• Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Elvis [77.112.185.*]
    Trochę prywaty. Zachęcam do zainteresowania się spółka Mera z New Connect. Nie musicie kupować - proszę tylko o obserwowanie spółki. Przekonaćie się że mam rację.
    Moje typy jak dotąd sprawdziły się w niemal 100 % (łatwo sprawdzić wrzucając mój nick w wyszukiwarkę i porównać kursy spółek o których pisałem z tamtych okresów z tym co przewidywałem) i wierzę że podobnie będzie i tym razem.
    Na plus tej spółki są wszystkie raporty, doskonały penamemumy rozwój spółki. plany wejścia na rynek główny.
    Minusem jest dotychczasowa niewielka płynność, ale w najbliższych dniach przekonaćie się sami że to się zmieni.
    W najbliższym czasie przewiduję wzrost akcji Mery o min 25% a później jeszcze więcej (średnioterminowo 7 zł później kilkanascie a nawet kilkadziesiąt zł/akcja/po drodze pewnie split albo i nowa emisja z prawem poboru - moje przewidywania co do kursu nie obejmują tych zdarzeń/).
    Jedna uwaga:
    - nie naganiam ponieważ chcę sprzedać. Moje plany dotyczące sprzedaży to kilkukrotność obecnej ceny. A moja średnia zakupu to okolice 3 zł.
    Mera to pewna spółka i jeśli macie czas nie ma możliwości by na niej stracić.
    W obecnej sytuacji chyba nie będzie możliwości tanich zakupów jakie ostatnio miały miejsce na poziomach poniżej 4 zł, ale może warto się ustawić i kto wie - może wpadnie, czego z całego serca życzę.
    .
    Pozwolę sobie podbić ten temat kilkakrotnie. Myślę że idea szczytna.
    Dziękuję.
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: andrzejkrawiec [83.11.107.*]
    Jestem w te spolke zapakowany na maksa, a i dzisiaj dokupie co nie co, oczywiscie jak ciagle bedzie po 4:)
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Elvis [77.113.221.*]
    Widziałem Andrzeju że pchasz się w SSI. Przepraszam że się wtrącam, ale po co to robisz?
    Niedawno SSI chodziło po 33 gr i spadło do 27 gr. Czym jest dzisiejszy wzrost?
    Przejrzyj sobie notowania tej spółki na dużym wykresie i zobaczysz pewną regularność.
    W SSI można bezpiecznie wchodzić jak przebija górne widły a i to na 2-3 gr., no chyba że są superobroty. Ale w obecnej sytuacji? Kiedy spółka nie ma na siebie pomysłu? Kiedy chce wejść na główny nie dzięki temu co zarobi a dzięki nowej emisji? Nie wiem czy pamiętasz ale mieli skupować własne akcje celem umorzenia - coś skupili? Nie wiem... Ja nie jestem na tyle odważny by ryzykować. Dlatego teraz chcę zwrócić uwagę wszystkich na Mere. Tak jak pisałem wcześniej - niekoniecznie namawiam do kupna. Zależy mi na tym by osoby z forum przyjrzały się Merze. Jej raportom.
    Mera też wybiera się na rynek główny. Ale obrała inna drogę niż ssi - drogę dużo bezpieczniejszą dla inwestorów.
    Tak więc cieszę się że jesteś jednym z akcjonariuszy Mery ale jednocześnie nie rozumiem po co ryzykujesz na ssi. Oczywiście życzę Ci powodzenia tak na jednej jak i na drugiej spółce - za obie Twoje inwestycje będę trzymał kciuki.
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Elvis [77.113.221.*]
    No i kto by przypuszczał! Czyli leszcza są tanie akcje. Warto ustawić się po lewej z kupnem i poczekać. Polecam!
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: andrzejkrawiec [83.11.107.*]
    Drogi "Elvisie"! SSI kupowalem na poczatku tygodnia po 28gr, a dzisiaj rano opchnalem ponad 100K po 33gr, wiec jak najbardziej jestem zadowolony z inwestycji w SSI.
    Czesc zarobionych pieniedzy ulokowalem dzisiaj w Merze:) Pozdrowienia:)
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Elvis [79.190.173.*]
    gratuluję!
    doskonałe wyczucie co i kiedy kupić a poźniej sprzedać (to o ssi) a jeszcze lepsze w co ulokować zysk z SSI (to o Merze)
    gdybym nie był tak płochliwy, uczyłbym się od Ciebie.
    dzięki i powodzenia
    (poobserwuję Twoje posty, może i dla mnie znajdą się w nich jakies wskazówki)
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~oldboy [89.74.168.*]
    tez tu jestem od jakiegos czasu, zgadzam sie w ocenie z Elvisem,

