• Czyżby MEGAPRZECENA? Autor: ~mm [78.8.87.*]
    jw
  • Re: Czyżby MEGAPRZECENA? Autor: ~Elvis [95.41.121.*]
    Jaka przecena?
    To normalna reakcja rynku na zapowiedź nowej emisji z prawem poboru.
    Nieudacznicy z SSI nie mają innego pomysłu na wejście na główny.
    Zamiast się rozwijać biorą przykład z takich padlin jak Veno i gnoją spółkę.
    Myślę że to dopiero początek wywalania. Początek wodospadu przed nami.
  • Re: Czyżby MEGAPRZECENA? Autor: ~mm [87.105.214.*]
    jakby nie patrzył to styczeń ,luty i połowe marca to strata netto i to spora-brak ciekawych kontraktów, a jak dalej tak pójdzie to i rok bedzie na stracie-ale bzdury to opowiadaja na lewo i prawo snujac o wielkich planach kiedy z małymi nie moga sobie poradzić.
  • Re: Czyżby MEGAPRZECENA? Autor: ~pyt? [89.174.106.*]
    a gdzie masz informacje o stratach?
    patrz koszty ogólne zarządu za 2009-sa stałe raczej , podziel na 12 i masz miesięcznie
  • Re: Czyżby MEGAPRZECENA? Autor: andrzejkrawiec [83.25.139.*]
    Jak by miala byc mega-przecena to ludzie sypali by setkami tysiecy akcji, a nie raptem 82 000 szt. To raptem 23 000zl. Ja wiem, ze chcesz tanio kupic, bo ja sam bym chetnie dokupil przy tej cenie:) Pozdrawiam:)
    powiem tak:spodziewaja się przychodu 17 mln w 2010, przy rentownosci 15%(oby taka była)to jakies 2,55, odejmij ogólne koszty działalnosci za 2009(zeszli na minimum) i masz zysk.
    coś o dotacji juz nie mówią-projekt już upadł?
    Jest to jedna z bardziej przywoitych spolek na NC i puki co nie przynosi strat. Jak sie popatrzy na inne syfy, ktore nigdy zadnego zysku nie przyniosly, a notuja niezle obroty i wzrosty, to nie ma sie co obawiac o kurs SSI. To, ze Zarzad kombinuje jak moze, zeby umiescic spolke na glownym raczej trzeba rozpatrywac jako wiadomosc pozytywna, a nie negatywna. No, ale kazdy ma swoja filozofie inwestowania. Jak uwolnie troche kapitalu to jeszcze troche dokupie bo to spolka z perspektywami.
    kwestia ceny i ryzyka bo "Do głównego akcjonariusza [Władysław Garwol z pakietem 50,77 proc. w głosach — przyp. red.] zgłaszają się m.in. inwestorzy prywatni, którzy chcą mieć przynajmniej 5-procentowy udział w akcjonariacie SSI. Obecnie prowadzone są negocjacje z dwoma podmiotami, ale ewentualne połączenie możliwe byłoby tylko z jednym"-zebrać z rynku 5% obecnie to nie problem,a z jakim dyskontem do ceny rynkowej gotów jest oddać główny akcjonariusz?Zobacz na ile Wasko określiło wartośc godziwą akcji w sprawozdaniu.
    Główny problem na dzisiaj to brak kontraktów z przyzwoitą marżą i to jest bardzo niepokojące.
    To sprzedaj jutro wszystko i nie bedziesz sie musial martwic:)
[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.