Mis Malinowy
- Jak przeczytałeś dokładnie projekt Ustawy o zmianie ustawy o Bankach Spółdzielczych
a w szczególności na końcu projektu stanowisko Komisji Nadzoru Finansowego
to przeczytaj - Agua Park i Centrum Usługowo - Handlowe w Sanoku.
- Jak myślisz ile zostało akcji w obrocie na giełdzie spółki finansowej Beef -San .
Zbych jeśli chodzi o akcje to myślę ze od 14-25 gr tam pozbierali a teraz te ostatnie miesiące ten "ktoś" po prostu trzyma prosiaczka za ryjek. Czytałem oprócz aquaparku ale w tak optymistyczny scenariusz nie wierze, mimo ze jestem dużym optymistom
Na wielu postach inwestorzy tylko gledza i gledza ze bedzie spadac,spadac i spadac,mam tego dosc,ludziska szykuje sie mega odpal do gory i dopiero przy 0,60 zl mozna bedzie sie zastanawiac czy sprzedac czy nie,jak chcecie to wierzcie jak nie to nie!
jak znasz sie choc troche na analizie technicznej to porysuj sobie na wykresie naszego świniaczka i dojdziesz do wniosku ze jeszcze nie ten moment na fieste :)
Wszystko w swoim czasie a teraz koniec jazdy bo na 40 groni czeka niespodziewajka na ukrytym :)
- Lesław Wojtas Prezes PBS w Sanoku -" PBS ma grupę firm świadczących usługi
finansowe i w tym segmencie chcielibyśmy też wykorzystać Beef - San "
MAMY ;
1.-Beef - San - Spółkę Prawa Handlowego
2 - Podkarpacki Bank Spółdzielczy z siedzibą w Sanoku
3 - Deutsche Bank AG przez DWS Polska TFI SA.
4- Amer Brokers SA Dom Maklerski - sternik
5 - Bank PKO. SA -czytaj - Sanok - planuje wybudować aguapark z dn.10.luty .2009r.
6 - Spółkę Urzędu Miasta Sanok - Park Wodny w Sanoku.
7- Firmę - zajmującą się pośrednictwem finansowym w 100% od PBS w Sanoku
- Inwestycja - koszt 50 mln.euro
- koszt inwestycji zwraca się po trzech latach
- czysty zysk roczny to około 17 mln. euro.
- pytanie - który z Banków by przepuścił taki biznes
- schemat - nową emisje akcji o wartości nominalnej 1 zł - emisja zamknięta
obejmują Banki oraz Urząd Miasta w Sanoku
Nowa spółka zajmująca się pośrednictwem finansowym -finansuje inwestycje
Zyski - Urząd Miasta w Sanoku, Banki oraz drobni akcjonariusze z wypłacanej co roku
dywidendy .
Ale żeś chłopie dowalił. Najpierw trzeba pracować w aqua parkach, później można pisać co się wie o zwrocie z takiej inwestycji. Jest rano, a ja już padłem po przeczytaniu twojego postu.
sytuacja moze byc dziwna bo jesli raport bedzie minusowy (co jest bardziej prawdopodobne niz plusowy:) a potem walne i osoby ktore beda chcialy zagrac DT beda skolowane - co to bedzie co to bedzie - WRÓŻKA Z SANOKA mogłaby cos napisac.....:)
Raport zawierać będzie negatywne informacje.
Trzeba przypomnieć w tym miejscu, że straty związane z likwidacją spółki AJPI trafią prosto do raportu za poprzedni rok.
Jednak nie ma się czym przejmować w dłuższej perspektywie.
Spółka przestanie działać w branży mięsnej. Całkowicie odejdzie od dotychczasowego stylu działania.
PBS dążyć będzie do zwiększenie udziału w spółce poprzez wezwanie lub sukcesywne zbieranie akcji z rynku - te sprawy z pewnością wpłyną na kurs akcji - pozytywnie.
Rada Beefsanu przyjmie w tym miesiącu strategię a następnie powinna trafić ona do wiadomości akcjonariuszy.
Jeszcze nieco cierpliwości i myślę, że po jakimś czasie każdy posiadacz akcji spółki Beefsan będzie zadowolony :)