Witam,
Polecam program Weaver WMS, program dostępny w darmowej wersji, posiada wiele ciekawych funkcji, których nie znalazłem w innych programach. Jestem bardzo zadowolony ze swojego wyboru.
A integruje w czasie rzeczywistym?
Mi ze względu na duży wybór asortymentu i różne kanały sprzedaży zależy na jak najszybciej aktualizacji danych, żeby się nie okazało, że ten sam produkt został kupiony na allegro i potem w sklepie internetowym.
Dnia 2013-08-08 o godz. 22:19 ~xyz napisał(a):
> Witam,
Polecam program Weaver WMS, program dostępny w
> darmowej wersji, posiada wiele ciekawych funkcji, których
> nie znalazłem w innych programach. Jestem bardzo zadowolony
> ze swojego wyboru.
A integruje w czasie rzeczywistym?
Mi ze względu na duży wybór asortymentu i różne kanały sprzedaży zależy na jak najszybciej aktualizacji danych, żeby się nie okazało, że ten sam produkt został kupiony na allegro i potem w sklepie internetowym.
Duzo tutaj propozycji i odpowiedzi :) Nie wiem czy ktos zwroci uwage na moją propozycje, ale ze sprawdzonych i dobrych programow magazynowych polecam moduł od ifirma.pl. Jest za darmo, działa chyba od tego roku i ma bardzo dobre opinie w Internecie. Moim zdaniem bardzo intuicyjny. Moze cie zainteresuje, ze dziala nawet na tablecie. Generalnie polecam.
Elaboro to kompletny system do zarządzania firmą, pracujący w technologii internetowej czyli mówiąc po prostu: działa przez przeglądarkę, bez potrzeby instalowania. System wspierający praktycznie każdy dział w firmie: od sprzedaży przez księgowość, kadry i płace, środki trwałe, kontrolę kosztów, crm i serwis, do bardzo specjalistycznych modułów np. wbudowanego sklepu internetowego, modułu kontroli kosztów w firmie budowlanej, czy systemu zarządzania konferencjami.
W praktyce każda firma w jednym miejscu uzyskuje wszystko to co jest jej potrzebne do pracy, od tzn. "zwykłego" programu sprzedaży, przez rozbudowaną księgowość, profesjonalnego maila nie obciążonego reklamami do sklepu internetowego. I to wszystko bez inwestycji w sprzęt, zmiany systemów, zakupu kosztownych serwerów i programów, działające zawsze i wszędzie, dobrze i tanio, wystarczy tylko uruchomić przeglądarkę ... tak to prawda, chcemy spełniać Twoje marzenia o prowadzeniu firmy.
Ja mam od jakiegoś czasu do czynienia z programem "szybkafaktura"- wprawdzie nazwa zupełnie na to nie wskazuje, ale wiem, że jest tam dośc dobrze rozbudowana opcja zarządzania magazynem firmy - prowadzenie ewidencji i stanu magazynu, wystawianie dokumentów i coś tam jeszcze- praktycznie chyba wszystko co potrzeba. Osobiście nie sprawdzałem, bo korzystam na razie z innych mozliwości tego programu (min. prowadzenie Księgi PiR , wystawianie rachunków i deklaracji podatkowych ) ale wiem, że ta opcja do prowadznia magazynu jest niezawodna i prostaw obsłudze- korzysta z niej mój znajomy i sobie ją chwali. Zresztą mozna wszystko sprawdzić na stronie www.szybkafaktura.pl
jest demo i nawet jakiś okres całkowicie za darmo na sprawdzenie sobie programu
Ja wybrałbym szybkafaktura.pl. Wiecej znajomych pracuje na tym programie , niz na elaboro. Opcja magazynu jest bardzo praktyczna i pomocna, a przede wszystkim są ponoć tańsi - ale niech kazdy sobie sprawdzi
Zresztą przeglądałem ich strony www- elaboro tutaj odpada w porównaniu z szybkafaktura.pl
Jest jeszcze www.systim.pl - pod względem funkcjonalności i ceny u mnie zdecydowanie wygrywa. Obsługa jest bardzo prosta a program cały czas się rozwija.
Mi również się spodobał, dość szybko odpowiadają na e-maile z pytaniami. No i to że można w nim jakieś funkcje dodać na zamówienie. Jak dla mnie to rewelacyjny pomysł bo innych firmach/programach to raczej nierealne...
szybkafaktura.pl ma świetny moduł >magazyn< a w dodatku dostała tytuł PRODUKT ROKU 2010 w prestiżowym rankingu PC Worlda w kategorii programy księgowe online - polecam
mam na myśli oczywiście Elaboro, gdzie obsługa jest po prostu fatalna i ma mało wspólnego z praktyką usability.
Systim pod tym względem jest o lata świetlne do przodu - proste ale czytelne menu, w kilka kliknięć można znaleźć odpowiednią opcję.
Polecam zwrócić uwagę na program sprzedażowy z obsługą magazynów BizIn. Pracuje się na nim online, ma szereg przydatnych funkcjonalności, a koszt jego użytkowania to jakieś grosze-a dla mniej wymagających jest nawet wersja podstawowa zupełnie za darmo.
