ-ie i nie narzekam...oczywiście muł defensywny, ale teraz coś mi mówi, że zamiast lecieć w kierunku 120 (a nawet jeśli to można te 10-15% znieść) - pójdzie w okolice 150 PLN. Nie naganiam, bo nie ma za wiele...dusi się już pół roku od zwyżki i czas na jakieś wybicie, a potem korektę
Utrzymuje się sztuczna zawyżona cena. Beta na poziomie 0.75, moim zdaniem, chodzenie w Cez przy tym poziomie niesie za sobą duże ryzyko. Cenę sztucznie podbija jakis gigant. Ja bylabym raczej za sprzedażą przy tym poziomie i to szybko.Jednak każdy, ryzykuje jak chce