na tym forum juz duzo napisano o tego typu produktach, wpisz UFK lub polisa inwestycyjna i sie przekonasz, co to za shit. zaloz lepiej sobie IKE oparte o fundusze inwestycyjne i tam odkladaj.
poczytaj, podejmij decyzje:
http://www.money.pl/forum/temat,54,1178684,1178684,15,0,czy;zrezygnowac;z;polisy;w;commercial;union.html
jestes w bledzie / to produkt emerytalny zawierajacy na pismie gwarantowana kwote dozywotniej renty-emerytury / takich produktow jest tylko kilka na polskim rynku
U nas wszystko jest na piśmie, a potem wszystko diabli biorą. Będziesz miała zagwarantowane, jak sobie do "skarpety"włożysz. Gwarancja renta, to lipa. Za Twoje pieniądze chłopcy świat zwiedzają, a Ty za 30 lat obejrzysz swoje miasto. Powodzenia!
Jeśli ktoś umie czytać i liczyć to takie fora są mu nie potrzebne ponieważ ma swój rozum.
Gwarancja Renta nie jest najlepszym programem inwestycyjnym ponieważ to program OSZCZĘDNOŚCIOWY nikt z 150 zł / mc czyli za 30 lat jest wpłacone 54 000 zł nikt z takich pieniędzy nie zrobi dużych pieniędzy ale na pewno każdemu do emerytury przydało by się dodatkowo paręset złotych - zapytaj swojej babci lub dziadka . Jak chcecie inwestować czyli ponosić ryzyko to są inne produkty
Jaka jest wysokość zysku za 2010, 2011 czy 2012 rok? Bo konkurencyjne firmy podają wysokość zysku w tego typu programie (np. Aegon).
Compensa nie podała ani razu.
Dnia 2011-07-09 o godz. 17:47 ~as napisał(a):
> Z tym podatkiem Belki myslę, że przesadzasz. Na jakiej
> podstawie jest zwolnienie?
Nitk nie przesadza art.21 punkt 58a Dz.U. z 2000r. Nr 14, poz. 176 z późniejszymi zmianami. Emerytura oraz kapitał jest zwolniony z tego podatku. Jest to według mnie najlepszy produkt zabezpieczający nas w wieku emerytalnym. Tu się kapitał nie wyczerpuje jak w funduszach. Tu emeryturę dostajemy do końca życia. Znamy kwotę w dniu podpisania wniosku a do ZUS oddajesz całe życie i dokońca nie wiesz ile naprawdę dostaniesz. Masz tylko poglądową hipotetyczną.
Zainteresowanych proszę o kontakt Człuchów-Chojnice i okolice 500671929
Przytoczona przez ciebie podstawa prawna tzn. art.21 punkt 58a Dz.U. z 2000r. Nr 14, poz. 176 mówi;
Zwolnione z podatku dochodowego są;
58a) dochody z tytułu oszczędzania na indywidualnym koncie emerytalnym, w rozumieniu przepisów o indywidualnych kontach emerytalnych, uzyskane w związku z:
a) gromadzeniem i wypłatą środków przez oszczędzającego,
b) wypłatą środków dokonaną na rzecz osób uprawnionych do tych środków po śmierci oszczędzającego,
c) wypłatą transferową
- z tym że zwolnienie nie ma zastosowania w przypadku, gdy oszczędzający gromadził oszczędności na więcej niż jednym indywidualnym koncie emerytalnym, chyba że przepisy te przewidują taką możliwość,
O ile mi wiadomo produkt proponowany przez Compensę nie jest umowa IKE.
Pozdrawiam
To powiązanie wypłaty z tzw średnią krajową.
Inne produkty to czyste naciąganie.
Co mi z tego, że dostanę 1000 zł, skoro piwo może wtedy kosztować 99 zł?
Klient ma możliwość corocznej waloryzacji składki o procent inflacji, by urealnić wartość przyszłej emerytury. Dla zainteresowanych kontakt elawos@poczta.fm tel. 603 274 412 E. Woś.
Witam, wykupiłam sobie gwarancję rentę, OWU są bardzo czytelne i zrozumiałe, najważniejszarzex\cz to że mokja emerytura bedzie mi wypłacana do końca mojego życia, i jeszcze dziedziczona przez osobę uposażoną 15 lat. polecam wszystkim którzy myslą o emeryturze. pozdrawiam
teraz żeś napisał co ma top fundusz do gwarancji renta produkty od dwóch różnych celach
jeden na inwestycje drugi na emeryturę widać że sprzedajesz fundusze