jedna uwaga do andrzeja - z pozbyciem kreca trochę sie pospieszyles

zerknijcie sobie na wdm ktos w ciagu ostatnich 15 sesji skupił 2- 2,5m akcji, na poziomie 70gr (+/-1) - tylko sie nie ubierzcie
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: andrzejkrawiec [83.25.125.*]
    Pozbylem sie Kreca i innych mulowatych spolek i kupilem za wszystko SSI po 28gr, na poczatku tygodnia. Wczoraj sprzedalem SSI po 33gr i zarobilem. Gielda jest od zarabiania, a nie od kiszenia kasy, jak to bylo w przypadku Kreca:)
    zobacz jak długo sie kisił hefal, zresztą ssi tez się kisiło
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: andrzejkrawiec [83.25.125.*]
    Na SSI w ciagu ostatnich kilku miesiecy zarobilem 2 razy, a na Krecu nic, wiec uwazam, ze dobrze zrobilem, ze na chwile wyszedlem z Kreca. Spolka nie ekspres nie ucieknie. Jestem przekonany, ze na tych poziomach bedzie sie jeszcze dlugo bujac i niejeden frustrat zrobi dokladnie to co ja:)
    na to liczę ;)
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~merson [10.102.130.*]
    Niepokoi niestety malutkie zainteresowanie walorem.
    Popatrzcie na inne spółki z NC - rosną jak na drożdżacha a tutaj mamy niezmiennie 4 złote. Jak zainteresować ludzi tym papierem - przecież lepszych inf juz nie można sobie wyobrazić, transparentnej polityki i działań Zarządu...
    Co spowoduje wzrost akcji?
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Merownik [83.11.243.*]
    Moim zdaniem znaczny wzrost kursu nastąpi po ogłoszeniu wyników za 2009, w których będzie ujęty bilans, z którego wyniknie, że wartość majątku wynosi ponad 56 mln (tyle było na koniec 2008). A to oznacza, że C/WK przy cenie 4PLN nagle wyniesie ok. 0,7 - dla TAKIEJ spółki to bardzo mało. Wówczas podniesienie tego wskaźnika do zaledwie 1,4 będzie oznaczało dwukrotny wzrost ceny. Trzeba czekać.
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: andrzejkrawiec [83.11.90.*]
    Kiedy jest spodziewana publikcja wynikow za 2009?
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Merson [10.102.130.*]
    - za I kw. 2010 r. - dnia 17 maja 2010 r.
    - za II kw. 2010 r. - dnia 16 sierpnia 2010 r.
    - za III kw. 2010 r. - dnia 15 listopada 2010 r.
    Raport roczny za 2009 r. - dnia 15 czerwca 2010 r.

czyli 4 złote przynajmniej jeszcze przez 2 miesiące...
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~oldboy [192.28.65.*]
    czas na nie nerwowy skup -nie ma sensu tak ciągnąć w górę
  • Re: Mera Schody / Mera Group - wzrost >= 25% Autor: ~Elvis [83.1.216.*]
    podbijam, tak jak obiecałem

kilka informacji:
    - zmiana nazwy społki:
    ------było "Mera Schody", jest ------> Mera S.A. (zmiana nazwy świadczy również o zmianie profilu działalności spółki);

- wpisanie Mery S.A. na listę NC Lead;

- spółka podtrzymuje swoje plany przejścia na WIG

- hala dla Biedronki oddana i comiesięcznie daje spółce 50 000 zł (ile to będzie rocznie ;-D )

- czekamy na informację o objęciu obligacji zamiennych na akcje (myślę że warto poczytać o tego typu instrumentach, przy okazji rzućcie okiem na... 453 § 1 KSH i poczytajcie o warrantach subskrypcyjnych)
[x]
MERA 0,00% 1,00 2026-05-26 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.