30-40% w góre - spółka bardzo przewidywalna - zobacz na ostatnie dwie fale wzrostowe i jakie okresy korekcyjne były przed nimi - z dokładnością do dnia można przewidziec kiedy zaczną się wzrosty i do jakiego poziomu dojdą
W tej chwili to są nasze pobożne życzenia , ale przy tak małym FF i tak na tą chwilę dobrej spółce wszystko jest możliwe.
Tylko tak dla przypomnienia :
-- przejście z NC na główny parkiet zatwierdzony przez GPW
-- emisja obligacji pod zakup wierzytelności na dziś za 10mln , a 20 mln do końca roku
-- wzrost przychodów r/r 85% , a zysku netto o 47%
Nie wiem czy te 2,5 - nawet 5 jest dobrą ceną , w tej chwili jest to z mojej strony przesada jak zapewne wielu zaraz napisze , ale w długim termine powiedzmy 2 - 3 lata i powrocie hosanny to i taka kwota będzie kuriozalnie mała.
Ja bym dodał tylko to , że nie dla paru groszy ktoś zbierał paczki po 30 - 100 tyś akcji w przedziale 1 - 1,2 zl .
A te podpunkty wypisane wyżej jak najbardziej bardzo trafne
Po co miał brać do góry , gdy na K postawił 10 tyś i dostawał lub zmieniał kieszeń przy okazji coś wpadło na + . Każdą taką tranzakcję obnizał o 1 grosz i tyle.
Dzień dobry .
Widzę że nastrój na forum jak najbardziej pozytywny , to dobrze wróży na nadchodzący tydzień. Jeszcze ta informacja o pozyskaniu 10 mln na zakup kolejnych wierzytelności dodaje trochę pozytywnych emocji .
Ale o czym innym chciałem napisać . Czy zwróciliścię uwagę na istotne zdanie w ostatniej informacji ,- całą transzę obligacji za 10 mln zakupił 1 bank , i czy nie mogą z tym wiązać się jakieś powiedzmy większe powiązania ??? I jeszcze jedno czy nie sądzicie że sami główni udziałowcy , mogą być zinteresowani wzrostem znaczącym swoich akcji przed przejściem na główny rynek ???