wykres rysuje zmianę trendu na wzrostowy. Na razie po cichu bez fajerwerków ale konsekwentnie sytuacja techniczna ulega poprawie.
Na wykresie dziennym średnie 15-45 wypłaszczyły i zawijają do góry, oscylatory dały sygnały kupna kilka dni temu, rosną obroty i OBV.
Na wykresie tygodniowym DMI dało sygnał K, ADX lekko ruszył do góry, STS i RSI również wzrosły.
To są pierwsze zwiastuny rodzącego się trendu wzrostowego. Niestety papier jest mały i o niewielkiej płynności, dlatego zbyt duże zaangażowanie jest niebezpieczne, ale kilka procent portfela można spróbować zainwestować.
Wierzę. Ale wiem też co pisał Kotarbiński - że siedzenie po nocach to skracanie sobie życia poprzez jego wydłużanie :).
I za bardzo nie każ komuś pytać starszych, bo inni mogą okazać się twoimi rówieśnikami.
nie zapomniany, nie. zarzad w marcu ma przedstawic strategie rozwoju, najprawdopodobniej przejecie poprzez emisje kilkakrotnie wiekszej firmy, 47,5% akcji w dwoch rekach: Lipka, Grand - czyli Lipka oraz WEIspokojnie mozna brac do wora, kedys mialem 30 kilko akcji za 7 pln sprzedane za 22-20 pln, teraz mam nowe kupione za prawie 6 pln i czekam na szczal jak kiedys, panie i panowie polecam spolke do przeanalizowania i przemyslenia, pozdrawiam
Witam Cie LOogic . i od razu zaczynam się śmiać.Gdy kupie, społke po 2 dniach okazuje się że jesteś na tym samym walorze.To bardzo dobrze wrózy ostatnio miałam troche rekamacji ale pomyslałam bedzie dobrze I od razu przypomina mi sie twoja wskazówka REKLAMACJE- SPRZEDAJ . LOGIC...-) Dziś było rewela i nasz enap + 20 a więc barzdo dziekuje. Notowania spółki wybroniły silną strefę wsparcia 4,90-4,91, skąd popyt wyprowadził
dynamiczną kontrę, przełamując wreszcie górne ograniczenie kanału spadkowego.
Wygenerowany w ten sposób sygnał kupna posiada potencjany zasieg na poziomie 5,73
Na wykresie powstała jednak formacja podwójnego dnia, a kurs spółki w dniu wczorajszym
podszedł pod linię sygnału formacji.
Jej ewentualne zanegowanie wygeneruje kolejny sygnał kupna .
Panowie, dostarczyliście mi uśmiechu do łez i bardzo wam za to dziękuję.. aż mnie brzuch boli..taka jazda
Co do Kompapu to ciekaw jestem w jaki sposób dwóch głównych akcjonariuszy zakończy "szachy", ktore trwaja juz długi czas...
Nie liczcie na cuda, nie dogadają się i Prezes nic nie przeforsuje...
...taka dziwna spółka...z gotowka w kasie...ale bez mocy decyzyjnej...
Ale gdyby jakimś cudem się dogadali to w decydującym momencie przed fuzją znow jakiś trup wyskoczy z szafy spółki przejmowanej...
Bardziej zorientowani wiedza o czym mówię...
Jaki Prezes, jaki zarząd taka spółka...