VIRTUAL VISION SA zawarcie porozumienia w sprawie koprodukcji filmu
03.03. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 9/2010
Zarząd VIRTUAL VISION S.A. informuje, że dnia 2 marca 2010 otrzymał od firmy MotionWorks GmbH pismo potwierdzające udział MotionWorks w koprodukcji pełnometrażowego filmu animowanego pt: BUG MUDLOON.
Bezpośrednia koprodukcja VIRTUAL VISION SA z MotionWorks, (www.motionworks.eu) jednego z największych producentów filmów animowanych w Niemczech, realizowana będzie w ramach wykorzystania Polsko -Niemieckich funduszy dla rozwoju mediów.
Większościowymi udziałowcami MotionWorks GmbH jest DREFA Media Holding GmbH (www.drefa.de) , należąca w 100% do MDR (publiczna sieć telewizyjna programu I-go) i Bavaria Film GmbH (www.bavaria-film.de), należąca do WWF Westdeutsche Runfunkwerbung i SWR Suedwestrundfunk - publiczna sieć telewizyjna programu I-go ARD- ( www.swr.de).
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"
Nawet jeśli zrobią ten film to po tygodniu o nim wszyscy zapomną, liczą się wyniki finansowe a te tutaj będą tylko gorsze w momencie rozpoczącia działalności
ten film oceniać będą panowie nie wy ale dzieci..., a na widok tych obrazków moja siostrzenica powiedziała wooowwww:))) więc o powodzenie filmu się nie martwie, będzie bardzo dobrze.
a wy flustraci dalej naganiajcie wójkowi krisowi do woreczka:)) no dalej naganiać na spadki jak mówię...!!!!!!!! no dalej!!!!!!!!! do roboty!!!!!!!!
Problem w tym, że tu nie ma propagandy sukcesu. Pan Kunicki i jego otoczenie zajmuje się pracami w studiu czyli robi to na czym się zna najlepiej (nie komentując notowań kursu spółki) a jego otoczenie i kilka osób z tego forum spokojnie skupuje.
Jedyna propaganda to Wy (w trzech osobach) i uwierz mi nie przypomina to komunistycznych metod. Szczeniackie bicie piany,kilku pseudocwaniaków ale na to możecie złapać tylko kilku niecierpliwych leszczy - reszta tym nie uczestniczy i nie widzi w was partnerów do rozmowy !
tak dla przekroju zdarzeń - z marca 2010. Najbardziej ambitny był wpis o "zajmującej pracy w studiu " oraz część o "skupowaniu przez otoczenie" kunikowego szmelcu. A to się obłowili - szczególnie ostatnio ::)))).
Kilka ciekawostek, ktore kazdy moze sobie sam sprawdzic.Czy tak wyglada powazna firma?
LTV Live Television GmbH
Postbox 13 10 27
20110 Hamburg
i
VAP Video Art Production GmbH
Postfach 13 10 27
20110 Hamburg
Obydwie firmy nie podaja wlasciwego adresu tylko skrzynki pocztowe.Pomijam juz fakt, ze jest to niedozwolone przez niemieckie prawo, bo firmy maja obowiazek na swoich stronach www publikowac swoj wlasciwy adres(§6 TDG -Telekomunnikationsgesetz).
Ale czy tak zachowuja sie powazne firmy?
Ciekawe jest tez to, ze wybierajac numer VAP Tel.: +49 40 414130 otrzymujemy wiadomosc, ze abonent jest nieosiagalny-przynajmniej u mnie tak bylo przy kilku probach.
Jedyna osoba z nazwiskiem Richard Kunicki, ktora egzystuje w niemieckiej ksiazce telefonicznej ma taki adres:
Kunicki Richard Gastenkamp 13 29323 Wietze
To ponad 125 km od Hamburga,gdzie podobno sa biura jego firm.Codziennie dojezdza 250 km do pracy i z powrotem?
A na tej stronie Financial Times mozna przeczytac, ze Vision ma 0 Pracownikow!!ZERO!!!!!
http://markets.ft.com/tearsheets/businessProfile.asp?s=VIV:WSE
Z kim wy sie ludzie zadajecie?Ja bym sobie dal spokoj.
Spółka znalazła pomysł jak uzyskać finansowanie swoich pomysłów na biznes, który z prostych prac animacyjnych przejść do produkcji filmów pełnometrażowych. Kto to rozumie i kupuje taki stan rzeczy ten razem z firmą będzie kasował zyski, bo dynamika wzrostu przychodów będzie w tym wypadku nie porównywalna z żadną inną spółką. Pieniądze z podpisanych kontraktów pojawią się w kasie spółki pod koniec tego roku, jeśli giełda dyskontuje takie sytuacje z ok. 6-miesięcznym wyprzedzeniem to moim zdaniem mamy najlepszy moment na kupno. Zwłaszcza, że ktoś manipulował kursem i nastrojami akcjonariuszy od dłuższego czasu.NIE NAMAWIAM JA DOBIERAM-POZD.
dla mnie testem dla tej spółki będzie spełnienie warunków wykorzystania dotacji z PISF. Jednym z takich warunków jest rozpoczęcie produkcji filmu. Jak PISF przeleje dotację, zastanowię się nad kupnem. A teraz to jest wróżenie z fusów. Na dodatek spółka ma mało chlubną przeszłosc.
walka ale tylko na forum :(
może przenieście się na parkiet giełdy i po kursie popartym obrotami, zobaczymy kto kogo ciśnie
ps. ale naprawdę godne (bo liczne) grono pijarowców na tak drobniutkiej spółeczce. szum robiony przez nich ma zniechęcić kupujących, bo stara prawda mówi że pieniądz lubi ciszę