Reasumując - restrukturyzacja kosztuje - musi być gorzej zeby mogło być lepiej
odprawy kosztują, nowe systemy księgowe .... itd.
wg mnie w IV wrzucili dużo kosztów i teraz powinno to przynosić efekty
wg mnie teraz jest dobry moment na kupowanie akcji - oczywiście na spokojenie bo przy tych obrotach poszaleć nie można
Skonsolidowane przychody wyniosły 48,13 mln zł wobec 22,83 mln zł rok wcześniej.
Narastająco w I-IV kw. 2009 roku spółka miała 0,55 mln zł skonsolidowanej straty netto wobec 4,38 mln zł straty rok wcześniej, przy przychodach odpowiednio 208,38 mln zł wobec 93,98 mln zł.
W ujęciu jednostkowym, w I-IV kw. 2009 roku spółka miała 0,50 mln zł zysku netto wobec 3,78 mln zł straty rok wcześniej.
piękne wytłumaczenie !!!!!!!!!!!!!!! więc ile powinna kosztować obecnie 1 akcja ?????
bo moim zdanie 1,20 ...............1,20................1,20...............1,20 ........ i po tyle będzie....
już w marcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto chce kupić lub dokupić niech czeka !!!!!!!!! teraz to balon.....
Niebrzydowski lepiej zmień profil działalności ---- na salony fryzjerskie !!!!!!!!!!
nic ci tak nie wyszło w życiu jak włosy..........a jago to już trup !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ireczku !co Ty chcesz od Niebrzyda.Gdybyś tak intensywnie myślał jak on ,to też włoski by Ci włoki wyszły.Pamietaj,grunt to dbanie o własną kieszeń i ustswienie rodzinki.Trzeba umieć zarządzać.Podejmować przemyślane i mądre przejęcia a kiedy trzeba to ciąć koszty.Moim zdaniem,po tak fatalnym wyniku finansowym spółki,powinien sam odejść,bo działa na szkodę spółki i akcjonariatu.To jest typowy hazardzista i nieudacznik.PODAJ SIE CHŁOPIE DO DYMISJI.Ocalisz spółkę od jej dalszej malwersacji i upakarzania nas wszystkich.Swoją drogą podeślę Wam ludzi z NIK-u,żeby pogrzebali trochę w nieczystych papierkach.
Ewo szkod słów dla nich knf czyli irka jarko i innych baranów ,hahha no wez powiedz ile jest warta akcja jak pisze iruś ?!!!
smieszny idiota ,kretyn i brak mi słow a nawiasem mówiąć to pewnie ma zawodówke kierowca mechanik hahahahha
Pani Ewo,widzę,że Pani jest tutaj najrozsądniejszą osobą na tym wątku.Pomimo,że mamy odmienne zdanie na temat Jago,to posty w Pani wykonaniu są najbardziej merytoryczne i przekazywane w mily sposób.Ja nie wiem jeszcze kiedy jest czas na kupowanie Jago,najpierw rynek musi przetrawić fatalny raport,wzrost przychodow-to jedyny plus,ale nie ma żadnej redukcji kosztów,spółka zalezna Zremb zaliczył stratę,drastycznie spadla ilość nowych kontraktów.Na razie trzeba patrzeć na Jago wyłącznie pod kątem analizy technicznej,fundamentalnie,to jak widać jest źle,zagadką jest ,kiedy może być poprawa,ja nie wiem...
ty wysmiewacz tez jestes na liscie z twoimi kolegami jarko i irkiem do zgłozenia do knf-u szykuj 200 tysiecy na karę ale skąd ty wezmiesz sieroto jak ty masz akcje jago po 3,2 zeta kupione ? hahahahha
No i jak tu pisać na poważnie,skoro taki kretyn zaraz wyskakuje z idiotyzmami,szkoda tylko ,że te pyskówki musza być na wątku Ewy...
bonczek,wyzywajmy się na innym wątku,chociaż tyle pójdź na ustępstwo.
P.S.Przeciez pisałem nie raz,że sprzedawałem Jago i to w dodatku z zyskiem.A patrząc na twą agresję wobec tych,co słusznie pisali o swoich wątpliwościach co do spółki,to nie mam wątpliwościże to ty jesteś w plecy...
Proponuję pilnie zwołać WZA i odsunąć tego spekulanta od sterawania.Tak będzie najlepiej dla spólki i akcjonariatu.Swoją drogą piszcie tu na forum o wszystkim,co wiecie n/t złego zarządzania majątkiem spółki.
o co wam dzieci chodzi
Jago mialo być na 0 na koniec roku i było
8 baniek straty operacyjnej jest proporcjonalne do dotychczasowej działalności a więc nie jest gorzej niż było a kurs jest dużo niżej
po drugie nawet nie wiecie ile kosztowały przejęcia a tu jest dużo ukrytych kosztów - poza tym jago przejęło dużo nierentownych Spółek przynoszących straty
reasumując restrukturyzacja jest faktem bo gdyby nie ona to straty były by wyższe
po drugie aktywa Ganta i Zremba powinny rosnać ( na tapecie jest sporo projektów inwestycyjnych) więc wg mnie w tym roku wynik Spółki wg mnie będzie dodatni i dwucyfrowy
jak ktoś ma dobierac to teraz kiedy wszyscy płaczą że społka jest bankrutem ( tego nawet nie komentuję)