Warto wypróbować Program do Magazynu LoMag. Przez 30 uruchomień można za darmo korzystać z pełnej wersji a potem wykupić dożywotnią licencję za 80 zł netto. Dokładny opis programu znajduje się tutaj: http://www.lomag.pl/warehouse/
w systim nie ma obsługi drukarki fiskalnej to jakieś nieporozumienie, nie ma też faktur zaliczkowych, ani rozliczenia banków, chyba jedyny na rynku który ma wszystko jest polecany przez większość elaboro
Żeby było jasne bo post jest już trochę nieaktualny - Systim ma obsługę drukarki fiskalnej i w kwestii jej konfiguracji chyba największe możliwości na rynku takich programów.
Sprawdziłem wszystkie proponowane przez was programy do faktur. Wybrałem Systim - w największym stopniu spełnił moje oczekiwania a współpraca z firmą faktycznie bardzo dobra.
My w naszej firmie używamy programu Pakiet Przedsiębiorcy - Sprzedaż i Magazyn. Jest prosty, szybki, intuicyjny i doskonale sprawdza się w naszej niewielkiej hurtowni. Program możesz pobrać stąd:
Mysle ze oprócz tego warto jeszcze w perspektywie swojej firmy zwrócic uwage na takie rozwiazanie jesli chodzi o biuro i kwestie zwiazane z telekomunikacja http://www.teleok.pl/
LoMag to świetne narzędzie umożliwiające szybkie i bezpieczne zarządzanie magazynami. Pomaga w kontrolowaniu stanu i ruchu magazynu, tworzeniu potrzebnych dokumentów, zarządzaniu wieloma kontrahentami. Oprogramowanie działa również w sieci. Pełny opis funkcji programu magazynowego LoMag znajdziesz na http://www.lomag.pl/warehouse/
Z systemu Bizin bezproblemowo korzystam od ponad roku. System działa płynnie, nic się nie zawiesza, jest bardzo intuicyjny i niczego nie muszę instalować. Praca na tym systemie to czysta przyjemność. http://www.bizin.pl/
Z systemu Bizin bezproblemowo korzystam od ponad roku. System działa płynnie, nic się nie zawiesza, jest bardzo intuicyjny i niczego nie muszę instalować. Praca na tym systemie to czysta przyjemność. http://www.bizin.pl/
Od roku prowadzę firmę opierając się na systemie BizIn http://www.bizin.pl/ i jestem bardzo zadowolony, gdyż system sprzedaży z obsługa magazynu jest czytelny i prosty w obsłudze. Polecam.
dla mnie najlepszym programem magazynowym online jest BizIn. system zyskuje na rynku coraz to większą popularność i coraz więcej jego użytkowników nie potrafi bez niego pracować. dla mnie największym atutem tego systemu jest prostota i solidność.
Program magazynowy w firmie logistycznej jest dużym ułatwieniem ale warto też wspomnieć że dużym ułatwieniem jest Zestaw Transport i Logistyka który od niedawna jest w PKO. Znajoma mi opowiadała ,że w ramach tego zestawu dostaje się : 3 rachunki pomocnicze i jest bezpłatne wydanie i użytkowanie dowolnej ilości kart debetowych a to akurat jest przydatne. Założyłam mojej firmie taki zestaw i widze jakie to ułatwienie.
Korzystam od jakiegoś czasu z szybkafaktura.pl Oprócz bardzo sprawnego programu do obsługi magazynu, który jest w cenie pakietu, mam tak jeszcze łatwą w obsłudze księgowość internetową, program do fakturowania, wystawiania deklaracji, list płac itd. Wszystko tym robię - inwentaryzację, PW, wszystko co potrzeba. Do wyboru są dwa pakiety cenowe, więc bardzo się to opłaca.
Ja wciąż się zastanawiam nad rozwiązaniami, które proponuje cassioli. Po pierwsze mają całkiem spote pole do popisu, na ich stronce widziałem podstawową wrsję, ale i takie rozszerzone o dodatkowe funkcje.
Testowaliście może i siebie na magazynie?
Jakieś konkretne oprogramowanie cassioli Cię interesuje?
Zgadza sie, mają jedno takie, które jest bardzo proste w obsudze, ale mimo wszystko polecam Ci oprogramowania z rozszerzeniem. więcej opcji, ale wciąz intuicyjny interfejs, także idzie się szybko we wszystkim połapać,.
Ja polecam oprogramowanie 2Clicka. To jedynie oprogramowanie na rynku, które zapewnia natychmiastową aktualizację danych. Co ważne, zostało zintegrowane z większością popularnych programów magazynowo-handlowych.
IMO nie polecam programu magazynowego online. Wręcz stanowczo odradzam. Program magazynowy nie może być uzależniony od dostepności sieci. Musi być cały czas pod ręką. Ja korzystam z R2faktury ale każdy producent oprogramowania dla MŚP ma w swojej ofercie BOXy i jeżeli nie chcecie problemów, sugeruję z nich skorzysać.
Nie wiem co przez integrację rozumiesz, ale generalnie w oprogramowaniu pokroju R2faktury można wszystko. Tylko czasem po prostu więcej kasy trzeba wydać na wersję PRO. Natomiast jeżeli pod Allegro rozumiesz stricte obsługę magazynu, to spoko - ma to w pakiecie.
ja korzystam z programu Sprzedaż i Magazyn Pakietu Przedsiębiorcy i jestem bardzo zadowolony - polecam wszytskim którzy zaczynają przygodę z prowadzeniem własnej działalności. Nie dośc ze program barddzo intuicyjny, prosty w obsłudze i przyjemnie się na nim pracuje to jeszcze cena zachęcająca. Zanim kupiłam program, przetestowała go pobierając stad: