Przewiduje wzrosty w nadchodzącym tygodniu i granice 26zł ,która może byc przełamana w połowie tygodnia,świeca nam sie tworzy i tak łatwo nie przygaśnie;)Petrol zacznie korekte a tu zacznż sie wzrosty bo wiekszość zarobionych podbije ten walor....zbyt długo nic sie tu nie działo.Czas na INSTALKRAKÓW.
Spokojnie, spokojnie...kto jeszcze nie ma zakupow zrobionych to ma okazje...pewnie nie ostatnia po drodze...wszyscy czekaja na rope petroinvestu...ale są i tacy ktorzy wolą realne zysku instalu...
Posiadam sam INK całym kapitałem sie wpakowałem,dziś początkowo chciałem wywalić część,ale wycofałem zlecenie......Jutro jak bedzie stagnacja wywale małą częśc i zapakuje się w krezusa.....JUŻ dziś grali pod wyniki a to dopiero poczatek wzrostów.Przewiduje 2zl do wyników 2.50 bedzie latalo po wynikach i dalej polnoc Skotek skoczy na 3.30.....przyszły tydzień takie pozycje bedziecie widzieć z przodu.INK trochę mnie zaskoczył negatywnie...Brak popytu i małe obroty przy takiej sytuacji jaką mamy na rynku powinien windowac a mamy drobnych graczy ,którzy bawią się po 200sztuk,....pod lupę wziałem równiez eurofaktor;)Obserwujcie bacznie ten papier.proponuje kupic przynajmniej ten 1000akcji,bo tam bedzie pompa.
cześć Jethro! Pooglądalem i poczytałem o Spółce i trochę kupiłem, ale z takimi wskaźnikami, to powiem, że mamy duży spokój! Na tych poziomach idzie jednak co jakiś czas ładna wymiana, więc powinno być OK?!
Cześć Fan! Ja pakuję dalej. W tej chwili mam ponad 6K ze średnią (uwzględniającą prowizję) 17,7916 zł.
ISIN Cena nabycia
[PLN] Cena nabycia min
[PLN] Cena nabycia max
[PLN] Wyceniona ilość
PLINSTK00013 17.7916 16.066 21.25 6300
Pozdrawiam
A ja byc moze popelnilem blad, ale przeskoczylem caloscia na Krezus'a.
Wyniki 22.03 - spolka tez niedowartosciowana, - zobaczymy.
Wcale nie wykluczone, ze wroce .
JKW
Zawsze człowieka boli jak u innych rośnie, a jemu nie...bardziej boli niż gdy wszystkim spada...taka to natura ludzka...i czytając komentarze widać że wśród inwestorów te same psychiczne czynniki motywują do określonych zachowań. Ale my Panowie mamy jaja - to nam pozwoli zachować spokój...i mamy głowe, żeby obiektywnie ocenić daną spółke...a skoro tutaj jesteśmy na instalu to i jednego i drugiego nam nie brakuje...a na chlebek, masełko i szyneczke zarobimy w swoim czasie...
Nie w tym rzecz, czy "boli" , czy nie, a w podejmowaniu decyzji i zachowniu odrobiny szczescia. jak juz podalem, wycofalem sie z Instalu i, kupilem Krezus;a.
Czy zrobilem slusznie - czas pokaze.
JKW
Tak jeszcze liczę ile to przy obecnej cenie Instalu i zerowym wyniku finansowym za IQ wyniesie wskaźnik PE dla tej spółki. Za I kwartał br. zakładam zysk netto na poziomie zbliżonym do zera bo co prawda będą zyski z developerki, jednak ze względu na wybitnie surową zimę można spodziewać się przesunięcia niektórych prac budowlano-montażowych na dalsze kwartały bieżącego roku.
I co mi z tych obliczeń wychodzi? Ano to: wskaźnik PE wzrośnie z 6,3 do 8,0. Czyli dalej taniocha:)
przyznam szczerze, ze mialem dokupowac po przebiciu 20, ale teraz, gdy wrocilismy i nizej i wyszla ta akcja z fundem, zastanawiam sie, czy nie sprzedac i nie sprobowac zrobic zakupow jeszcze raz nizej... przy takich obrotach troche jeszcze potrwa zanim fund sie wysypie. z drugiej strony pocieszajace, ze na sesji 12.03, o ktorej mowa w komunikacie, praktycznie caly obrot to wlasnie tfi, co wg mnie znaczy, iz inni po tej cenie nie sa sklonni sprzedawac.
ciezka sprawa...
Ja dziś wyrzuciłem całość w efekcie po trzech tygodniach trzymania byłem na 0. Parę miesięcy temu było podobnie i z 19 zleciało na 16 z groszami. Oczywiście pomyśle o odkupieniu ale przy poziomie 17-18 zł.
Kasę przerzuciłem na Bomi. Tam zbierają wszystko po 15 zł i chyba odbierają od wlaścicieli.
Każdy ma swoją politykę inwestycyjną. Sprzedawajcie, może zarobicie na prowizję. Ja mam inne podejście: w korekcie trendu wzrotowego zawsze dobieram do wygrywjącej pozycji (moja średnia to 18,07 zł). Profit target = 37,70 zł.
Wszystko fajnie. Tylko dwa fundy zeszły poniżej 5 % o ile się nie mylę i prawdopodobnie będa sypać a więc na wzrosty trzeba będzie prawdopodobnie długo czekać. Czy warto zamrażać kasę ?
Tak, tylko przypatrując się dokładnie tej sprzedaży, a konkretnie jej stukturze można dostrzec jeden niuans:
Gross wymiany akcji (ponad 95%) odbywa się w transakcjach umówionych. Nie mogę powiedzieć pomiędzy kim a kim. Mogę jedynie stwierdzić, że nikt tutaj nie wyprzedaje się na oślep - wszystko jest od kontrolą zainteresowanych stron.
Być może, że te akcyjki są po prostu przeparkowywane do innego (powiązanego kapitałowo lub zaprzyjaźnionego) podmiotu.
Dzisiaj wieczorem wyniki poda Hardex. Jeżeli będą one słabe, to deko się tam skrócę ... a za wolne środki w dalszym ciągu będą powiększał pozycję na HDX.