Fajna spolka...mozna w nia duzo wpakowac...rozkuje dobrze na przyszlosc...developerka moze dac wieksze marze niz zakladane gdyz sprzedaz nastąpi po wyzszych cenach ze wzgledu na powolne odbicie na rynku mieszkaniowym...Q1 pewnie nie bedzie cudowny ale sezonowosc to naturalna sprawa w przypadku spolek budowlanych...
siedze w niej i siedze pewnie powiekszajac zaangazowanie
pozdrawiam,
El gato negro
Czas jedynym weryfikatorem prawdy, prawda inna w kazdym czasie
Nie można tu mówić o wzrostach. Na razie to nawet nie dorównaliśmy jeszcze do średniej dla sektora a co dopiero mówić o wzrostach.
Pole do popisu dla Instalu jest duże. Zresztą ostatnia rekomendacja o tym mówiła.
Dzisiaj poszły kolejne pakiety na dobrych poziomach.
Czas na przełamanie w końcu tych magicznych 20zł.
Witam,
tez uwazam, ze te ruchy do gory sa bardzo anemiczne, biorac pod uwage
znaczne obroty. Cos sie jeszcze "kisi"..
Ale biorac pod uwage wszelkie znaki na niebie i ziemi, musimy przebic sie przez 20 i 30.
Ponadto byc moze oglosza dywidende. Nie bedzie ona wysoka na akcje, ale sam
fakt zadziual elektryzujaco na rynek..
\Wiec, przyszlosc do nas nalezy ??
Troche trzeba odpoczac przed dalsza spinaczka...widze ze wielki brat czuwa tutaj zeby zbytnio nie spadalo ani tez zbyt szybko nie roslo...niech nas tak asekuruje do 30....
komunikacik lub kolejna rekomendacja, żeby kopnąć kurs w górę na stałe powyżej psychologicznej linii 20zł. Jeżeli na dobre zadomowimy się powyżej 20 zeta, to dalszy marsz w górę bardzo możliwy.
Bardzo dobra sesja dla Instalu Kraków - przede wszystkim wyraźne pokonanie psychologicznej bariery 20 zł. Wg mojej umiarkowanej prognozy (przy określeniu profit target na poziomie EV/EBITDA=8) minimalny zasięg wzrostów to 37,70 zł.
Czekamy na komunikat w sprawie nabycia akcji INK.
Na instalce, siedziałam, siedziałam i siedziałam, az przestałam Tu kompletny marazm. Na innych mozna zarabiać, a instalka pomimo tego co wszystkim wiadomo, ze swietna to kicha... nic sie nie dzieje...No ile mozna?
Duszenie kursu trwa. Od 18 zł urośliśmy raptem kilkanaście procent. Jest więc okazja na tanie dobranie papiera i ja to robię. Powoli wychodzę z Solida i pakuję w Instal Krk. Cel 37,70 zł.
Kontynuacja duszenia kursu. Korzystając z sytuacji dobrałem kilkaset sztuk akcji, zwiększając udział INK w moim portfelu do 60,5%. Poza Instalem Kraków posiadam jeszcze Rafamet (21%), Hardex (14%) ... i trochę gotówki (4%). Gotówkę szykuję na wypadek zwiększenia się obsunięcia kapitału (DD) w moim systemie transakcyjnym na FW20. Czas na stopniowe wychodzenie z niektórych, niezbyt profitowych papierków ... i ładowanie kasy w kontrakty.
teraz dokupujesz kontraktów na wig20??? troche ryzykowne, ja dziś otworzyłem 2 kontrakty na pekao sa na grudzien 2010, silnie ujemna baza , spolka wyplaca niewielka dywidende, kurs ponizej sredniej
tzn ta niska dywidenda to jak dla mnie pozytyw przy kontraktach (nie bedzie wiele do odcinanania), moze nawet cos przejmą :) :) :) w każdym razie przy kapitale własnym w stosunku do aktywów 16% bank jest mega konserwatywny więc jakby było jakieś drugie dno w danych makro (w które nie wierzę zresztą ale nigdy nic nie wiadomo) to powinno być bezpiecznie