Dnia 2010-03-05 o godz. 11:41 ~ilicz napisał(a):
> 2,40 zł /akcje to gotówka w spółce leżąca na kontach
> bankowych.
zrób tą nagonkę gdzie indziej, większość posiadaczy o tym wie, nagoń "spółdzielnie" na ich wydmuszkowych forach ku przypomnieniu o spółce o nazwie "MOJ", może się uda. pzdr
Wielu inwestorów tej spółki denerwuje się ,że nie rośnie .Jest dużo poniżej wartości księgowej choć rok 2009 zamknął się zyskiem.Myślę jednak ,że wkrótce i na nią przyjdzie czas,czego wszystkim życzę.
To co się dzieje,czyli kiszonka,to nic innego jak ciężkie i długie odchorowanie wystrzałowego wzrostu sprzed paru miesięcy. Nie wiadomo ile to jeszcze potrwa,
ale pozbywać się nie ma sensu. Papier jest za dobry na sprzedaż po tej cenie.
Z 2 poszło na 5 to z 3 pójdzie na 7.5 i przy dobrych wiatrach dalej na 12. Te poziomy mają mocne podstawy fundamentalne i zaskakująco są też poziomami fibonaciego. Ja rozważę spekulacyjną sprzedaż części po 7.5 zależnie od sytuacji na rynku. Poziom 4zł jako docelowy to pomyłka. Chcecie sprzedać po 4 to sprzedajcie po 3 bo różnica z punktu widzenia poziomu docelowego jest niewielka. MOJ S.A. to będzie powtórka z POLNEJ z 2006/2007. Jest sternik. Wystarczy mu nie przeszkadzac w odbieraniu akcji od tych co się nie mogą doczekać 4 albo 3.5.
Gorol-Gorol masz całkowitą rację ! To co napisałem na innym wątku że nie moge się doczekać 4 na liczniku to nie znaczy, że uważam ten poziom jako docelowy - ale jest to punkt z którego nastąpi znaczące wybicie w wspomniane przez Ciebie poziomy 6-7 zł.....
Ja osobiście nie zamierzam puszczać po 4 tylko znacznie drożej ;)
Hhmmm wspominasz o Polnej z przełomu 06/07 - niźle.
A jak wg Ciebie wygląda Polna w tym momencie i jakie widzisz tam perspektywy kursowe - nie ukrywam że też posiadam .....
Rok temu zmieniałem pracę i miałem dużo czasu na analizy. Przejrzałem ponad 10 spółek. W latach 2006 2007 zarobiłem 1000% na Polnej S.A. i szukałem takiej nowej Polnej ze zdrowymi fundamentami i szansami na extra odpał spekulacyjny. MOJ S.A. okazał się bezkonkurencyjny pod względem długoterminowego bezpieczeństwa inwestycji i szans na wzrosty fundamentalne. A szanse na spekulacyjne wzrosty miał jeszcze większe niż Polna w 2006. MOJ S.A przypominał Polną z 2006 pod względem zalet jak mała kapitalizacja a nie miał jej wad: niepewność finansowania i konieczność restrukturyzacji zamiast których miał i ma dodatkowe zalety: plany przejęć i gotówka której na początku się nie mogłem doliczyć. Do tej pory scenariusz powtórki z Polnej 2006 --> 2007 się nie wypełnił bo był tylko krótki odpał spekulacyjny poniżej wartości fundamentalnie godziwej. Nie narzekam teraz mam więcej i jak odpali to zarobię więcej.
Ze spółek którym się przyglądałem nie znalazłem nic tak atrakcyjnego jak MOJ. Później znalazłem FASING S.A. ukryty wtedy na rynku 2fix. FSG jest właścicelem większościowym MOJ. Zarabia i rozwija się dynamicznie i podbija świat Niemcy Chiny. Nie jest aż tak bezpieczny jak MOJ ale ma jescze większe możliwości wzrostów. Mam oba.
Teraz nie śledzę co się dzieje z POLNĄ S.A. Rok temu była wyceniana przez rynek poniżej 10zł z powodu kłopotów z opcjami które jej nie zagrażały a tylko bezpiecznie pogarszały jej sytuację bo miała gotówkę jeszcze z emisji i z samą emisją było wcześniej sporo zamieszania bo pan J chciał poza kolejnością. Na szczęście nie dostał. Uważam że jeżeli kurs jest jeszcze pod wpływem tamtych wydarzeń to ten wpływ jest przejściowy.
moj iest skupowany powlutku około 3zt muszą odebrać akcje leszczą radze stopniowo tesz dobjerac nibawem będziemy wynagrodzenj do konca roku dwu krotnje niedowjarki njech jak najszbcje odają